Consolight – Partener Profesional la DEVO 2022 – forumul marilor dezvoltatori

Consolight, lider al pieței de materiale electrice și Consotech, divizia sa de soluții Smart & Eco, au prezentat la forumul DEVO 2022 cele mai noi tehnologii pentru clădirile unui oraș inteligent.
În acest an, la cea de-a cincea ediție, tema DEVO 2022 a fost „Orașul – Ediție Actualizată“. Forumul a avut loc pe 6 octombrie la JW Marriott Grand Hotel din București. Eveniment internațional, DEVO 2022 a fost dedicat marilor dezvoltatori și investitori din industria construcțiilor, care promovează noile proiecte reprezentative office, retail, mall-uri, industrial logistice, mixte și publice, proiecte care construiesc comunități și dezvoltă orașe.
Cu acest prilej, Consolight a prezentat participanților la forum focusul strategic în adoptarea și promovarea soluțiilor electrice destinate clădirilor inteligente, eficiente energetic și sustenabile, care devin o necesitate pentru orașul viitorului apropiat, în contextul crizei energetice și al escaladării costurilor utilităților.
Standul Consolight – Consotech a găzduit soluții complete pentru spațiile profesionale de la Legrand România, printre care amintim produse conectate Mosaic with Netatmo, interfonul inteligent Classe 300EOS with Netatmo, încărcătorul cu inducție rotund de montat în blat, senzori CP Electronics, precum și soluția OCTO Wiz Connected de la Ansell Lighting pentru iluminatul smart al clădirilor.

Valeriu Panait, director executiv al Consolight, a prezentat o parte dintre aceste soluții audienței, formată din peste 300 de dezvoltatori, furnizori de soluții și materiale de construcții, arhitecți și proiectanți. „Standul Consolight include soluții Legrand recunoscute pentru focusul pe partea de eficiență energetică, incluzând aparataje terminale ultra-conectate prin tehnologie Netatmo, care ajută la reducerea consumului de gaz, reglând temperatura pe fiecare segment de consum, atât în segmentul rezidențial (pentru care se pretează cel mai bine), dar și în zona de office“, a declarat Valeriu Panait. Soluțiile Legrand integrate cu Netatmo, oferite de Consolight clienților săi, asigură confortul, eficiența energetică, configurarea inteligentă și sustenabilitatea clădirilor.


„Soluțiile partenerilor noștri de la Ansell Lighting pot ajuta companiile în reducerea costurilor pe partea de iluminat, optimizând de fapt timpul și intensitatea în care lumina funcționează în diferite zone. Având în vedere că în cele mai multe clădiri de birouri, mai ales acum, după pandemie, programul este unul destul de flexibil, sunt foarte multe zone care pot fi încălzite sau iluminate doar parțial, în funcție de numărul de persoane care activează acolo. Acest lucru poate fi realizat în mai multe feluri, fie pe bază de senzori, fie pe bază de control automatizat, pe care cei mai mulți dintre noi îl avem de fapt în buzunar: telefonul mobil, la care se poate conecta orice fel de sistem smart eficient energetic, în care îți poti programa inclusiv temperatura pe care dorești să o ai în zona de lucru în momentul în care ajungi la birou. Recomandăm o astfel de soluție, care deși inițial poate părea o cheltuială majoră, e de fapt una minoră în comparație cu economiile care se pot realiza pe parcurs prin utilizarea ei”.

Consolight este distribuitor exclusiv în România pentru Ansell Lighting, producător de corpuri și surse de iluminat, lider al pieței din UK. Acesta a dezvoltat soluția OCTO pentru a veni în întâmpinarea nevoilor privind iluminatul inteligent al clădirilor. OCTO Wiz connected include: surse și corpuri de iluminat de lumină albă și color; conexiune Wi-Fi și bluetooth; aplicații dedicate, care permit controlul luminilor individuale, dar și setarea diverselor scene de lumină prestabilite; diverse accesorii precum senzori de mișcare, telecomenzi sau întrerupătoare compatibile. OCTO asigură o serie de scene lumină, care se pot personaliza în funcție de cerințe specifice, precum și diferite setări de partajare pentru fiecare rețea de corpuri de iluminat cu parole de administrator diferite.

La standul Consolight a fost prezentat și Classe 300EOS with Netatmode la Legrand, primul videointerfon conectat BTicino care dispune de asistentul vocal Alexa, o caracteristică ce face posibilă operarea prin comandă vocală a dispozitivului. În afară de gestionarea funcțiilor videofonului, este posibilă interacțiunea cu toate funcțiile tradiționale ale asistentului vocal Amazon Alexa: ascultarea playlist-urilor muzicale, reglarea ceasului electronic și a alarmelor, solicitarea orei exacte sau a informațiilor meteo sau primirea de informații cu privire la trafic și alegerea unui itinerariu de urmat.
În plus, design-ul său distinctiv îndeplineşte nevoile stilului de viaţă contemporan: vertical şi ultra-subţire, elegant şi modern, videointerfonul inteligent oferă fiecărui tip de clădire un aspect inovator şi o experienţă unică de utilizare. Instalarea Classe 300EOS with Netatmo se efectuează în conformitate cu procedurile obișnuite de instalare pe 2 fire, astfel că este complet compatibil cu toate dispozitivele BTicino care folosesc tehnologia pe 2 fire. Această caracteristică garantează un upgrade simplu și fără nicio intervenție.

Clădirea inteligentă prezentată de Consolight la DEVO 2022 este mai eficientă energetic, mult mai sigură și cu valoare de piață crescută, deoarece automatizarea va spori confortul și va reduce consumul de energie. Făcută incorect, automatizarea clădirii va duce la dispozitive incompatibile, sisteme inaccesibile. Realitatea este că astăzi clădirile pot depăși noțiunile unui film science fiction. Ele pot funcționa perfect și fiabil, mai ales atunci când soluția este proiectată corespunzător. Pentru ca totul să fie perfect funcțional și corect integrat, echipa Consotech este alegerea potrivită pentru proiectele tale. Contactează-ne acum la consotech@consolight.ro

Share