Consolight: Beneficiile cablării structurate

Soluții pentru orice tip de proiect
Consolight este implicat în domeniul rețelelor de cablaj structurat de peste 20 de ani. În acest timp a dezvoltat un serviciu robust de cablare structurată, care oferă clienților liniștea că proiectele lor de cablare vor fi finalizate cu succes. Gama de cabluri pusă la dispoziție de Consolight permite atât investitorilor, cât și specialiștilor în domeniul construcțiilor de clădiri sau al infrastructurilor IT să obțină soluția potrivită poiectului derulat. Ele rezolvă în egală măsură cerințele infrastructurii unei clădiri, rețelelor locale și a celor impuse de Data Centere, respectiv calitate, viteză, densitate ridicată, scalabilitate și garanția continuității serviciului. De asemenea, permit implicarea în proiecte din diverse verticale: clădiri de birouri și ansambluri rezidențiale, spații comerciale, centre de date, instituții medicale etc.
Însă beneficiul major este dat de consultanța de specialitate pentru integrarea perfectă a sistemelor de cablare cu soluțiile din portofoliul nostru, pentru permanent link și channel, elemente active de networking (switch-uri, SFP-uri), rack-uri de perete, de pardoseală și server etc.


Proiecte 2020
Anul acesta, Consolight a asigurat consultanța tehnică și a furnizat echipamente din portofolilul partenerului Assmann – Germania, pentru instalația de cablaj structurat, în două proiecte importante: REPREZENTANȚA MERCEDES și CLĂDIRE ARHITECT ION MINCU.
Soluția tehnică aleasă pentru ambele proiecte menționate a constat în cabinete de networking de pardoseală și perete, toate complet echipate;
componentele de permanent channel CAT 6A compuse din patchpaneluri RJ45 cat 6A, keyston-uri CAT 6A, switchuri Gigabit POE, switchuri de Fibră optică echipate cu SFP-uri, patchpanel-uri de Fibră optică, cablu de instalație F-UTP CAT 6A, prizele RJ45 CAT 6A montate aparent sau încastrat, patchcordurile SFTP CAT 6A, UPS-uri, rack-uri de 1500VA și 3000VA.

Soluții pentru Data Centere
Cablarea structurată oferă fundația pentru dezvoltarea unui sistem informatic profesional. Oferim o multitudine de soluții tehnice pentru a optimiza raportul calitate-preț și pentru a răspunde solicitărilor specifice fiecărui client. Articolul curent detaliază echipamentele Digitus ale producătorului german Assmann (www.asmann.com) dedicate centrelor de date, Consolight fiind cel mai mare partener din România.
Astăzi, centrele de date au nevoie de viteze din ce în ce mai mari, proiectare flexibilă și o soluție de migrare rentabilă. Cerințele de lățime de bandă continuă să crească, determinate de virtualizare, big data, aplicații mobile, noi moduri de lucru și streaming video și audio de mare viteză.Toate aceste evoluții au consecințe de anvergură asupra proiectării și cablării centrelor de date.
O întrebare tot mai vehiculată este dacă cuprul face față cerințelor de lățime de bandă ale echipamentelor actuale și dacă suportă și schimbările generațiilor viitoare. La urma urmei, cuprul pare să aibă limitări inerente la distanță. Nu cu mult timp în urmă, mulți oameni au susținut că doar fibra optică ar funcționa pentru rate de date mai mari și au crezut că și-au atins limitele cablurile de cupru. Dar  există o soluție care poate satisface cerințele mai mari de lățime de bandă ale centrelor de date.

Cablurile de categorie 8, clasificarea pentru următoarea generație de cabluri cu perechi torsadate, ating o viteză de transmisie de patru ori mai mare decât cablurile CAT 6A. CAT8 pare să devină tehnologia principală pentru interconectările la nivel de rack din centrul de date.
Aplicații tipice sunt cablarea ToR (Top of Rack, legătură directă între server și comutator) și MoR (Middle of Row, 2-connector link between two cabinets).
Componentele DIGITUS® CAT 8.1 sunt proiectate pentru standardul 4PPoE și pot furniza energie dispozitivelor finale, dacă este necesar. Pentru a putea transmite 25 sau 40 Gigabit, se folosesc cabluri cu perechi torsadate ecranate. Datorită ecranării, cablarea este mai bine protejată împotriva interferențelor electromagnetice externe și împotriva diafragmei între perechile răsucite de fire.
Această categorie este pur și simplu identificată prin conectorii de culoare verde. Învelișul exterior LSZH (Low Smoke Zero Halogen) asigură cel mai bun comportament la foc și emisii reduse de fum.
Componentele cablurilor de cupru din categoria 8.1 de la DIGITUS® transmit până la 40 Gigabit pe secundă (24 m) în permanent Link prin cablarea principală a centrului de date. În plus, componentele de cablare din cupru transmit 25 Gigabit pe secundă (50 m) în Link permanent în conformitate cu TR 11801 (9909) și reprezintă astfel tendința orientată spre viitor pentru cablarea LAN în clădiri.
Cele din categoria 8.2 se caracterizează prin construcția AWG22/1 și ating o frecvență de transmisie de până la 2.000 MHz. Mantaua de cablu fără halogeni respectă standardele IEC 60332-3-24, FRNC-C, LSZH-3 și CPR Euroclass Dca. Cablul în sine este potrivit pentru cablări structurate în zona secundară și terțiară conform standardelor ISO/IEC 11801, DIN EN 50173 și DIN EN 50288-12-1.
Patchcordurile-uri producătorului DIGITUS® sunt echipate cu un manșon cu protecție a pârghiei de blocare care previne îndoirea cablurilor și ruperea pârghiei de blocare de la conector.

Modulul ecranat CAT 8.1 Keystone cu conexiune de montare fără scule convinge prin designul compact, caracteristici și suportă frecvențe până la 2.000 MHz. În combinație cu un patchpanel modular, modulul este potrivit pentru soluții de cablare orientate spre viitor. Mai mult, are un cric pentru mufe RJ45 care poate rezista la o sarcină de tracțiune de 7,7 kg și peste 750 de cicluri de împerechere în conformitate cu ISO/IEC 11801 și IEC 60603-7-81.
În concluzie, sistemele de cablare structurată sunt fundamentul infrastructurii de comunicații a companiilor și beneficiile lor nu pot fi ignorate. Un asemenea sistem asigură satisfacerea eficientă a tuturor nevoilor de comunicații – pentru rețelele telefonice,
supravegherea video etc. prin simplificarea rețelei într-un mod pe care sistemul tradițional pur și simplu nu îl poate face. Deci, care sunt avantajele majore ale sistemelor de cablare structurate?
Flexibilitate și scalabilitate superioare. Cablarea structurată ajută la adaptarea rapidă la schimbări și cerințe noi. Arhitecturile de rețea și standardele utilizate permit un nivel de compatibilitate superior. Mai mult, orice modificare efectuată nu necesită întreruperea activității curente.
• Identificare și rezolvare rapidă a problemelor de conectivitate. În cazul apariției unui incident, cablarea structurată permite segmentarea întregii rețele în blocuri funcționale separate, ceea ce facilitează găsirea rapidă a problemei, fără a periclita funcționarea echipamentelor și productivitatea angajaților. Întreruperile sunt inevitabile, dar cablarea structurată ajută în controlul anumitor factori de risc permițând intervenții eficiente.
Siguranță în lucru. Permit obținerea unei evidențe clare și exacte a întregii topologii de rețea. În plus, managementul se face real centralizat și orice modificare este documentată automat, ceea ce asigură creșterea eficienței operaționale, reducerea numărului de erori și simplificarea proceselor de reconfigurare.
Suport pentru dezvoltările ulterioare. Cablarea structurată oferă conexiuni de mare viteză și elimină bătăile de cap referitoare la faptul că tehnologia devine depășită moral în câțiva ani.
Independență decizională. Un sistem de cablare structurată este simpu de operat și administrat și poate fi administrat și din intern cu un număr redus de angajați.

Tendințe de Viitor
Cele două mari proprietăți necesare pentru ca orice sistem de cablare să fie ales sunt performanța și economia relativă (care include și ușurința instalării).
Cei care produc aceste cabluri trebuie să fie întotdeauna conștienți de noile dezvoltări ale componentelor electronice, de descoperirile tehnologiei materialelor și de inovațiile în transmiterea semnalului. De asemenea, trebuie să cunoască ultimele protocoale de aplicații, chiar și cele în
curs de dezvoltare. Și, în plus, ei trebuie să poată sprijini noile tehnologii și aplicații cu produse care pot transmite datele fără cusur, fără întrerupere sau degradare.
Singura garanție pe care putem să o luăm în calcul este că viteza și cerințele de transmitere a datelor nu vor scădea. Este o economie globală și utilizatorii finali vor valorifica orice avantaje pe care le pot obține în ceea ce privește viteza cu care sunt procesate datele.
Consolight COM SRL este lider pe piața de distribuție a materialelor electrice din România, având excusivitate pe o gamă largă de branduri, dar și parteneriate de tradiție cu cei mai mari producători din domeniu: Gewiss, Signify, Schneider, ABB, EATON, Legrand. Consolight deservește activ clienți B2B din toată țara, fiind prezent în 16 orașe cu filiale, stocuri locale și reprezentanți.

www.consolight.ro

Share