Bosch își extinde afacerea din domeniul dezvoltării și producției tehnologiei pentru stocarea energiei

Previziunile Bosch arată faptul că începând cu anul 2020 se va înregistra  o creștere puternică a cererii de autovehicule electrice și de modele hibrid „plug-in”. Din acest motiv, după primirea acordului din partea autorităților competente, Bosch a continuat reorganizarea operațiunilor sale cu acumulatorii litiu-ion pentru autovehicule. Astfel, fostele unități funcționale SB LiMotive Germany GmbH din Stuttgart și Cobasys LLC cu sediul în Orion, Michigan, vor fi încorporate în Grupul Bosch sub forma unei filiale, Robert Bosch Battery Systems, care va fi  deținută în totalitate de concernul german.

Bosch

Ca parte a intensificării suplimentare a activităților cu acumulatori, Bosch s-a angajat să realizeze toate proiectele demarate deja, legate de sistemele de acumulatori. Conform planurilor concernului german, Samsung SDI va fi furnizorul principal de celule de acumulatori, dar Bosch va avea libertatea de a folosi celule și de la alți producători. Modelul Fiat 500e, lansat în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles și care urmează să intre în producția de serie începând cu anul acesta, este primul autovehicul cu propulsie complet electrică, echipat cu un pachet de acumulatori Bosch.

Rețea europeană independentă de specialiști în domeniul acumulatorilor

Începând cu anul 2020, se prevede o creștere puternică a cererii de autovehicule electrice și de modele hibrid „plug-in”. Bosch valorifică la maximum timpul disponibil și își extinde activitățile pentru a dezvolta și produce sisteme de acumulatori litiu-ion mai eficiente. Compania își dorește o colaborare strânsă cu partenerii specializați din industrie și din învățământul superior pentru a desfășura proiecte de cercetare și dezvoltare pentru crearea de celule de acumulatori de înaltă performanță în Germania și pentru a pune bazele unei rețele europene de specialiști și furnizori. Această inițiativă va favoriza expertiza atât în domeniul acumulatorilor pentru electromobilitate, cât și al viitoarelor dispozitive staționare de stocare a energiei.

Fiind unul dintre principalii furnizori din industria auto, Bosch ocupă cea mai bună poziție pe piața acumulatorilor pentru autovehiculele hibride și electrice. În acest scop, Grupul Bosch investește 400 de milioane de euro pe an numai în domeniul electromobilității. Bosch are în prezent peste 1.100 de angajați care activează în acest domeniu – inclusiv cei aproximativ 500 de specialiști din Germania, S.U.A. și China. Această prezență internațională îi asigură companiei Bosch posibilitatea de a avea legături strânse cu clienții săi de pe cele mai importante piețe mondiale de e-mobilitate.

Axarea pe sistemul de acumulatori

În prezent, Bosch își concentrează atenția asupra sistemului de acumulatori și, în mod special, asupra gestionării acumulatorilor și adaptării procesului de stocare a energiei la autovehicul în ansamblul său, deci la toate aspectele referitoare la integrarea mecanică și electronică. Acesta este domeniul clasic de competență al companiei. În definitiv, eficacitatea și performanța autovehiculelor electrice depind de obținerea interacțiunii optime între toate componentele electrice și electronice și gestionarea variabilelor majore ale acumulatorului, cum ar fi temperatura sau starea de încărcare, în așa fel încât acestea să îndeplinească cerințele specifice diferitelor situații.

Progresele înregistrate în aceste domenii pot aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește autonomia și timpul de încărcare, ce pot constitui factori decisivi ai succesului autovehiculelor electrice. Acesta este unul dintre motivele pentru care Daimler a ales sistemul de gestionare a acumulatorului pentru versiunea electrică a modelului său Smart.

Tehnologia  Auto este cel mai mare sector de activitate al Grupului Bosch. Potrivit cifrelor preliminare, în anul fiscal 2012 vânzările acestuia au fost de 30,9 miliarde de euro sau 59% din cifra de vânzări totală a grupului. Astfel, Grupul Bosch a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori din industria auto. La nivel mondial, aproximativ 171.000 de angajați din sectorul Tehnologiei Auto activează în șapte domenii de activitate: tehnologii de injecție pentru motoarele cu ardere internă, componente periferice ale trenului de rulare, concepte de propulsie alternativă, sisteme de siguranță activă și pasivă, funcții de asistență și confort, sisteme de informare și comunicare la bord, precum și servicii și tehnologii pentru domeniul aftermarket. Bosch este autorul unor importante inovații în industria auto, precum gestionarea electronică a motorului, sistemul antiderapare ESP®  și tehnologia diesel common-rail.
Pentru mai multe informații, accesați pagina de internet  www.bosch-automotive.com.
Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii și servicii. Conform rezultatelor preliminare, în anul fiscal 2012, peste 306.000 de angajați au generat vânzări de 52,3 miliarde de euro, în domeniile construcției de autovehicule, tehnologiei industriale, bunurilor de larg consum, energiei și echipamentelor pentru construcții. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH și cele peste 350 de filiale și companii regionale din peste 60 de țări. Prin includerea partenerilor comerciali și de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de țări. Această rețea internațională de dezvoltare, producție și vânzare reprezintă fundația creșterii continue a concernului german. Bosch a cheltuit în 2012 peste 4,5 miliarde de euro pentru cercetare și dezvoltare și a înregistrat peste 4.700 de patente pe plan internațional. Prin toate produsele și serviciile sale, Bosch sporește calitatea vieții, oferind soluții care sunt atât inovatoare, cât și utile. În acest fel, compania oferă la nivel mondial „Tehnică pentru o viață”.
Pentru mai multe informații, accesați paginile de internet www.bosch.com și www.bosch-press.com.

Share