CONEXIUNI SIGURE ÎMPOTRIVA INCENDIILOR CU FIREBOX DE LA OBO

FireBox – Noua gama de doze de derivație

Soluții versatile pentru conexiuni testate la foc

 Varietate mare de utilizări, selecție simplă

Cu portofoliul FireBox de la OBO, conductorii și cablurile electrice relevante pentru siguranță sunt conectate sigur împotriva incendiilor. FireBox este aprobat pentru menținerea în funcțiune a sistemului electric conform DIN 4102 partea 12. Elementul central sunt clemele de racordare din ceramică din interior care garantează o legătură mecanică și electrică sigură în caz de incendiu. Portofoliul oferă soluția potrivită pentru fiecare domeniu de utilizare și pentru toate situațiile de utilizare.

 Prezentare generală a avantajelor FireBox:

 • Executat din termoplast fără halogeni: materialul fără halogeni împiedică formarea de gaze nocive în caz de incendiu.
 • Clasă de protecție IP66: FireBox este deosebit de robust și rezistent.
 • Poate fi instalat rapid și ușor
 • Portofoliu clar pentru o selecție simplă și o varietate mare de utilizări
 • Fixare pe jgheaburi pentru cabluri, poduri de cabluri și jgheaburi din sârmă cu plăci de montaj universale

 Clema de racordare din ceramică ca element central al Firebox

Elementul central al FireBox este clema de racordare din ceramică. Aceasta este alcătuită din materiale ceramice rezistente la temperaturi înalte și este disponibilă ca o clemă simplă și dublă, precum si ca o clemă pentru tehnica de date. Este baza unei legături mecanice și electrice sigure și previne în mod fiabil un scurtcircuit în caz de incendiu. Este ținută în mod fiabil în poziție prin cleme de suspensie. În combinație cu carcasa termoplastică formează un important sistem verificat din punct de vedere al tehnologiei de protecție împotriva incendiilor.

Diversele dimensiuni ale dozelor de derivație sunt adaptate la secțiunile nominale respective ale clemelor: FireBox T100 pentru o secțiune transversală a cablului de 6 mm², T160 pentru 10 mm² și T250 pentru 16 mm².

Ca variantă goală, FireBox T350 oferă și mai mult spațiu pentru echiparea cu diferite cleme. Datorită unităților de cleme montate în diagonală, există întotdeauna suficient spațiu de cablare. Execuția cu cleme duble permite ramificarea diferitelor secțiuni transversale ale conductorilor în caz de necesitate. O astfel de ramificație poate fi asigurată printr-un suport separat pentru siguranțe.

Portofoliu clar: FireBox-ul potrivit pentru fiecare domeniu de utilizare

FireBox-ul este disponibil în diferite variante care acoperă în mod fiabil fiecare domeniu de utilizare

și toate aplicațiile. Structurarea clară în doar 6 grupuri de produse face deosebit de simplă selecția FireBox-ului potrivit. Elementele de fixare exterioare practice, garniturile de etanșare moi, pre-confecționate și accesoriile cuprinzătoare permit o montare rapidă, simplă și în conformitate cu aprobările a FireBox-urilor. Execuțiile închise cu elemente de fixare Vă oferă, de asemenea, posibilitatea de confecționare liberă.

Privire de ansamblu asupra variantelor FireBox:

 • FireBox cu cleme simple pentru conectarea cablurilor de securitate.
 • FireBox cu cleme duble pentru conectarea și ramificarea cablurilor de securitate.
 • FireBox pentru tehnica datelor – clemele ceramice sunt aliniate aici pentru conectarea în perechi a cablurilor de date, clemelor cu protecția firelor inclusă
 • FireBox închis și gol – cu șină de susținere și element de fixare exterior din oțel inoxidabil, pentru asamblare liberă
 • FireBox cu un suport pentru siguranțe: pentru asigurarea unei ramificații, cu cleme simple și duble
 • FireBox cu două suporturi pentru siguranțe: pentru asigurarea a două ramificații, cu cleme simple și duble

Menținerea în funcțiune a sistemului electric

Menținerea în funcțiune a sistemului electric reprezintă de fapt soluția profesională de alimentare a consumatorilor vitali. Întreținerea funcțiilor electrice este esențială în toate construcțiile în care sunt prezente multe persoane, cum ar fi: spitale, hoteluri, unități de învățământ etc. Menținerea funcției

există atunci când alimentarea cu energie electrică nu este întreruptă în timpul unui incendiu. De exemplu, cu cât iluminatul de urgență și ventilația funcționează în continuare pentru mai mult timp în caz de incendiu, cu atât este mai mare șansa de a salva viețile omenești și bunurile materiale. O componentă esențială în instalarea sistemelor de menținere în funcțiune este conectarea și ramificarea cablurilor de siguranță în dozele de derivație a cablurilor corespunzătoare. În acest scop și pentru acest scop OBO a dezvoltat FireBox.

Aflați mai multe detalii despre menținerea în funcțiune a sistemului electric și alte sisteme de protecție în caz de incendiu din informațiile noastre privind instalațiile de protecție la foc, informații pe care le găsiți accesând pagina noastră: www.obo.ro.

 

Share