CLIMA 2019, 26-29 mai București

INFORMATII GENERALE DESPRE ORGANIZATORI SI DESPRE EVENIMENTUL CLIMA 2019

CLIMA este un eveniment tehnic si stiintific, organizat sub patronajul REHVA, ce se organizează odată la trei ani.   CLIMA  este un congres international dublat de o expoziție, este cel mai mare eveniment de acest fel din Europa axat pe subiecte precum HVAC, eficiența energetică, clădiri inteligente, clădiri pasive, surse de energie regenerabile.

CLIMA se desfășura inițial odată la cinci sau la patru ani.  Acum el se desfășoară odată la fiecare trei ani. Organizat prin rotație de către unul dintre membrii asociației REHVA,  CLIMA adună laolaltă pentru trei zile, profesioniști de top din domeniul HVAC  din întreaga lume. Edițiile anterioare s-au desfășurat în orașele Milano (1975), Budapesta (1980), Copenhaga (1985), Sarajevo (1989), Londra (1993), Bruxelles (1997), Napoli (2001), Lausanne (2005), Helsinki (2007), Antalya (2010), Praga (2013) și Aalborg (2016). Ultima ediție a CLIMA  a reunit aproximativ 1000 de participanți.

Între 26 – 29 mai 2019,  se va desfășura în București, având ca organizatori AIIR si UTCB (www.clima2019.org) a 13-a editie a CLIMA, cu titlul MEDIUL CONSTRUIT VERSUS SCHIMBARILE CLIMATICE,

REHVA – Federation of European Heating, Ventilation and Air Conditioning (HVAC) Associations (www.rehva.eu) este organizația profesională pan-europeană dedicată îmbunătățirii sănătății, confortului și eficientei energetice în clădiri, reprezentând o rețea de peste 100000 de ingineri din 27 de țări membre.

Proiectele REHVA sunt susținute de 40 de companii reprezentative din domeniu.

FORMATUL CONGRESULUI CLIMA 2019

  • Sesiuni de prezentare având ca speakeri personalități din întreaga lume
  • Sesiuni tehnice și știintifice cu prezentări ale celor mai recente proiecte de cercetare, inovare și dezvoltare din HVAC
  • Sesiuni de postere cu scurte comunicări pe tema unor aplicații privind schimbările climatice și mediul construit (în cooperare cu DAIKIN – sponsor diamant la CLIMA 2019)
  • Workshop-uri tehnice şi ştiinţifice pe teme legate de tehnologii prezente şi viitoare în mediul construit
  • Forumuri de discuții pe subiecte legate de mediul construit, ținând cont de schimbările climatice
  • Expoziție în care companiile din domeniu se pot prezenta participanților
  • Concursuri pentru studenți pentru a le evidenția preocupările lor științifice si a le face cunoscute talentele tehnice
  • Sesiunile congresului vor oferi ocazia de a se informa pentru  specialiștii din domeniul HVAC
  • Un bogat şi foarte atractiv Program Social pentru oaspeții din străinătate și nu numai pentru a face cunoscute cultura și ospitalitatea românească.

Pentru detalii accesați : http:\\www.clima2019.org

Share