Camere de termoviziune Sonel KT-160

Pe durata de exploatare a diferitelor dispozitive se pot adesea întâlni erori de funcționare, care, detectate și diagnosticate din timp, permit economisire de timp și bani cheltuiți pe reparații costisitoare. Multe probleme ar putea fi evitate dacă erorile de funcționare, invizibile cu ochiul liber, ar fi detectate – supraîncălzirea dispozitivelor și instalațiilor, depășirea temperaturii unor obiecte ce nu ar trebui atinse în timpul funcționării.

De asemenea, localizarea pierderilor de căldură, în conexiune cu izolarea clădirilor sau cu problemele apărute pe durata construcției – de exemplu poduri termice – pot aduce mari economii.

Termografia este tehnica ce permite transformarea radiației infraroșii, emisă de diferite obiecte, în imagine vizibilă. Cu ajutorul acesteia poate fi evaluată, printr-o metodă fără contact, distribuția temperaturii pe suprafața obiectului examinat.

Soluția este importantă în locuri inaccesibile sau periculoase, unde trebuie realizată măsurarea temperaturii și permite verificarea temperaturii pe suprafețe de diferite dimensiuni.

În numeroase cazuri, realizarea unei singure termograme permite determinarea existenței unor probleme cu dispozitivul sau instalația.

Poate fi verificat rapid dacă reparația sau construcția au fost făcute corespunzător și, datorită evaluării din timp a dispozitivelor, activitățile de service pot fi planificate.

Termoviziunea poate fi utilizată în diferite domenii – cel mai adesea în industria energetică și inginerie civilă. Popularitatea câștigată de camerele de termoviziune le face mai ieftine și ușor accesibile.

kamery_termowizyjne_02

Camera de termoviziune Sonel KT160 – cel mai nou dispozitiv al producătorului polonez de instrumente de măsurare, Sonel S.A. – este portabilă și ergonomică, permițând înregistrarea de imagini termice (termograme) în memoria integrată sau pe card SD.

Camera de termoviziune, Sonel KT160, poate de asemenea lucra în mod video utilizând o conexiune la un computer PC prin interfață USB – mulțumită acestui lucru, timpul de înregistrare nu este limitat de memoria camerei. Pe timpul înregistrării video în infraroșu, în orice moment pot fi captate imagini statice. Interfața video analogică (PAL sau NTSC) permite conectarea camerei la monitoare externe sau dispozitive de înregistrare analogice.

Camera de termoviziune Sonel KT160 este un dispozitiv complet radiometric – el înregistrează temperatura fiecărui punct al imaginii (fără aproximare).

Utilizând tehnologie Infra Fusion se permite vizualizarea și înregistrarea imaginilor termice, imaginilor vizibile sau combinații ale acestora, permițând astfel determinarea ușoară a locului măsurării. Utilizatorul poate alege una dintre cele 8 palete de culoare pentru cea mai bună proiecție a temperaturii. Imaginea cu rezoluția de 160 x 120 este afișată pe un ecran LCD de 3,6 inch. Frecvența de reîmprospătare este de 30 imagini/secundă. Pe imagine sunt marcate puncte cu temperatură maximă și minimă.

Termogramele sunt salvate în format extins *.jpg, în care informația completă cu privire la fiecare imagine este păstrată: temperatura fiecărui punct al imaginii, imaginea reală și note sub formă de înregistrări de voce. Toate acestea pot fi de asemenea vizualizate și cu orice software grafic.

Avantajele suplimentare ale camerei de termoviziune, Sonel KT160, sunt masa redusă, carcasa ergonomică și rezistentă la șoc și alimentarea de la acumulatori standard.

Cu camera de termoviziune Sonel KT160 este ușor de lucrat, are un meniu clar, ceea ce face posibilă utilizarea de către începători. Software-ul atașat ca accesoriu standard permite o analiză detaliată a termogramelor înregistrate și pregătirea de rapoarte.

Pentru mai multe informații despre Sonel KT160 sau despre alte produse Sonel, vă rugăm să accesați website-ul nostru www.sonel.ro sau www.sonel.pl.

Share