Ramas bun, Prof. Em. Dr. Ing. CORNEL BIANCHI

C.N.R.I. anunță cu adâncă durere trecerea în neființă a Președintelui său de onoare, Prof. Em. Dr. Ing. CORNEL BIANCHI.

Comitetul Național Român de Iluminat anunță cu adâncă durere trecerea în neființă a Președintelui său de onoare, domnul Prof. Em. Dr. Ing. CORNEL BIANCHI.

Cadru didactic universitar al Facultății de Instalații a Universității Tehnice de Construcții din București timp de peste patru decenii, Profesorul Cornel Bianchi este întemeietorul primei catedre de iluminat din România și din Europa de Est și mentor al multor generații de profesioniști din domeniul luminii și iluminatului.

Între 1990 și 2012, domnul Cornel Bianchi a condus destinele C.N.R.I, în calitate de Președinte, perioadă în care competența, devotamentul și capacitatea sa de lider autentic de a uni forțele creatoare ale membrilor săi au contribuit la crearea și consolidarea unui prestigiu deosebit al asociației noastre profesionale.

Activitatea sa teoretică și practică în slujba luminii și iluminatului s-a concretizat în numeroase cărți și manuale, articole științifice, programe de cercetare. A fost conducător de doctorate, creator al primului laborator didactic universitar dedicat exclusiv iluminatului si inițiator al primului centru de aplicații pentru sisteme de iluminat din România.

Prin tot ceea ce a făcut pentru domeniul iluminatului pe plan național, este considerat creatorul Școlii Românești de Luminotehnică.

Pe plan internațional, a făcut ca numele României să fie apreciat și respectat la Comisia Internațională de Iluminat (CIE), contribuțiile domniei sale la dezvoltarea si promovarea domeniului fiind recunoscute prin acordarea în 1999 a înaltei distinții AWARD CERTIFICATE of CIE.

Lumina profesorului Cornel Bianchi s-a stins ieri 6 august 2017.

Dumnezeu să-l odihnească !

Membrii C.N.R.I., colegii de profesie, foștii studenți și corpul profesoral U.T.C.B. suntem alături de familia îndoliată.

 

Mihai Husch

Președinte C.N.R.I.

 

Share