AVE își extinde gama KNX cu dispozitive de acționare pe șină DIN și o sondă de temperatură și umiditate pentru instalare în doză

AVE investește în tehnologia KNX:  noile produse și soluții AVE sunt menite să ofere mai multă flexibilitate, desing multiplu și funcționalitate în crearea de sisteme avansate de automatizare a locuințelor și a clădirilor. Pe lângă produsele aflate deja în catalog, AVE completează gama cu mai multe dispozitive pe șină DIN cu tehnologie KNX și permite oportunități mai avansate și mai complete:

Dispozitive de acţionare: disponibile în două versiuni, cu 4 sau 12 canale independente (programabile NA sau NC).

Dispozitive de acţionare a jaluzelelor: disponibile în două versiuni, pentru utarea independentă a 2 sau 6 jaluzele. Acestea permit reglarea înclinării lamelelor (pentru jaluzelele venețiene) și gestionarea a 4 nivele de alarmă pentru a preveni deteriorarea cauzată de evenimentele atmosferice.

Dispozitive de acţionare multifuncţionale: permit comutarea independentă a 4 sau 12 sarcini electrice, reglarea debitelor și gestionarea ventiloconvectorului cu 2 și 4 conducte și a valvelor proporționale.
Toate au caracteristici tehnice semnificative: relee bistabile cu 1 contact uscat de închidere, alimentare directă de la KNX-BUS (deci nu necesită alimentare 230 VAC), operații logice pe ieșiri (AND, OR, XOR, NOT) și funcție de scenă.
În plus, sunt adăugate și următoarele dispozitive KNX pe șină DIN:

Dispozitiv actuator dimmer: pentru gestionarea independentă a două sarcini luminoase reglabile, cu sarcini de până la 300W pentru fiecare dintre cele două canale și funcție de scenă.

Gateway DALI/KNX: o unitate master DALI cu alimentare integrată. Gestionează o linie DALI; 64 de adrese și până la 16 grupuri; procedură de inventariere pentru a adresa balasturile. Pentru fiecare adresă este posibil să setați diferiți parametri: nivel de iluminare la pornire, curbă liniară sau logaritmică, timp de variație.

Printre noile produse AVE – KNX, se lansează și o sondă (pentru instalare în doză), care este concepută pentru a detecta temperatura și umiditatea relativă. Acest dispozitiv vă permite să setați 4 valori de referință de temperatură (confort, stand-by, noapte, protecție), 4 praguri de umiditate relativă și 4 praguri pentru punctul de rouă. Există 4 tipuri diferite de acționare (pornit-oprit pentru boiler, on-off „în trepte“ pentru ventiloconvectoare, % „în trepte“ pentru ventiloconvector cu motoare fără perii, % PI pentru mașini controlate proporțional) care fac sonda extrem de versatilă. Este echipat cu 4 intrări pentru interfața butoanelor, cu management de presiune scurt/lung, funcție buton, dimmer și obturator.
Oferă, de asemenea, funcția de rechemare a scenariului.
Pe lângă modulele principale existente în gama de fabricație, noile dispozitivepe  șină DIN și sondele pentru montaj în doză extind gama AVE – KNX a sistemului: dispozitivele de control (butoane, comutatoare tactile – touch și comutatoare) și inovatorul controler de cameră.
Totul este susținut de fiabilitateamă rcii AVE și de designul produselor ultraterminale System44 care oferă o combinație unitară și perfectă între estetică și soluții tehnice de ultimă oră concepute pentru a îmbunătăți posibilitățile oferite de tehnologia KNX.

 

Share