Automechanika Digital Plus 14-16 septembrie 2021

Automechanika Digital Plus, o ediție specială a târgului Automechanika Frankfurt și prima în format hibrid – eveniment fizic completat cu platformă online pentru networking și interacțiuni in real time – va începe peste două săptămâni, în data de 14 septembrie.

Evenimentul fizic va fi deschis timp de trei zile, până în 16 septembrie, și va include o secțiune compactă de expoziție, cu standuri, prezentări live, discuții și traininguri, Collision repair management, Future Mobility Workshop 4.0 și Automechanika Academy. În paralel se va desfășura evenimentul Hypermotion, cu principale sale tematici Hyperloop Technology, Smart Supply Chains, Urban Logistics and Mobility și Alternative Drive Technology.

Aproximativ jumătate dintre cele 300 de companii expozante vor fi prezente cu standuri fizice în secțiunea de târg. La această ediție, țările de proveniență ale expozanților sunt în majoritate din Europa, Asia și Australia. Catalogul online al participanților Automechanika Digital Plus 2021 este accesibil în portalul automechanika-digital-plus.messefrankfurt.com și în aplicația Automechanika Digital Plus Navigator (disponibilă în Google Play Store https://play.google.com/store/apps/details?id=com.messefrankfurt.navigator.automechanikaDigitalPlus&hl=en_US&gl=US și Apple Store https://apps.apple.com/nl/app/automechanika-digital-plus/id1579037025).

Olaf Musshoff, Director Automechanika Frankfurt: După un an și jumătate (și trei ani de la precedenta ediție a Automechanika), toată lumea dorește întâlniri față-în-față cu cât mai mulți colegi din industrie. În același timp, rafinarea instrumentelor de networking digital și necesitatea utilizării lor intensive din ultima perioadă au crescut încrederea utilizatorilor branșei automotive în aceste tipuri de interacțiune. Pentru Automechanika Digital Plus avem o platformă dedicată ce permite tuturor celor interesați să participe la toate evenimentele celor trei zile de târg, inclusiv la programul extins de manifestări conexe, ceea ce contribuie la caracterul internațional al evenimentului nostru. Automechanika Digital Plus va oferi cadrul adecvat prezentărilor și discuțiilor pe subiecte de mare actualitate ca: Alternative drive systems, Electromobility, 3D printing, Sustainability, Digitalisation.

Digitalisation in the aftermarket

Digitalizarea este, de ceva timp deja, una dintre temele foarte importante în domeniul automotive aftermarket. De aceea, ea a fost aleasă ca tematică a discuției de marți, 14 septembrie, în care d-l Olaf Mußhoff, Director Automechanika Frankfurt, îi are ca invitați pe reprezentanții Bosch, AVL DiTest, Carbon Hunter în seria de întâlniri ‘Let’s talk business’. Care sunt domeniile în care sectorul automotive aftermarket trebuie să inoveze? Ce rol vor juca atelierele de reparații în viitor? Ce impact va avea adoptarea noilor soluții de mobilitate asupra sectorului automotive aftermarket? sunt doar câteva dintre întrebările ce vor anima discuțiile între specialiști.

Energy4Mobility

Pentru a-și atinge ambițioasele obiective de limitare a impactului negativ asupra climei, statele europene vor trebui să găsească soluții pentru reducerea drastică a emisiilor de dioxid de carbon în sectorul transporturilor. Una dintre modalități ar fi utilizarea combustibililor alternativi – hidrogen, energie electrică, bio sau artificiali. Experții participanți la ‘Energy 4 Mobility’ vor analiza avantajele și provocările fiecărui tip de combustibil alternativ pentru diversele modalități de transport (rutier, pe șine ș.a.m.d.) în cadrul modulului ‘Decarbonising modes of transport – challenges and solutions’ din 14 septembrie.

Discover 3D printing

Un alt subiect interesant este modalitatea generativă de producție – 3D printing, ce își caută locul potrivit în sectorul automotive. Procesul oferă incontestabil multe avantaje și un enorm potențial, fiecare companie trebuie însă să-și găsească modalitatea optimă de integrare a acestui tip de tehnologie în propriul flux de producție. Pornind de aici, programul conex al Automechanika Digital Plus găzduiește seminarul ‘Discover3Dprinting’, în ziua de 16 septembrie. Alături de o prezentare exhaustivă a metodelor de producție generativă, cu exemple concrete de aplicare în diverse domenii ale industriei auto, participanții vor putea afla care sunt eventualele dificultăți în introducerea acestor tehnologii și cazurile în care aceste aplicații 3D printing pot să nu fie întrutotul eficiente economic.

Evenimentele și tematicile enumerate sunt doar o mică parte din programul complet de prelegeri, prezentări și discuții programate la Automechanika Digital Plus. Calendarul complet îl găsiți aici: www.automechanika.com/eventkalender.

Live in Frankfurt + online: one ticket

Între 14 și 16 septembrie veți avea din nou posibilitatea întâlnirilor față în față cu specialiști din industrie. Un program complet de măsuri de igienă și protecție sanitară va asigura cadrul pentru interacțiuni sigure și relaxate.

În același timp, tuturor celor interesați dar care nu pot să participe fizic la evenimentul offline din Frankfurt le va fi oferită posibilitatea participării online, în platformă, cu networking, comunicare in real time – chat, one-to-one video calls și accesarea tuturor canalelor de live streaming ale Automechanika Digital Plus.

Pentru acces – fizic sau online – sunt disponibile biletele de o zi (single-day ticket), ce pot fi procurate exclusiv în Online Ticket Shop, pe baza cărora vizitatorii pot intra atât la Automechanika Digital Plus cât și la Hypermotion și toate evenimentele live conexe celor două, și, desigur, în platfomă pentru a se conecta cu expozanții și ceilalți participanți și a viziona fluxul de transmisiuni live. Platforma online va fi accesiblă câteva zile în plus față de cele trei ale târgului fizic, 14 – 16 septembrie.

Mai multe informații la: info@romania.messefrankfurt.com

Mai multe informații la: info@romania.messefrankfurt.com

Share