AUTOMECHANIKA Frankfurt 11-15 septembrie 2018 și viitorul industriei auto

 

 

 

 

Joi 14 iunie, Messe Frankfurt a organizat la Atena o conferință de presă ce a prezentat pe larg ediția din această toamnă a celui mai mare târg global dedicat industriei componentelor auto, Automechanika. Automechanika se ține odată la doi ani și ediția de anul acesta , ce va avea loc între 11 și 15 septembrie, se va derula ediția cu numărul 25, ce va fi marcată de mai multe noutăți. Astfel, va fi prima dată când simultan cu Automechanika se va desfășura  expoziția producătorilor de pneuri, REIFEN, ce până acum avea loc la Essen. Pe de altă parte noua hală 12,  va fi dedicată automobilelor clasice, piața automobilelor retro  fiind extrem de amplă în multe țări occidentale.

 Cifrele și datele sintetice ale ultimei ediții, cea din 2016,  sunt edificatoare asupra forței industriei auto globale și a expoziției din Frankfurt, ce are un grad   extrem de ridicat de internaționalizare și unde toți  marii producători se adună la fiecare 2 ani:

  • 4843 expozanți din care 4109 din afara Germaniei
  • -32944 vizitaori din care 80168 dinafara Germaniei
  • 45% din vizitatori sunt factori de decizie în firmele lor, 27% sunt proprietarii unor afaceri proprii, 14% sunt membrii staffurilor unor firme.
  • 36% sunt dealeri, 37% sunt din domeniul  service-urilor  auto, 11% producători, 7% din servicii

Produsele expuse la Automechanika fac parte din categoriile clasice ale domeniului componentelor auto :

  • Accesorii auto
  • Produse pentru spălătorii auto și pentru întreținerea vehiculelor
  • Gestiunea distribuției de piese auto
  • Sisteme electronice pentru autovehicule
  • Componente auto și piese de schimb
  • Întreținere și reparații pentru autovehicule

Cum vor arăta domeniul și industria mobilității  în ziua de mâine, este cu siguranță tema care se va bucura de un mare interes. De altfel, una din grupele de produse expuse la Frankfurt în această toamnă va fi:

Mobilitatea și serviciile în ziua de mâine: Sisteme alternative de acționare&Soluții digitale.

Digitalizarea, sisteme de propulsie alternative, conducerea automată a vehiculelor, noile servicii din epoca mobilității, iată câteva din temele  pe care le veți vedea reflectate la Frankfurt în această toamnă. Automechanika va aborda în cadrul generoasei teme a mobilității și sistemelor pentru autovehiculele de mîine,  numeroase teme de interes pentru ingineria mobilității cum ar fi tehnologia și sistemele de stocare a energiei, infrastructura de alimentare, sursele de energie, noile concepte de mobilitate. Temele ce vor fi discutate și produsele expuse vor arăta ca Automechanika se pregătește de o schimbare completă și complexă a modelului de mobilitate care se prefigurează pentru un viitor nu prea îndepărtat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.automechanika.messefrankfurt.com

Share