CUPRINS ELECTRICIANUL 5/2014

Eplan are trei noi sucursale: în Japonia, Africa de Sud øi Turcia

Peste 200 de profesioniøti au beneficiat de training gratuit oferit de APC by Schneider Electric în prima jumætate a anului

Schneider Electric va prezenta soluflii øi servicii inovatoare pentru reflele inteligente la CIGRE 2014

Read more

Eaton atinge un nou nivel de protecție împotriva curentului prin gama extinsă 93E de produse UPS

Compania de management energetic Eaton își extinde gama sa bine cunoscută 93E de surse neîntreruptibile de alimentare cu energie electrică cu noile modele de 300 și 400 kVA. Noile modele sunt în special destinate utilizării în centrele de date, acolo unde sunt necesare soluții fiabile și la un preț rezonabil pentru protecția împotriva curentului, precum și în aplicațiile industriale de iluminare și servicii pentru clădiri.

Read more

Realizări și provocări în tehnologiile de dezvoltare a pilelor de combustibil cu hidrogen – Cazul României

Dezvoltarea pilelor de combustibil și a tehnologiilor aferente acestora reprezintă o prioritate europeană și, în același timp, unul din domeniile în care sunt proiectate investiții semnificative. Centrul Național pentru Hidrogen și Pile de Combustibil ca și element promotor în acest domeniu a căutat pe parcursul ultimilor ani să-și definească o astfel de tehnologie, fiind în măsură a crea în acest moment ansambluri de pile de puteri mici și mijlocii, cu caracteristici în limitele consacrate astăzi.

Read more

Utilizarea detectoarelor liniare de căldură cu cablu senzor cu fibră optică pentru protecția obiectivelor industriale

Obiectivele industriale reprezintă cazuri speciale în ceea ce privește aplicarea sistemelor de detectare și de alarmă la incendiu, deoarece normele de instalare stabilite pentru clădirile civile au o aplicabilitate limitată, structura și funcțiile sistemului fiind influențate în mod semnificativ de condițiile specifice ale activității în obiectivul protejat.

Read more