ABB în parteneriat cu Formula E scriu împreună viitorul mobilității electrice

ZURICH, ELVETIA, 9 IANUARIE 2018

ABB în parteneriat cu Formula E scriu împreună viitorul mobilității electrice

 

“Campionatul ABB FIA Formula E” aduce ABB, liderul tehnologiei de pionierat, ca și sponsor principal la prima serie de curse de mașini complet electrice FIA la nivel mondial

 

ABB și Formula E colaborează într-un parteneriat de pionierat pentru a promova mobilitatea electrică pentru un viitor durabil. Incă de la prima sa cursă de la Beijing, în septembrie 2014, Formula E s-a stabilit ca fiind sportul internațional numărul 1 care utilizează vehicule complet echipate cu motor electric. La următorul nivel de dezvoltare, liderul mondial al tehnologiei de pionierat ABB adaugă competitiei numele său, inovația și tehnologia de ultimă generație, competiția fiind acum cunoscută sub numele de „Campionatul ABB FIA Formula E”.

Cu expertiza sa incomparabilă în domeniul electrificării și cu leadership-ul său în domeniul soluțiilor de încărcare a vehiculelor electrice, având totodată cea mai mare baza instalată de stații de incărcare rapidă pentru vehicule electrice din intreaga lume, ABB este partenerul industrial ideal pentru Formula E. Formula E servește ca platformă competitivă pentru dezvoltarea și testarea tehnologiilor relevante de electrificare și digitalizare din domenuiul mobilității electrice, contribuind la rafinarea designului și funcționalității vehiculelor electrice și a infrastructurii, precum și a platformelor digitale asociate. Prin unirea forțelor, atat ABB cat și Formula E vor fi poziționate ideal pentru a împinge limitele în domeniul mobilității electrice la un nivel superior.

„Suntem deosebit de entuziasmați să formăm un parteneriat cu Formula E pentru a scrie viitorul mobilității electrice”, a declarat CEO al ABB, Ulrich Spiesshofer. „Astăzi, doi pionieri se unesc. ABB și Formula E se află într-o manieră naturală în prim-planul celor mai recente tehnologii digitale si de electrificare. Împreună, vom scrie următoarul capitol al acestei activități sportive captivante și vom promova echipele de înaltă performanță. Împreună, vom scrie viitorul – cate o cursă electrizantă dupa alta. ”

Alejandro Agag, fondatorul și CEO al Formula E, a declarat: „Este o zi istorică pentru Formula E și sunt onorat să salut liderul mondial al tehnologiei ABB ca partener principal al Formulei E, cu experiența și expertiza sa în domeniul electrificării și al tehnologiilor digitale. Companiile noastre sunt sinonime prin depășirea limitelor a ceea ce este posibil. Impreună, ca și parteneri, vom prezenta o tehnologie revoluționară la scară globală fanilor si consumatorilor care urmăresc Campionatul ABB FIA Formula E „.

Ca lider mondial în infrastructura vehiculelor electrice, ABB oferă o gamă completă de soluții de încărcare pentru vehicule electrice, autobuze electrice și hibride precum și soluții de electrificare pentru nave și căi ferate. ABB a intrat pe piața de încărcare EV încă din anul 2010, iar astăzi are o bază instalată la nivel mondial care crește rapid, de peste 6,000 de încărcătoare rapide.

 

Despre Campionatul ABB FIA Formula E
Campionatul ABB FIA Formula E este seria de curse de stradă FIA cu mașini de curse electrice și prima categorie mondială care utilizează mașini de curse pentru o singură persoană, complet electrice. Formula E aduce toată acțiunea electrizantă pe roti în cele mai mari orașe din lume, cursele desfășurându-se pe fundaluri iconice, cum ar fi New York, Hong Kong, Paris și Zurich.

Cea de-a patra ediție a seriei va avea 10 echipe și 20 de șoferi care vor concura în 11 orașe pe cinci continente în lupta pentru încoronarea ca și campioni ai ABB Formula E. Următoarea cursă va avea loc la Marrakesh pe 13 ianuarie, iar campionatul din 2018 se va încheia în luna iulie.

Urmăriți Formula E:

www.FIAFormulaE.com
Facebook: www.facebook.com/FIAFormulaE
Instagram: www.instagram.com/FIAFormulaE
Twitter: www.twitter.com/FIAFormulaE (@FIAFormulaE)
YouTube: www.youtube.com/user/FIAFormulaE

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este un lider în tehnologia  de pionierat în produse de electrificare, robotică și mișcare, automatizări industriale și rețele energetice, deservind clienții în domeniile utilităților, industriei, transporturilor și infrastructurii la nivel global. Continuând o istorie de peste 130 de ani de inovație, ABB scrie astăzi viitorul digitalizării industriale, fiind parte activa a Revolutiei Energetice si a celei de a patra Revolutii Industriale. Ca partener principal al Formulei E, clasa internațională de motosport complet electric FIA, ABB împinge limitele mobilității electrice pentru a contribui la un viitor sustenabil. ABB operează în peste 100 de ţări având aproximativ 136,000 angajaţi. www.abb.com

 


Pentru mai multe informații vă rugăm contactati:
Media Relations
Phone: +41 43 317 71 11
Email: media.relations@ch.abb.com
ABB Ltd
Affolternstrasse 44
8050 Zurich
Switzerland

 

Share