ALfaenerg: 3 în 1pentru siguranță și eficiență. Disponibilitate ridicată cu sistemul de monitorizare 3 în 1

În anii trecuți, o scurtă scădere a tensiunii ar fi cauzat o ușoară scadere a intensitatii luminilor (flicker) – în prezent, această situație poate avea urmări destul de grave și costisitoare prin defectarea unor aparate foarte sensibile sau opriri pe termen îndelungat. Prin urmare, monitorizarea precisă este obligatorie. În cele mai bune scenarii, defectele pot fi detectate și eliminate imediat după momentul în care au apărut. Nu este necesar ca utilizatorul să lucreze cu o gamă largă de instrumente pentru a monitoriza întreaga infrastructură. Un sistem unic de monitorizare modernă poate prelua această sarcină convenabil și fiabil.

Sistemele de producție automatizate, centrele de calcul și sistemele cu procese constante (de exemplu, sectorul alimentar, fabricarea cablurilor, producția de hârtie) necesită o sursă de alimentare fiabilă – adesea chiar o disponibilitate ridicată, o disponibilitate de cel puțin 99,9%. Numeroase servere, monitoare, medii de stocare și componente de rețea rareori tolerează căderile de
tensiune sau alte deviații ale calității energiei electrice de la standard (de ex. EN 50160). Cu toate acestea, energia electrică nu trebuie să fie disponibilă în mod fiabil numai pentru tehnologia informației și a comunicațiilor, disponibilitatea alimentării este foarte importantă pentru toti consumatorii precum echipamentele din infrastructură, cum ar fi aerul condiționat, prevenirea incendiilor, EMC, sisteme de siguranță și prevenirea incendiilor, iluminatul, ascensoarele și acționările. ALFA ENERG propune un sistem de monitorizare 3 în 1 cu echipamente furnizate de producătorul german JANITZA ELECTRONICS.


3 ÎN 1 PENTRU SIGURANȚĂ ȘI EFICIENȚĂ
Monitorizarea continuă cu echipamente de măsurare integrate corespunzătoare pentru gestionarea energiei, monitorizarea calității energiei și a curentului rezidual îndeplinește această cerință. În același timp, monitorizarea curentului rezidual îmbunătățește și protecția preventivă împotriva incendiilor. Cu toate acestea, în practică, este foarte complex să se obțină, să se evalueze și să se
documenteze toate datele de măsurare. Toate acestea trebuie să aibă loc foarte rapid, de exemplu: dacă doriți să detectați o defecțiune a izolației care tocmai a avut loc înainte de apariția unei defecțiuni a sistemului.

JANITZA – specialistul în ceea ce privește tehnologia digitală de măsurare și sistemele de monitorizare în domeniul alimentării cu energie – și-a dezvoltat în mod special noile game UMG 512, UMG 96RM-E și UMG 20CM pentru monitorizarea pe 3 nivele. Împreună cu software-ul GridVis® și gestionarea integrată a alarmei,soluțiile pentru trei domenii sunt unite într-un mediu
comun al sistemului și un singur dispozitiv de măsurare pentru fiecare punct de măsurare:
• Managementul energiei în conformitate cu ISO 50001 (achiziția de V, A, Hz, kWh, kW, kVArh, kvar …)

• Monitorizarea calității energiei electrice (armonici, flicker, goluri și căderi de tensiune, fenomene tranzitorii etc.)

Această consolidare a celor trei funcții diferite într-un singur dispozitiv de măsurare aduce cu sine avantajul major că atât asamblarea cât și instalarea, precum și infrastructura rămasă (transformator de curent, linii și echipamente de comunicații, bază de date, software, instrumente de analiză și software de raportare, etc.) sunt necesare doar o singură dată. În plus, toate datele sunt înregistrate central într-o bază de date și pot fi procesate convenabil cu un singur software. Acest lucru nu numai că economisește costuri directe în timpul achiziționării, ci simplifică și integrarea: nu sunt necesare interfețe între diferitele sisteme – deoarece există doar un singur sistem. Aceasta reduce, de asemenea, domeniul de aplicare a măsurilor de formare și de inducție necesare, ceea ce, la rândul său, crește acceptarea în rândul inginerilor electrici responsabili.
Creșterea în continuare a solicitărilor va continua să se facă pe viitoarele surse de alimentare, deoarece problemele cu alimentarea generează costuri ridicate și întreruperi mari! Monitorizarea constantă a RCM pentru sursele de alimentare cu înaltă disponibilitate, cu cerințe ridicate privind EMC și, de asemenea, pentru prevenirea incendiului devine din ce în ce mai stabilă.
În cazul în care vă interesează o imagine clară asupra modului în care aveți posibilitatea de a reduce costurile energiei electrice în compania dumneavoastră, vă invităm să consultați oferta noastră de aparate destinate acestui domeniu.

Pentru detalii accesați:
www.alfaenerg.ro .

Share