WIN – World of Industry în Istanbul sau locul unde bate inima industriei producătoare a zonei Eurasia

Ileana Moanță

Cel mai important eveniment pentru industria producătoare pe piețele în dezvoltare din Turcia, Eurasia și Orientul Mijlociu, WIN 2011, s-a desfășurat la Centrul Tüyap pentru Târguri, Expoziții și Congrese.

foto WIN A1 M&A3-11

S-au adunat, pe o platformă globală, 7 sectoare de vârf ale industriei, prezentând vizitatorilor din 84 de țări, produse și tehnologii pentru o lume a inovației, un enorm potențial pentru soluții eficiente, pentru concepte și strategii corecte în dezvoltare.

Începând din 2007, WIN a fost organizat în două părți, dat fiind succesul profesional înregistrat an după an.

  • WIN 1, desfășurat în perioada 3 – 6 februarie, a inclus 4 sectoare ale industriei: 1. târgul pentru componente de mașini și prelucrarea metalelor (ediția a 16-a), organizat pentru prima dată sub numele „Metalworking”; 2. târgul pentru îmbinare, sudare și tehnologii de tăiere (ediția a 11-a); 3. târgul pentru manipularea materialelor și logistică (ediția a 10-a) și 4. tehnologii de tratare a suprafețelor (ediția a 5-a).
  • WIN 2, desfășurat în intervalul 17 – 20 martie a inclus trei sectoare: 1. târgul industrial de automatizare (a 18-a ediție); 2. târgul pentru tehnologii în domeniul energiei, electricității și electronicii (a 12-a ediție) și 3. târgul pentru echipamente hidraulice și pneumatice (a 8-a ediție).

WIN 2011 în cifre:

  • 1.906 expozanți din 26 de țări;
  • 116.965 vizitatori din 84 de țări;
  • 47.505 m² suprafață de expunere.

foto WIN A3 M&A3-11

WIN 1 a înregistrat 671 expozanți (287 subexpozanți) din 15 țări și un număr de 44.057 vizitatori din 65 de țări.

În 2010, peste 1100 expozanți din 30 de țări au avut posibilitatea să se întâlnească cu 117.000 vizitatori (86% fiind factori de decizie pe piața din domeniu).

Organizat cu suportul Camerelor de Comerț și a Burselor de Mărfuri din toate regiunile Turciei, a unui număr mare de organizații profesionale, asociații naționale și internaționale din sectoarele industriale (74 organizații din Turcia și zonele învecinate), WIN 2011 deține nu numai rolul de lider în regiune ci și un factor dinamic în industria producătoare a Turciei și a statelor din vecinătate.

Târgul a adus o valoare adăugată pentru oportunitățile de afaceri. S-au întâlnit companii care anual, își extind bugetul în domeniul industrial, s-au încheiat contracte între factori de decizie la nivelul cel mai înalt din întreaga lume, s-au primit 53 delegații din 24 orașe ale Turciei, costurile fiind suportate de organizator.

WIN a găzduit expozanți din Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, China,  Egipt, Coreea de Sud, Franța, Germania, India, Italia, Olanda, Anglia, Spania, România, Taiwan și Turcia.

Evenimentul a fost larg mediatizat de presa locală și cea a țărilor vecine, 80 de publicații de specialitate, dând posibilitatea reprezentanților firmelor interesate să-și planifice vizite și întâlniri de afaceri la standurile expozanților.

foto WIN A6 M&A3-11

Târgul a fost o platformă ideală pentru „Shaking Hands” în „Hosted Buyer Program”, organizat cu suportul DMT – Undersecretariat of the Prime Minister for Foreign Trade) – mulți cumpărători din zona Eurasia și Orientul Mijlociu fiind oaspeți la WIN.

Organizatorul, Hannover Messe Bileșim, a înregistrat un mare succes prin manifestarea „Business Cooperation Days“, concretizată prin discuții bilaterale între expozanți și delegațiile oamenilor de afaceri din țări precum Azerbaijan, Algeria, Maroc, Iran, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Egipt, Rusia, Siria, Tunisia, Ucraina.

„Industrial Activities Summit“ și-a continuat întâlnirile de afaceri la WIN 2011. Este un forum economic în regiunea Eurasia, o platformă perfectă pentru discutarea dificultăților apărute în tehnologiile atât de sofisticate unde specialiștii din industrie, oamenii la vârf din business, mediul academic, politicieni și jurnaliști s-au întâlnit și au schimbat idei. Au avut loc conferințe, seminarii și prezentări pentru o gamă largă de produse și tehnologii, ceea ce a adăugat valoare târgului.

Târgurile WIN, pe lângă alte manifestări susținute de Deutsche Messe Group Hannover/Germania, sunt organizate prin colaborarea între Hannover Messe International Istanbul (subsidiară a Deutsche Messe) și Hannover Messe Bileșim.

În cuvântul de deschidere, domnul Alexander Kühnel, director general Hannover Messe Bileșim, a situat Istanbul ca fiind unul dintre cele mai dinamice orașe ale Europei și în același timp ca un important centru al comerțului și al economiei pentru regiunea Eurasia și Orientul Mijlociu.

A fost transmis un mesaj de compasiune și încurajare pentru Japonia, țară cu o prezență dinamică în edițiile anterioare ale târgului.

Share