vLoc3 RTK-Pro primul locator cu precizie topografică GNSS

Receptorul vLoc3 RTK-Pro este primul care adaugă precizie RTK GNSS unui locator de trasee, cabluri și conducte îngropate. Utilizarea modulului de tip celular intern RTK-Pro cu capabilități 4G LTE oferă operatorului capacitatea de a se conecta la protocolul NTRIP RTK (Real-Time Kinematic) care oferă corecții RTCM 3.

 NTRIP include un protocol de sine stătător bazat pe HTTP și adaptat la cerințele de transfer al datelor GNSS. El permite difuzarea corecțiilor diferențiale sau al altor tipuri de date GNSS, spre utilizatori staționari sau în mișcare, prin intermediul internetului.
NTRIP permite accesul la internet prin rețele mobile bazate pe IP, cum sunt rețelele GSM, GPRS, EDGE sau UMTS.
Prin utilizarea acestor corecții, operatorul poate colecta atât date despre locația traseului, cât și locația geografică, cu precizie la nivel topografic.
RTK-Pro este proiectat pentru toate nivelurile de pregătire ale operatorilor, utilizând ecrane de localizare ușor de utilizat și intuitive. Toate datele din teren sunt trimise în cloud și păstrate în memoria internă a receptorului pentru examinare și exportare în programe de cartografiere externe.
Partea de înregistrare și descărcare date este asigurată de conexiunea de încărcare în timp real la serverul VMMAP prin conexiune celulară.
Rularea unei analize pe portalul web VMMAP permite determinarea celei mai bune practici. Fișierele de date exportate pot fi în format .csv, shapefile sau KML.
Toate receptoarele din noua serie vLoc3 sunt extrem de configurabile de către utilizator și conțin opt moduri de localizare pasivă, modul de localizare a defectelor, modul SD (care arată direcția curentului de ieșire) și o gamă de frecvențe configurabile de la 98Hz la 200kHz. Alertele audio și cu vibrații oferă avertizări pentru adâncime mică, suprasarcină, cabluri aeriene și balansare excesivă.
Receptoarele din seria vLoc3 oferă, pe lângă ecranele clasice de localizare, noi reprezentări avangardiste:
• Localizare vectorială – pentru localizare completă automată;
• Grafic transversal – care arată atât maximul, cât și minimul, oferind simultan măsurarea imediată a semnalului distorsionat;
• Vedere plan – afișarea orientării relative a cablului/conductei  omnidirecțional;
• Măsurători simultane de: intensitate câmp, adâncime, curent,  distorsiune câmp.
Generatoarele vLoc3 Pro, cu puteri de ieșire de 5W și 10W, au frecvențe, pentru cuplajul inductiv și prin conexiune directă, selectabile de la 98Hz la 200kHz, funcția SD pentru identificarea direcției semnalului de ieșire, ohmmetru pentru măsurarea rezistenței buclei până la 1MΩ și un voltmetru intern. Afișajul matricial cu iluminare de fundal cu LED afișează curentul de ieșire, tipul de conexiune, tensiunea de ieșire, rezistența buclei, frecvența, volum difuzor, starea bateriei și avertizare prezență de tensiune periculoasă.
Aplicația MyLocator3 permite configurarea receptoarelor prinactivarea sau oprirea funcțiilor, selectând frecvențele la care are acces utilizatorul și creând ecrane de pornire personalizate. Atunci când locatorul este conectat la un computer care rulează software-ul gratuit MyLocator3, programul va căuta automat în baza noastră de date cele mai recente software, atât pentru locatorul de trasee, cât și pentru aplicația desktop.

SebaKMT – Seba Dynatronic GmbH Reprezentanță în România


www.sebakmt.com/ro
www.ro.megger.com

Share