VIVARES: o privire detaliată asupra sistemului de gestionare a lumini (LMS) de la LEDVANCE

 

Cu peste 100 de ani de experiență în iluminatul general, LEDVANCE combină tehnologia tradițională cu inovația în domeniul iluminatului contribuind astfel la optimizarea eficienței energetice și  creșterea confortului utilizatorilor.Sistemele de gestionare a iluminatului (lighting management system) au evoluat semnificativ  în ultimii ani, oferind posibilitatea de a personaliza și controla lumina din spațiile în care locuim sau ne desfășurăm activitatea. Sistemul VIVARES oferit de LEDVANCE integrează două dintre cele mai cunoscute protocoale de comunicații utilizate în domeniul automatizării , Zigbee și Dali.

 În birouri, sistemul confortabil de gestionare a luminii VIVARES IoT produce întotdeauna condiții optime de iluminare pentru cerințele definite, contribuind la economii semnificative de energie și CO2. Utilizarea opțională a monitorizării energiei și a asistenței de întreținere prin intermediul Cloud, precum și accesul de la distanță la sistem, ajută și mai mult la reducerea consumului .

PERFECT PENTRU BIROURI MODERNE

 

Alegerea soluției de iluminat potrivite este deosebit de importantă în birouri, deoarece, pe lângă respectarea standardelor, este vorba despre performanță, creativitate și eficiență. Sistemul de gestionare a luminii VIVARES reprezință soluția potrivită fiind ușor de instalat și utilizat și, de asemenea, economică și eficienta.

VIVARES produce condiții optime de iluminare în toate cerințele definite și oferă economie la consumul de energie cu până la 80%. Funcționează atât cu protocolul DALI cât și Zigbee, poate fi întreținut de la distanță fiind accesibil atât instalatorilor cât și utilizatorilor.

LEDVANCE vă oferă totul dintr-o singură sursă – toate componentele LMS, precum și corpurile de iluminat LED potrivite. În plus față de corpurile de iluminat, benzile flexibile LED pot fi acum utilizate și cu VIVARES pentru a obține o iluminare optimă conformă cu standardele în birouri. De asemnea, lămpile SMART+ pot fi controlate prin VIVARES Zigbee, în timp ce,  lămpile convenționale pot fi integrate prin priza SMART+.

Noul sistem VIVARES HCL combină avantajele pe care le oferă iluminatul standart cu cel centrat pe om (HCL), furnizând soluții pentru  concentrare și performanță . Conectarea opțională a sistemului de gestionare a luminii IoT la o aplicație Cloud permite, de asemenea, asistență la întreținere și monitorizarea energiei. Designul inovator întâlnește confortul într-o îmbinare atrăgătoare de stiluri ce conține benzile noastre flexibile și corpurile de iluminat LED. În birourile moderne, iluminatul fără orbire produce condiții ideale de lucru și ambianță.

VIVARES ZIGBEE WIRELESS

Zigbee este un standard de comunicare wireless conceput pentru a oferi o conexiune fiabilă și eficientă între dispozitivele mici și consumatoare de energie. Este adesea folosit în IoT, inclusiv în sistemele de iluminat, termostatele inteligente, camerele de supraveghere și alte dispozitive inteligente din casă sau mediul industrial.

Controlerul VIVARES Zigbee comunică cu până la 200 de dispozitive compatibile, utilizând standardul wireless extrem de fiabil Zigbee 3.0. Acest lucru permite ca sistemul să fie prima alegere în cazul în care nu pot fi instalate linii de control suplimentare, de exemplu atunci când se modernizează clădirile existente sau se renovează clădirile listate. VIVARES Zigbee este, de asemenea, ideal pentru aplicații în vestiar, deoarece sistemul este flexibil și ușor de adaptat.

VIVARES DALI

Protocolul DALI reprezintă un standard în industria iluminatului, fiind folosit pentru a gestiona și controla iluminatul în mod digital și inteligent.

VIVARES DALI controlează până la 1024 de corpuri de iluminat și 1008 dispozitive de intrare utilizând standardul industrial DALI-2 stabilit. Toate produsele VIVARES DALI sunt certificate DALI-2 și, prin urmare, compatibile și cu alte produse DALI-2 de pe piață. VIVARES DALI este potrivit ori de câte ori pot fi amplasate fără probleme linii de control suplimentare, de exemplu în tavane suspendate, la modernizarea instalațiilor DALI existente sau la echiparea clădirilor noi.

VIVARES DALI are, de asemenea, o interfață KNX opțională și poate fi integrată în sistemul de control al clădirii.

 

ECONOMII MAI BUNE DE LUMINĂ ȘI ENERGIE

O privire asupra numeroaselor birouri arată că multe sisteme de iluminat sunt depășite și departe  de a fi pregătite pentru viitor.  Modernizarea reduce în mod durabil consumul de energie, economisește costuri și aduce o creștere semnificativă a calității iluminatului.

Utilizarea sistemelor de gestionare a lumini aduce cu sine o serie de beneficii atât pentru spațiile comerciale cât și pentru cele rezidențiale.

Soluțiile VIVARES propuse de LEDVANCE, pe lângă faptul ca permit ajustarea intensității luminii în funcție de nevoi și condiții de mediu asigurând o utilizare eficienta a luminii optimizează consumul de energie, contribuie la reducerea costurilor operaționale și crează un confort în spațiile respective.

Va așteptăm cu mai multe informații și prezentari ale produselor pe website-ul nostru www.ledvance.ro

 

Share