Lecția de iluminat

Power Electric propune vizitatorilor pe care îi primește în sediul său din strada Preciziei din București, să înceapă cu un tur al showroom-ului care poate fi continuat și cu vizitarea întregului sediu, incluzând aici birourile, depozitul și în curând, parcarea și curtea interioară. Toate aceste spații sunt create special pentru a pune în scenă soluții de iluminat, folosind produsele pe care le distribuie Power Electric. Este cu siguranță cel mai sugestiv mod de a ilustra în cadrul  numeroaselor aplicații de expuse, cum se poate realiza un iluminat la cel mai înalt nivel tehnic, pentru a obține o atmosferă plăcută și confortabilă. În literatura de specialitate se utilizează folosește termenul de wellbeing”, care sugerează exact această stare de bine a omului, pe care iată că lumina o poate induce.   

Iluminatul este mai mult decât suma unor produse și nu este un scop în sine.

În viziunea Power Electric, iluminatul este un mijloc de a crea stări de spirit, o stare de confort,  pe scurt, un ecosistem în care omul să se regăsească și să poată fie să creeze, fie să se relaxeze. Iluminatul își propune să genereze  un ansamblu de stări de spirit pentru ființa umană.  Pentru ca iluminatul să atingă aceste obiective, se folosesc cele mai noi soluții de iluminat bazate pe tehnologia LED.  Astfel, același corp de iluminat poate oferi  o lumină caldă cu o temperatură de culoare de aproximativ 2700 K atunci când vrem să ne relaxăm, dar poate oferi și o lumină ce stimulează activitatea umană, o lumină mai rece, de la 3500 până la 6000- 6500 K. Unul din cele mai importante avantaje ale iluminatului cu LED, ilustrate pe deplin în showroomul POWER ELECTRIC este posibilitatea de a controla parametrii luminii și de a obține astfel efectul dorit. Cheia flexibilității iluminatului este deci controlul.

Iluminat de interior

Scenariile de iluminat din showroomul POWER ELECTRIC. Touch and Feel

Showroomul Power Electric ilustrează, prin intermediul soluțiilor și scenariilor de iluminat pentru cele mai diverse aplicații: rezidențiale, comerciale sau pentru birouri, modul în care produsele de iluminat comercializate,  produse de furnizori recunoscuți pe plan internațional, contribuie la realizarea unor  obiective practice ale beneficiarului. Astfel, dacă proprietarul unui spațiu comercial urmărește ca prin iluminatul adecvat să atragă mai mulți clienți în magazine și să crească vânzările,  patronii unui restaurant doresc un confort maxim și o stare de bine care să stimuleze consumatorii. De asemenea, iluminatul unui birou trebuie să ne stimuleze atenția și concentrarea, angajatorul obținând astfel o eficiență crescută a activității. Este important ca lumina să fie controlată și gestionată adecvat, iar corpurile de iluminat să fie alese în funcție de mai multe caracteristici, cum ar fi fluxul luminos, temperatura de culoare și unghiul de  dispersie al luminii.  Tehhnologia pe baza de LED oferă posibilitatea de a gestiona iluminatul, un management eficient al luminii. Sarcina proiectantului sistemului de iluminat este de a gândi soluția potrivită scopului și să imagineze scenarii de iluminat și un sistem de control, care să genereze un efect maxim, cu cel mai redus consum de energie posibil.

Sală de şedinţe

Birouri

În vizită la showroom-ul Power Electric

În cadrul unei unei vizite făcute la sediul Power Electric din str. Preciziei din București, am avut ocazia să port o discuție extrem de interesantă cu dl. Florin Niculae, Director General al Power Electric și cu Elena Mandache, Marketing & Communication Manager la aceeași firmă. Gazdele au prezentat câteva din ideile ce stau la baza dezvoltării afacerii de succes a Power Electric și au abordat câteva teme de interes pentru piața de iluminat și de aparataj electric de la noi. Mă voi limita la a prezenta aici doar unele din lucrurile aflate despre activitatea Power Electric de mulți ani, firmă binecunoscută în iluminatul profesional de la noi, ce a adunat o echipă tînără și entuziastă de peste 50 de specialiști. Power Electric dispune de specialiști experimentați și certificați DialuxEvo, una din cele mai valoroase certificări în iluminat. De altfel, gazdele mele au apreciat că piața locală manifestă o criză de specialiști competenți în iluminat și această situație este generată de lipsa unor specializări univesitare care să acopere toate domeniile iluminatului tehnic, de la cel de interior, stradal, arhitectural, la cel industrial și de siguranță. Alte țări au un sistem de pregătire profesională pentru Lighting Design și există firme specializate numai în proiectarea de iluminat .
Trainining-urile  dedicate atât arhitecților experimentați, cât și proaspeților absolvenți , așa cum spunea dl. Niculae, sunt generatoare de beneficii pe termen lung pentru întreaga piață , deoarece este important ca toți participanții la un proiect major să  înțeleagă detaliile tehnice din spatele proiectării și implementării soluției optime de iluminat. Este un beneficiu foarte important al gândirii Touch and Feel ce stă la baza proiectului showroom-ului Power Electric.

 

Dormitor 

Bucătărie

Living room

Bar

Power Electric furnizeaza proiecte si soluții de iluminat profesional, comercializează, prin intermediul distribuitorilor și magazinelor DIY, corpuri de iluminat destinate consumatorilor casnici. POWER ELECTRIC, împreună cu marca înregistrată CAN&POWER, au peste 20 de ani de succes în România . Power Electric distribuie în România produsele unor mărci de prestigiu cum sunt Philips, Gewiss, Legrand, Zumtobel.

Pe https://www.canpower.ro/ vizitatorilor li se oferă posibilitatea de a face un tur virtual al showroom-ului Power Electric.

 

A consemnat Mihai Mateescu

Share