SIKA, inclusă în indicele celor mai importante 30 de companii din Elveția

Sika a fost nominalizată în top 50 branduri elvețiene și în top 20 de companii din Elveția cu cele mai multe brevete înregistrate

București, 27 iunie  2012 – Sika, unul dintre principalii producători de materiale chimice pentru construcții la nivel mondial, a fost inclusă, începând cu data de 14 iunie 2012, în cadrul Swiss Leader Index (SLI) – indicele bursier al celor mai importante 30 de companii din Elveția. Dintre acestea, 12 firme, printre care și Sika, dețin și o filială pe piața locală.

Distincția acordată vine la doar câteva săptămâni după anunțul potrivit căruia Sika a intrat, pentru prima dată, în top 50 branduri elvețiene și după ce a fost adăugată în lista celor 20 de companii din Elveția cu cele mai multe brevete înregistrate.

Datorită volumului mare de vânzări și a profitului înregistrat ce au determinat o creștere continuă a valorii de piață și a veniturilor din tranzacționarea stocurilor Sika la Bursa de Valori Elevețiană (Swiss Stock Exchange – SIX), compania a fost transferată din componenta Indicelui Swiss Small and Midcap în cadrul Indicelui Swiss Leader Index (SLI).

Cu doar câteva săptămâni în urmă, Sika a fost nominalizată în top 50 branduri elvețiene în 2012. Acesta a fost o realizare importantă deoarece doar câteva companii business to business se pot încadra în acest clasament important, dominat de branduri puternice dedicate sectorului consumer, cum sunt Nescafé, Roche, Rolex, Adecco, Logitech și Swatch.

“Sika se bazează pe o putere mare de inovare și investește constant în extinderea bazei sale tehnologice, oferind soluții avansate clienților săi. Mai mult chiar, este un brand de încredere și se bucură de o reputație crescută la nivel global”, se arată în clasamentul menționat.

În plus, un alt fapt care atestă gradul de inovație al Sika este listarea sa în top 20 de companii din Elveția cu cele mai multe brevete înregistrate. Poziția înaltă din top demonstrează o competitivitate crescută.

„Toate aceste distincții primite arată că suntem suficient de ambitioși și puternici pentru a deveni ceea ce ne-am propus, și anume lideri pe piețele țintă. Mai mult decât atât, rezultate obținute demonstrează că munca noastră este recunoscută nu doar în interiorul companiei, ci și în afara acesteia”, a declarat Jan Jenisch, CEO Sika.

Share