Schneider Electric România anunță finalizarea unui proiect de 0,5 milioane Euro pentru Electrica Buzău

București, 30 iulie 2012 — Subsidiara din România a Schneider Electric, specialistul mondial în managementul energiei, anunță finalizarea unui proiect important pentru care compania a furnizat echipamente și soluții de automatizare, control și integrare în SCADA existent a distribuției de medie tensiune pentru Filiala de Distribuție a Energiei Electrice Electrica Muntenia Nord, în județul Buzău.

Costul mediu al proiectului este estimat la 0.5 milioane Euro, iar lucrările de implementare s-au derulat în 2011.

Schneider Electric România a implementat acest proiect împreună cu Energopetrol, companie specializată în executarea și montarea liniilor electrice, posturilor de transformare, instalațiilor de automatizare și în lucrări de telecomunicații.

„Suntem încântați să anunțăm finalizarea acestui proiect de anvergură în România în domeniul distribuției electrice, realizat în colaborare cu Energopetrol și desfășurat în beneficiul Filialei de Distribuție a Energiei Electrice Electrica Muntenia Nord. Electrica SA este unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul distribuției, furnizării energiei electrice și serviciilor energetice din România, cu o experiență în domeniu de peste 120 de ani. Implementarea soluțiilor și instalarea echipamentelor Schneider Electric propuse au presupus eforturi concertate din partea tuturor părților implicate în proiect, astfel încât rezultatul final să fie unul de referință, îndeplinind toate cerințele de calitate, siguranță și design solicitate de beneficiar”, a declarat Florin Anghel, Vicepreședinte Divizia Infrastructură, Schneider Electric România.

florin-anghel

Obiectivul proiectului a constat în modernizarea echipamentelor de medie tensiune din 10 posturi de transformare și integrarea lor în sistemul SCADA al Electrica Distribuție Muntenia Nord în vederea creșterii calității alimentării cu energie electrică a consumatorilor și scăderii costurilor de intervenție și mentenanță a echipamentelor.

Proiectul a presupus implementarea unor soluții complexe, precum  echipamente de medie tensiune compuse din tablouri de celule compacte tip RM6, care asigură un grad înalt de insensibilitate la factori de mediu (praf, apă, animale mici), mentenanță redusă și care sunt echipate cu elemente de comandă și semnalizare.

Au fost utilizate, de asemenea, sisteme de teleconducere dedicate tip Talus cu comunicație duală (atât prin fibră optică, cât și prin GPRS) pentru asigurarea redundanței. Toate acestea au fost integrate în sistemul SCADA existent, în toate locațiile, pentru vizualizarea stării echipamentelor, semnalarea avariilor și comandă de la distanță.

Despre Schneider Electric

Companie specializată la nivel global în managementul energiei, cu operațiuni în mai mult de 100 de țări, Schneider Electric oferă soluții integrate pentru diverse segmente de piață, deținând poziții de lider în domeniul infrastructurii, al proceselor industriale, automatizărilor în construcții și al centrelor de date sau rețelelor. Schneider Electric are, de asemenea, o prezență extinsă și în domeniul aplicațiilor pentru segmentul rezidențial. Cei peste 130 000 de angajați ai companiei lucrează pentru a face energia sigură, fiabilă, eficientă, productivă și verde, realizând venituri din vânzări în valoare de peste 22.4 miliarde de euro în 2011, prin activitatea lor constantă de a ajuta persoanele și organizațiile «să profite la maxim de resursele energetice» .

www.schneider-electric.com/ro

Despre Electrica Distribuție Muntenia Nord

În urma procesului de separare a activității de distribuție a energiei electrice de cea de furnizare, proces finalizat la 1 august 2007, S.C. FDFEE Electrica Muntenia Nord S.A. a fost reorganizată după un nou model funcțional, conform cerințelor stipulate de legislația europeană și românească. Astfel, a fost creată o filială de distribuție – FDEE ELECTRICA DISTRIBUȚIE MUNTENIA NORD și o filială de furnizare – FFEE ELECTRICA FURNIZARE MUNTENIA NORD. S.C. FDEE Electrica Distribuție Muntenia Nord S.A. dorește să-și mențină imaginea și reputația câștigate pe actuala piață concurențială din România, prin asigurarea unor servicii de calitate în domeniul distribuției energiei electrice, prin îmbunătățirea eficacității și eficienței proceselor sistemului de management integrat, construit prin înglobarea elementelor sistemului de management integrat calitate-mediu-securitate implementat și certificat în conformitate cu cerințele SR EN ISO 9001: 2008 -„Sisteme de management al calității, SR EN ISO 14001: 2005 “Sisteme de management de mediu”, OHSAS 18001:2007 “Sisteme de management al sănătății și securității ocupaționale”. Politica referitoare la calitate și metodele de management aferente sunt armonizate continuu cu strategia generală de dezvoltare a organizației, cu celelalte politici definite și implementate, cu domeniile de activitate declarate și cu produsele și serviciile oferite, ca și cu cerințele clienților și celorlalte părți interesate. S.C. FDEE Electrica Distribuție Muntenia Nord S.A. este preocupată de asigurarea permanentă a satisfacției clienților săi și promovează o politică de reducere a impactului negativ al activităților sale asupra mediului, fără ca prin aceasta să fie afectate caracteristicile și calitatea produselor și serviciilor sale. Din punct de vedere organizatoric filiala de distribuție înglobează șase sucursale de distribuție: Brăila, Buzău, Focșani, Galați, Ploiești și Târgoviște, concepute ca entități teritoriale având un grad larg de autonomie și corespunzând ca întindere geografică, cu limitele celor 6 județe ce au ca reședință municipiile respective.

http://www.mnd.electrica.ro

Despre Energopetrol

Energopetrol, este o companie specializată în executarea și montarea liniilor electrice, posturilor de transformare, instalațiilor de automatizare și în lucrări de telecomunicații.

www.energo.ro

Share