Profilele „eco-friendly” de la VEKA sunt 100% reciclabile

București, 5 iulie 2012 – Toate sistemele de profile PVC VEKA, destinate producției de tâmplărie termoizolantă și care sunt disponibile pe piața locală, precum și la nivel global, sunt 100% reciclabile și prietenoase cu mediul înconjurător. Mai mult, sistemele de ferestre și uși VEKA, exclusiv clasa A, au o durată de viață estimată la 50 de ani și pot fi reciclate până la 10 ori.

„Un principiu de bază al companiei VEKA este responsabilitatea față de protecția mediului. Acest principiu este susținut, atât de alegerea materiei prime, cât și de reciclarea și revalorificarea vechilor sisteme de ferestre și uși, activități pe care compania le susține și promovează la nivel mondial de aproape 20 de ani,” a declarat Alexandru Oancea, Marketing Manager VEKA România.

Ferestrele cu profile din PVC pot fi procesate în cele trei unități ultra-moderne de reciclare ale VEKA, localizate în Germania, Franța și Marea Britanie, grupul german fiind pionier în acest domeniu. În 1993, VEKA a deschis cel mai modern institut de reciclare a tâmplăriei vechi din PVC din Europa, precum și a resturilor din producție, având, în prezent, o capacitate de procesare de aproximativ 50.000 de tone de material pe an.

În cadrul rețelei VEKA pot fi reciclate cele mai variate elemente de tâmplărie veche din PVC: ferestre, uși, rulouri, obloane, precum și resturile de material din producția de tâmplărie. Divizia de reciclare a grupului VEKA garantează procesarea produselor la cel mai înalt standard, asigurând un ciclu închis al materialelor componente. Materialul reciclat este apoi reintrodus în circuitul de producție, fără a se face rabat la calitate.

Mai mult, VEKA este membru voluntar în cadrul programelor Vinyl 2010 și VinylPlus, acesta din urmă având obiectivul de depăși, la nivel european, până în anul 2020, limita de 800.000 de tone pe an de material PVC reciclat.

Sistemele de profile VEKA contribuie, în mod direct și eficient, la prezervarea resurselor naturale, atât prin izolarea termică eficientă a clădirilor – diminuând, astfel, consumul de resurse pentru încălzirea sau răcirea încăperilor, cât și prin folosirea celor mai moderne soluții de reciclare, existente în Europa.

Share