Investiție de 5 milioane de euro într-o fabrică de izolare cu polietilenă a țevilor conductă de oțel, la Slatina

22 noiembrie 2012 Comtech Co, principalul distribuitor de țevi din oțel, deținut de Constantin Goanță, a investit 5 milioane de euro într-o fabrică de izolare cu polietilenă astfel de produse, la Slatina, producția fiind demarată începând cu această lună.

„La finele anului 2010 am luat decizia de a investi în propria fabrică de izolare cu polietilenă a țevilor pentru transport petrol și gaze, deoarece costurile de transport pentru efectuarea acestei operațiuni de la alte fabrici din Europa era mare. Construcția efectivă a unității de producție fost demarată în august 2011, urmând ca în noiembrie 2012 să livrăm primele produse”, a declarat Constantin Goanță.

Constantin Goanta

Potrivit afirmațiilor sale, 65% din investiția realizată la Slatina a provenit din fonduri proprii, în timp ce 35% a fost asigurată prin credite bancare.

„Din investiția totală de 5 milioane de euro, 3 milioane de euro au fost absorbite de utilajele de producție, în timp ce 2 milioane de euro de construcția efectivă a fabricii”, a mai spus Constantin Goanță.

Acesta a adăugat că noua unitate de producție reprezintă o investiție brownfield, 20% din clădirile și spațiile de depozitare fiind deja existente și beneficiind doar de modernizări.

Comtech Co

Fabrica din Slatina este amplasată pe un teren de 23.000 de metri pătrați, din care hala de producție ocupă 4.500 de metri pătrați, spațiile de depozitare – 6.000 de metri pătrați, iar platformele betonate pentru depozitare, o altă suprafață de 6.000 de metri pătrați.

Comtech Co_2

În ceea ce privește capacitatea de producție, Constantin Goanță a subliniat că aceasta va fi de 30.000 de tone de țeavă de oțel, izolată cu polietilenă, anual.

Afaceri în creștere cu 20% odată cu deschiderea fabricii

Noua unitate de producție va avea un impact pozitiv în business-ul Comtech Co, urmând ca în 2013 cifra de afaceri a companiei să ajungă la aproximativ 32,5 milioane de euro.

“Pentru acest an prognozăm un business de 27 de milioane de euro, iar deschiderea fabricii va aduce o creștere de 20% a afacerilor anul viitor. În plus, în 2013 estimăm și o majorare a profitabilității la peste 12%, mizând în același timp pe o recuperare a investiției în maxim 5 ani”, a mai spus Constantin Goanță, adăugând că, în 2011, business-ul companiei a fost de 24 de milioane de euro.

Conform declarațiilor sale, o parte din producția noii fabrici din Slatina va ajunge la export, începând din 2013, în Europa, Orientul Mijlociu și Nordul Africii. De asemenea, aceasta va presta și servicii de “coating” pentru producătorii români de țevi din oțel.

Referitor la numărul angajaților din unitatea de producție, Goanță a subliniat că, prin această investiție, vor fi create 20 de noi locuri de muncă.

Livrări către industria de petrol și gaze, construcții de mașini și energetică

Noua unitate va prelucra țevi conductă pentru transportul de petrol și gaze. Comtech Co va continua să distribuie produse atât achiziționate din România, în proporție de 65%, cât și importate, 35%.

“În acest moment, 40% din livrările companiei sunt efectuate către industria de petrol și gaze, 20% către industria construcțiilor de mașini, 10% către cea energetică, restul adresându-se altor sectoare”, a mai spus Constantin Goanță.

Privind volumul de vânzări, în 2011 compania a livrat 20.000 de tone de țevi din oțel, pentru ca în acest an să ajungă la 23.000 de tone.

O piață de 100 de milioane de euro

În ceea ce privește piața de distribuție de țevi din oțel fără sudură, acoperită în proporție de peste o treime de Comtech Co și de Comgaz SA Ploiești, unde Comtech Co deține 80% din acțiuni, Constantin Goanță estimează că aceasta va avea o valoare de circa 100 de milioane de euro în acest an.

Referitor la volum, piața va stagna la aproximativ 80.000 de tone în acest an.

# # #

Comtech Co, companie deținută în proporție de 100% de către Constantin Goanță, a fost înființată în 1997, fiind principalul distribuitor specializat în domeniul țevilor din oțel.

Compania oferă o gamă largă de produse și servicii, precum și un sistem complet de aprovizionare, având ca scop reducerea costurilor, minimizarea riscurilor și mărirea flexibilității pentru clienții săi.

În noiembrie 2012, Comtech Co a inaugurat propria fabrică de izolare cu polietilenă a țevilor din oțel, în Slatina, în urma unei investiții de 5 milioane de euro.

Share