Bosch va construi în România o unitate de producție pentru tehnologia auto

„      Un nou centru de producție și dezvoltare pentru unități electronice de comandă

„      Crearea a 340 de noi locuri de muncă și investiții de 77 de milioane de euro până la sfârșitul anului 2013

Cluj-Napoca – Grupul Bosch planifică construirea în Cluj-Napoca, România, a unui centru de producție și dezvoltare pentru unități electronice de comandă destinate industriei auto. Într-o primă fază a investițiilor, cea de construcție, care va dura până la finalul anului 2013, investițiile planificate se ridică la valoarea de 77 de milioane de euro. Lucrările de construcție vor fi demarate în cel de-al doilea trimestru al anului 2012, iar procesul de producție este programat să înceapă la mijlocul anului 2013. Noul centru va avea o suprafață totală de circa 38.000 m2. Până la sfârșitul anului viitor, în jur de 340 de angajați își vor desfășura activitatea în domeniul producției și cercetării din cadrul acestui centru. De-a lungul următorilor ani, locația urmează să fie extinsă.

Bosch auto

Cluj-Napoca se află la circa 300 km nord-vest de București. Din punct de vedere organizațional, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care produce unități electronice de comandă, semiconductori și senzori pentru industria auto și alte domenii. Divizia are 17 unități de producție la nivel mondial și un număr de aproximativ 20.000 de angajați.

Până în prezent, Grupul Bosch este reprezentat în România în trei locații. În București, Bosch este prezent cu o societate de distribuție de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranță și comunicații, și echipamente auto pentru piața de aftermarket, iar în Timișoara se află un centru de comunicare. La Blaj se află o unitate de producție pentru tehnică liniară, care este în prezent extinsă cu o unitate de producție destinată industriei auto. Numărul total de angajați ai concernului Bosch în România este de circa 1.400 de persoane.

Share