Ariston a lansat Nuos, alternativa ecologică la boilerele electrice

Încălzitorul de apă cu pompă de căldură Nuos – consumă într-o oră cât 3 becuri de 100 W

București, 11 iulie 2012       Ariston Thermo România, liderul pieței locale de centrale termice, boilere și panouri solare, a lansat încălzitorul de apă cu pompă de căldură Nuos, acesta fiind o alternativă ecologică la boilerele electrice datorită economiei de energie de până la 70% pe care o poate aduce.

Nuos ambient

„Noul încălzitor de apă cu pompă de căldură din oferta noastră se alatură gamei de produse ce răspund nevoilor actuale privind economisirea de energie prin folosirea de tehnologii avansate. În plus, prin lansarea acestui nou produs încercăm să creăm o piață de astfel de sisteme, acestea fiind foarte puțin cunoscute în România, în ciuda economiilor pe care le pot aduce”, a declarat  Cătălin Drăguleanu, Director de Vânzări al Ariston Thermo România.

Catalin Draguleanu

Potrivit estimărilor sale, în acest moment pe piața din România încălzitoarele de apă cu pompă de căldură sunt foarte puțin cunoscute chiar dacă acestea sunt o alternativă ecologică la boilerele electrice.

„Dincolo de faptul că noul produs răspunde nevoii de eficientizare a consumului, Nous poate fi folosit și alături de un sistem de panouri solare, având avantajul de a funcționa și iarna și aducând astfel o economie suplimentară”, a mai spus Cătălin Drăguleanu.

Încălzitorul de apă cu pompă de căldură reprezintă o inovație tehnologică pe piața locală, acesta producând apă caldă menajeră cu ajutorul căldurii absorbite din aer. Astfel, dacă un boiler electric folosește exclusiv energia electrică pentru a încălzi apa, Nuos utilizează în proporție de 70% căldura din aer și doar în proporție de 30% electricitatea.

Noul produs din gama Ariston este disponibil în două variante de instalare, pe perete sau pe podea, având capacități cuprinse între 80 și 250 de litri. În funcție de aceste specificații, prețul pornește de la 3.000 de lei și poate ajunge la 9.000 de lei.

Nuos reprezenta o alternativă mai ales pentru persoanele care aplicau pentru fonduri în cadrul programului Casa Verde. Chiar dacă pentru moment acesta este suspendat, menționez că încălzitorul de apă cu pompă de căldură Nuos poate fi încă achiziționat de persoanele care s-au înscris în acest program în 2011 și care primesc abia acum fondurile ce le revin”, a mai spus Cătălin Drăguleanu.

Acesta a subliniat ca unul dintre avantajele Nuos este instalarea facilă, dar și faptul că poate funcționa și iarnă până la temperaturi de -5 grade Celsius fără a ridica consumul de energie.

În ceea ce privește profilul clientului de astfel de produse, reprezentantul Ariston a declarat că acesta este o persoană cu educație și cu venituri peste medie, care este interesată de folosirea de produse ce înglobează tehnlogii ecologice.

„Cu toate că are un preț ridicat comparativ cu un boiler electric, datorită economiilor pe care le aduce la factura de electricitate, investiția într-un sistem Nuos poate fi recuperată într-o perioadă de 4 – 5 ani, a încheiat Cătălin Drăguleanu.

Modelul Nuos dispune de o garanție de 5 ani și poate fi achiziționat din rețeaua de distribuitori autorizați Ariston Thermo România. Lista completă a acestora o puțeți găsi pe site-ul companiei,  la www.aristonheating.ro/distribuitori.htm.

Nuos mural

În plus, pentru mai multe informații privind încălzitorul de apă cu pompă de căldură Nuos puteți accesa pagina http://www.aristonheating.ro/nuos/index.htm

Share