2.000 de macrouri pentru dispozitive dezvoltate de Festo pentru clienții EPLAN

Partenerii Festo și EPLAN își accelerează fiecare dezvoltarea în scopul conectării sistemelor deconfigurare în tehnologia sistemelor electrice și pneumatice. Pachetul de date special conceput de Festo pentru utilizatorii EPLAN, cu peste 2.000 de macrouri inteligente ale dispozitivelor,asigură acum o reziliență suplimentară a zonei de utilizare mecatronică a terminalului CPX. Utilizatorii Platformei EPLAN îl pot folosi în vederea obținerii mai simple și mai rapide a unor desene de ansamblu, diagrame electrice și pneumatice de circuit, și schițe de ansamblu PLC.

Modular, adaptabil și puternic: Există acum 2.000 de macrouri noi ale dispozitivelor, pentru o planificare rapidă a terminalelor supapelor Festo CPX/MPA
Modular, adaptabil și puternic: Există acum 2.000 de macrouri noi ale dispozitivelor, pentru o planificare rapidă a terminalelor supapelor Festo CPX/MPA

Noua colecție exclusivă, cu peste 2.000 de macrouri pentru dispozitive pentru terminalelesupapelor, cu terminalul electric CPX de la Festo, combină configurații ale tehnologiilor deproiectare a sistemelor electrice și pneumatice. Datele dispozitivului sunt accesibile în șaselimbi și constau în configurații inteligente ale modulelor, ce includ deja programul logic deconectare electrică și pneumatică, împreună cu modelele de funcționare. Codul final alterminalului supapei configurate Festo reprezintă elementul de legătură. Acesta constă în douăcoduri ID, unul pentru sistemul electric și celălalt pentru sistemul pneumatic. Proiectantulpoate folosi aceste coduri ID în vederea selectării modului cel mai adecvat predefinit aldispozitivului și îl copiază cu Drag & Drop în documentul tehnic electric sau pneumatic. Utilizatorii EPLAN Electric P8 și EPLAN Fluid pot folosi acest mod de proiectare a desenelor deansamblu 2D, a diagramelor electrice și pneumatice de circuit, și a schițelor de ansamblu PLC,mai simplu și mai rapid. Datele pot fi descărcate gratuit de pe pagina Festo (www.festo.de/EPLAN).

Adaptabil oricărui domeniu de aplicație

Avantajele configurației controlate cu ajutorul mijloacelor Festo sunt completate dedocumentația logică în EPLAN. Datorită combinației individuale a diferitelor funcții, configurația terminalului supapei poate fi adaptată aplicației foarte exact – sunt garantate game largi deaplicații. Terminalul CPX de la Festo este perfect în acest caz: sistem electric și deschis tuturorstandardelor magistralelor traductoarelor de curent și tuturor standardelor de instalarespecifice pentru consumatori. Avantajele consumatorilor din punct de vedere al manipulăriisimplificate: din tabloul de comandă în instalație, sisteme electrice și pneumatice ale rețelei,micșorarea efortului de instalare.

Descărcare gratuită

Macrourile disponibile pentru toate terminalele CPX (echipamente electrice periferice și noduriale magistralelor traductoarelor) și pentru anumite terminale pentru supape MPA, cuprinzândurmătoarele funcții și putând fi folosite ca date primare ale componentelor în obținerea listelorcomponentelor:

  • Desen de ansamblu al structurii sistemelor de alimentare a modulelor și codurilor de comandă individuale
  • Diagrame de circuit în reprezentare cu toate-polaritățile, schița terminalului și desenul deansamblu al PLC
  • Vederea de ansamblu a tabloului de comandă cu coduri tip și la scara 1:1

Datele sunt disponibile gratuit pentru descărcare, făcând parte din pachetul complet de lawww.festo.de/EPLAN și mai pot fi descărcate și din catalogul online de produse Festo în 2D/3DCAD. Disponibilitatea în EPLAN Data Portal este și ea de asemenea în curs de pregătire.

Obiectiv comun: avantajul utilizatorului

De câțiva ani, Festo și EPLAN au colaborat împreună în vederea dezvoltării soluțiilor ce au cascop principal simplificarea tehnologiei pentru clienții comuni. De exemplu, componentelemecatronice Festo pot fi proiectate și documentate mai ușor cu ajutorul conexiunii directe întrecataloagele de produse EPLAN Fluid și Festo. În plus, filiala Festo Didactic distribuie programulEplan Educațional pentru baza industrială și instruirea viitoare de câțiva ani.

Schița de ansamblu a macrodefinițiilor EPLAN pentru terminalele CPX Festo
Schița de ansamblu a macrodefinițiilor EPLAN pentru terminalele CPX Festo

Despre Festo

Festo este o organizație globală, și în același timp, o companie de familie independentă, cusediul central în Esslingen am Neckar. Compania furnizează tehnologie pentru sistemeautomate pneumatice și electrice pentru 300.000 de clienți din peste 200 de domenii.Produsele și serviciile sale sunt disponibile în 176 de țări din întreaga lume. Având 15.500 deangajați în cele 59 de companii naționale din întreaga lume, Festo a realizat în anul 2011venituri de 2,1 miliarde euro, din care 8,5% au fost investite anual în cercetare și dezvoltare. Fiind o companie de perfecționare, Festo investește 1,5% din venituri în educație și formare.Oportunitățile de instruire nu sunt doar pentru angajați: Festo Didactic GmbH oferă programede educație și formare industrială pentru tehnologia de automatizare atât pentru clienți, cât șipentru studenți și stagiari.

EPLAN Software & Service EPLAN Software & Service introduce soluții tehnologice de îmbunătățire a procesului tehnologic al produsului. Sistemele interdisciplinare specializate asigură un maxim al productivității și integrării datelor. Ca furnizor de soluții, firma dezvoltă concepte PDM și PLM adaptate specificațiilor clienților și oferă servicii complexe de tipul personalizării, consultanței și training-ului. Abilitatea inovativă, ca o abordare practică consecventă, și prezența internațională reprezintă factorii de success ai companiei. EPLAN face parte din Rittal International și deci din FriedhelmLoh Group, cu 11.500 de angajați pe tot globul, realizând venituri de aproximativ € 2,2 miliarde în 2011. EPLAN este astfel sinonim cu siguranța și continuitatea investițiilor. Fiind prezentă în 50 de țări, firma reușește să susțină 30.000 de clienți, dispunând de peste 90.000 de instalări în toată lumea. ‘Inginerie Eficientă’ – sloganul corporației – evidențiază rezultatele proceselor optimizate și fiabile, ce mențin companiile la un nivel competitiv pe termen lung.

Share