Spre senzorul all-in-one

Nota: Discutam acum un an cu un specialist în iluminat, despre problemele generate de instalarea unui mare număr de senzori într-o clădire, care să urmărească diverși parametri: temperatură, umiditate, luminozitate, prezența umană și gradul de ocupare cu oameni. Utilizarea unui senzor pentru fiecare din aceste tipuri de informații necesare unei clădiri inteligente crește costul echipării acestei clădiri, complică proiectele, senzorii având nevoie de sisteme de fixare, de alimentare, de comunicație cu sistemul monitorizat din care fac parte (sistemul de climatizare, sistemul de iluminat, sistemul de control al accesului). Apare deci ca normală utilizarea unor senzori care să înglobeze în aceeași carcasă mai multe funcții. Chiar dacă există limitări ale acestei soluții (de exemplu, locul de amplasare a unui senzor de temperatură nu corespunde în mod necesar cu locul de amplasare a unui senzor de iluminat) se pot găsi și variante optime. Se obține astfel o drastică simplificare a dispozitivelor ce echipează o clădire și a sistemelor de conectare la sistemele de automatizare și control ale parametrilor urmăriți în acea clădire, economii la instalare și mentenanță, un aspect mult mai plăcut al clădirii, un sistem compact de senzori. O astfel de idee a fost implementată de Siemens odată cu noul termostat inteligent prezentat în continuare.

Siemens lansează Termostatul Inteligent

Termostatul Inteligent este diferit. Diferit de orice alt termostat pe care îl cunoașteți. Caracteristicile sale unice aduc beneficii atât pentru instalatorii profesioniști, cât și pentru clienții finali. De la o montare ușoară la punerea în funcțiune, la a fi mereu în conexiune cu mediul înconjurător, el contribuie la crearea spațiului perfect.

Ușor și intuitiv de utilizat acasă cât și în mișcare

Întotdeauna conectat la mediul care îl înconjoară

Algoritm cu auto-învățare integrat

Tehnologie verde = economie de energie

Termostatul Inteligent are o interfață ușor de utilizat și intuitivă. Cu un ecran redus la elementele esențiale, utilizatorii pot controla sistemul lor de încălzire cu clicuri ușoare.

Ușor și intuitiv de utilizat: acasă, cât și în mișcare

Aplicația Smart Thermostat, accesibilă gratuit atât în Google Play cât și în ITunes, permite controlul complet și monitorizarea termostatului inteligent de oriunde, și oricând.

Întotdeauna conectat la mediul care îl înconjoară

Cei șase senzori încorporați din Termostatul Inteligent sunt în egală măsură puternici și preciși. Datorită acestor senzori, termostatul inteligent poate funcționa complet autonom. Controlează continuu temperatura și umiditatea și monitorizează calitatea aerului. Doi senzori detectează prezența, recunoscând dacă o persoană este în cameră. În acest caz, sistemul se schimbă automat de la Economy la Comfort. Un senzor de lumină completează funcțiile puternice. Și termostatul poate fi ușor conectat cu senzori și întrerupătoare externe pentru contactul cu fereastra, pentru a doua temperatură a camerei și pentru temperatura exterioară. Senzorii permit Termostatului Inteligent să fie complet autonom.

Algoritm cu auto-învățare integrat

Odată ce este instalat și setarea este făcută, Termostatul Inteligent învață caracteristicile unei încăperi în mai puțin de o zi. Controlul optim de pornire definește momentul ideal pentru a porni încălzirea pentru a avea o climă perfectă în cameră. Rezultatele sunt convingătoare: economie de energie și costuri și confort interior îmbunătățit. Deoarece Termostatul Inteligent învață rapid și se adaptează de la sine, nu este nevoie de intervenție din partea utilizatorului.

Tehnologie verde = economie de energie

Termostatul Inteligent asigură funcționarea eficientă a energiei prin îndeplinirea unor standarde importante de eficiență energetică. Caracteristica integrată Green Leaf, o tehnologie dovedită, ajută la economisirea energiei în timp ce contribuie la o climă perfectă în cameră. Când iconița Green Leaf din verde devine roșie înseamnă că echipamentul de încălzire nu mai funcționează în modul optimizat de energie. O singură atingere pe iconița frunză o transformă în verde și asigură ofuncționare optimizată din punct de vedere energetic.

Accesați pagina dedicată noului termostat Siemens! (LINK)

www.siemens.com/global/en/home/products/buildings/topics/smart-thermostat.html

Urmăriți video de prezentare al noului termostat! (LINK)

 

Share