Soluții de încredere pentru protecția infrastructurilor critice de la Bosch Security Systems

„Facilitățile cu infrastructură critică” sunt sisteme esențiale pentru ca o societate să funcționeze. Acestea includ facilități pentru generarea, transmiterea și distribuirea de energie de toate tipurile și pot include sisteme pentru asigurarea alimentării cu apă (inclusiv eliminarea și tratarea apelor uzate) și pentru extragerea, rafinarea, transportul petrolului și produselor petroliere (inclusiv câmpuri petrolifere, rafinării, conducte). Toate aceste sisteme au un lucru în comun: lacune în securitatea lor, care pot amenință grav sănătatea publică, mediul, economia, sau chiar securitatea națională sau globală. Pentru a evita astfel de situații extrem de periculoase și toxice trebuie definite standarde stricte de siguranță și de comunicare.

Deoarece asigurarea siguranței umane și prevenirea dezastrelor au prioritate absolută, alegerea responsabilă a tehnologiei este esențială. Pentru zone periculoase și otrăvitoare, aceste tehnologii includ adesea produse speciale, cum ar fi camere video pentru medii cu pericol de explozie de zi/noapte, camere cu infraroșu, camere long range combinate cu sisteme complexe de detecție efracție și control acces. Produsele oferite de Bosch Security Systems sunt ideale pentru asigurarea necesităților de securitate, de siguranță și de comunicare ale proiectelor infrastructurii critice.

Detecția incendiului și evacuarea personalului

Incendiile (de exemplu, ca urmare a unei explozii) constituie amenințări majore pentru instalațiile cu potențial volatil. Pentru a proteja personalul și bunurile infrastructurilor critice, este vitală detectarea, localizarea și verificarea rapidă a incendiului.

Multe dintre facilitățile critice impun cerințe speciale, din cauza mediilor extreme, periculoase, toxice. Centralele de incendiu și detectorii Bosch sunt ideali pentru acest lucru și, deoarece detecția se realizează pe baza unui algoritm inteligent de procesare, se asigură depistarea precoce, de încredere – cu imunitate mare la alarme false – și răspunsuri rapide. Un număr mare de detectori poate fi conectat pe bucle adresabile și mai multe centrale pot fi conectate în rețea pentru a acoperi mai multe locații și structuri. Centralele de incendiu notifică automat pompierii locali sau echipajele de intervenție.

bosch

Detecția activităților suspecte

Sistemul Video Management de la Bosch permite gestionarea completă a tuturor echipamentelor pentru supraveghere video. Camere CCTV de înaltă rezoluție (pentru condiții dificile) pot monitoriza continuu oameni care se deplasează prin perimetrul supravegheat. Ele pot capta, de asemenea, persoanele care se apropie sau încearcă să urce peste garduri la orice oră din zi sau din noapte. Analiza Video Inteligentă oferă beneficii suplimentare.

Camerele termice PTZ detectază mișcarea în orice condiții meteorologice, astfel contribuie la protejarea infrastructurilor critice.

Robert Bosch SRL
Departamentul de Sisteme de Securitate
Pentru mai multe detalii vă rugăm să accesați: www.boschsecurity.ro

Pentru abonament la revista Electricianul accesati: http://www.artecno.ro/abonamente/abon.html

Share