Bosch prezintă: PRAESENSA – sistem de adresare publică și alarmare vocală

PRAESENSA este cel mai nou sistem de adresare publică și de alarmă vocală de la Bosch – conectat la IP și complet dotat. Toate componentele sistemului sunt conectate în rețea, asigurând astfel cea mai mare flexibilitate și scalabilitate, de la mici sisteme centralizate la sisteme mari dispersate. Arhitectura IP OMNEO acceptă rețelele audio DanteTM, protocolul AES67 și AES70.
Arhitectura inovatoare a amplificatorului multi-canal cu alocare inteligentă a puterii îmbunătățește semnificativ utilizarea eficientă a puterii disponibile, indiferent de încărcarea difuzorului din fiecare zonă. Drept urmare, sunt necesare mai puține amplificatoare, economisind până la
50% din spațiul, curentul și energia bateriei de rezervă.
PRAESENSA oferă funcții speciale pentru cel mai înalt nivel de securitate a datelor și redundanță completă a legăturilor de rețea, cu integrarea inteligentă a funcțiilor.
Niciun defect nu este major pentru acest sistem deoarece sunt necesare doar câteva dispozitive diferite pentru a satisface toate necesitățile.
Interfața intuitivă a stației de apel oferă o experiență prietenoasă utilizatorilor, printr-o combinație eficientă de ecran tactil și butoane de selectare. Îndrumările clare despre progres și feedback-ul de stare asigură confortul și ușurința utilizării pentru operatori.
PRAESENSA este un sistem complet, care se adaptează ușor la nevoile în schimbare. Oferă control complet al sunetului pe zonă pentru a satisface cerințele de inteligibilitate a vorbirii din operațiunile standard și de urgență. Conform celor mai înalte standarde, este o soluție potrivită pentru consultanți, instalatori și proprietari de construcții.

 

Interoperabilitate, flexibilitate și scalabilitate extinse cu fiecare componentă a sistemului conectată în mod sigur prin IP

Iată în fine un sistem care comunică cu toate componentele sale fără efort și în mod sigur.
Folosind o arhitectură avansată de rețea, PRAESENSA asigură controlul complet și comunicarea cu toate zonele din clădirea în care sunt implementate aplicațiile. Când se schimbă clădirile, de exemplu, sau când se adaugă sau se definesc noi zone, PRAESENSA se poate acomoda imediat cu aceste modificări. Datorită conectivității IP, sistemul se bucură de adaptabilitate și scalabilitate extremă. Și cu rezerva de putere păstrată la amplificatoarele locale, sistemul este adecvat atât pentru configurarea centralizată, cât și pentru cea descentralizată. Toate dispozitivele PRAESENSA includ un switch încorporat și pre-configurat multi-port Gigabit Ethernet. Acest lucru asigură o certificare completă EN54-16 și reduce costurile pentru echipamentele rețelelor de terță parte.

Orice element dintr-o instalație PRAESENSA este conectat la o arhitectură de rețea media avansată denumită OMNEO. Aceasta permite interconectarea completă a dispozitivului pentru comunicații audio digitale și sub un control permanent al sistemului. OMNEO este bazat pe mai multe tehnologii și standarde deschise, care susțin AES67, Dante* și AES70 de la Audinate, cu securitate suplimentară de rețea de la AES128 pentru criptare audio și TLS pentru autentificare în timp real.
Utilizând această arhitectură de nivel profesional, PRAESENSA vă oferă o instalare mai ușoară, o calitate audio mai bună și o scalabilitate mai mare decât în cazul oricărui alt sistem de adresare publică și alarmare vocală disponibil astăzi.

* Audinate® și Dante® sunt mărci înregistrate ale Audinate Pty Ltd.

 

www.boschsecurity.com

Share