Soluții MURR pentru domeniul electric

Soluții MURR pentru domeniul electric

 

Înscriindu-se în trendul inovațiilor tehnologice, MURR Elektronik vine în întâmpinarea specialiștilor din domeniul industrial și nu numai cu produse noi, ce folosesc cele mai recente tehnologii, pentru a satisface cerințele din ce în ce mai exigente ale aplicațiilor de automatizare și control.

Fie că vorbim de surse de alimentare, module active de distribuție sau cutii de distribuție pentru industria alimentară, toate soluțiile sunt proiectate să adreseze un domeniu extins de industrii, îmbunătățind productivitatea și reducând intervalele de timp de inactivitate ale utilajelor.

Conexiuni electrice rapide și fiabile pentru motoarele electrice

Noii conectori de putere (M12, M15 și M23) fac conec­tarea electrică a motoarelor un proces foarte ușor. Conectorul de alimentare M12 este cel mai compact și mai puter­nic conector M12 cu 5 pini de pe piață. Noua tehnologie de conectare cu conectori M15 (seria MQ15XPower) permite conectarea extrem de rapidă a motoarelor.

Contactele perfecte, etanșeitatea și rezistența la mediile dure de funcționare reprezintă cerințe de bază la toate ti­purile de conectori.

Conexiunile electrice pentru motoare au nevoie de caracteristici adiționale speciale. Plajă largă a secțiunilor cablu­rilor, performanțe ridicate în carcasă foarte compactă și, cel mai important, mecanisme de blocare antivibrație integrate care să asigure rigiditatea conexiunii chiar și în cazul unor vibrații foarte puternice.

Designul său foarte compact face din M12 Power conec­torul ideal pentru acționări liniare, motoare pas cu pas sau motoare de curent continuu. Este proiectat să suporte curenți de 2x16A la o tensiune maximă de 63Vac/dc. Gama de produse MURR este compusă din conectori precablați de diferite lungimi, conectori tip flanșă și adaptoare.

MQ15X este proiectat pentru conexiuni rapide cu pro­tecție la inversarea polarității pentru motoarele asincrone cu puteri de până la 7,5kW. Conectorul oferă trei contacte de alimentare pentru curenți de până la 16A, contact pentru conductorul de împământare și două contacte auxiliare pentru curenți de până la 10A.

Prin intermediul gamei de conectori M23Drive, MURR oferă cel mai puternic conector M23 cu 8 poli de pe piață. Cu 28A/630V per pin pentru contactele de alimentare și 8A/300V pentru contactele de semnal, conectorii sunt pre­tabili chiar și la sistemele de acționare electrică performante precum și la servomotoarele din gama AC/DC. Ecranarea completă asigură emisii reduse de interferențe. Conectorii posedă și un mecanism de blocare de înaltă calitate, care asigură conexiuni cu etanșare permanentă, folosind chei de strângere la cuplul specificat.

MB Redundancy – echilibrarea sarcinilor electrice

Disponibilitatea maximă a utilajelor reprezintă un factor important în procesele industriale. Pentru a maximiza disponibilitatea, sistemele de alimen­tare cu energie electrică ale mașinilor industriale sunt adesea proiectate să funcționeze redundant, folosind două surse separate de ali­mentare. Noul modul pentru tablouri elec­trice MB Redundancy Balance optimizează acest tip de sisteme. Decuplează cele două surse de tensiune și asigură o echilibrare 50-50 automată a puterii între cele două. Astfel, sarcina este distribuită în mod egal la cele două surse, ambele lucrând în mod simultan, neexistând situația ca una să alimenteze la putere maximă și cealaltă să alimenteze la putere minimă. MB Redundancy Balance operează cu tehnologie bazată pe MOSFET-uri. Consumul intern al modu­lelor este de cu până la 87% mai redus decât al modulelor bazate pe diode.

Filtre EMC – creșterea siguranței în exploatare cu cost redus

Filtrele EMC reprezintă componente esențiale care asigură operarea fără interferențe a mașinilor și sistemelor industriale. Acestea reduc interferențele și, în același timp, cresc imunitatea la intereferențe interne și externe.

Mașinile industriale sunt din ce în ce mai compacte: din ce în ce mai multe date sunt colectate și transferate către sistemele de decizie și control. Frecvența de modulare a sistemelor fieldbus crește de la aplicație la aplicație. În industrie sunt folosite convertoare de frecvență, utilizate în sistemele de acționare electrică de viteză variabilă. Toate acestea re­pre­zintă surse de interferență la mașini și sisteme, condu­când la afectarea transferului de date și în final la oprirea proce­selor industriale.

Filtrele EMC de la MURR reduc interferențele, asigură procese fiabile și cresc disponibilitatea utilajelor. Datorită funcționării bidirecționale, aceste caracteristici sunt îndeplinite în două moduri.

La început, filtrele diminuează interferențele provenite din sistemele interne ale mașinilor, o problemă ce este greu de evitat. Apoi, filtrele asigură imunitatea la interferențele provenite din exterior. Din această cauză filtrele se instalează în imediata proximitate a cablurilor de alimentare a tablou­rilor electrice. MURR oferă filtre monofazate și trifazate pentru aplicații de până la 180A. Majoritatea sunt pro­iec­tate să fie montate pe șină DIN, lucru ce economisește timp de instalare. Filtrele sunt deasemenea dispo­nibile în formă compactă, acestea putând fi amplasate în apropierea convertizoarelor de frecvență. MURR are în portofoliu și filtre dublu-etaj care ajută la observarea limi­telor de radiofrecvență în zonele industriale și rezidențiale.

Seria MIRO – module compacte și funcționale

Modulele de cuplaj sub forma releelor sau a opto­cuploarelor sunt indispensabile în proiectarea și construcția de sisteme de control și automatizare. Modulele de cuplaj sunt folosite pentru amplificarea semnalului, pentru adap­tarea semnalului, pentru separarea potențialului, pentru transferurile de semnal cu lipsă de potențial în alte părți ale sistemului și pentru creșterea imunității la interferențe.

Folosirea gamei MIRO de module de comutare va con­duce la economisirea costurilor și va bloca interferențele și supratensiunile ce pot proveni de la plăcile PLC-urilor sau cardurilor de control. Modulele de interfațare MIRO vor conduce la creșterea fiabilității operaționale a sistemelor dvs. și la reducerea dimensiunilor tabloului electric.

Fie că este vorba de relee (de intrare sau de ieșire), opto­cuploare sau module inteligente de conversie, toate modu­lele sunt disponibile în același concept constructiv al carcasei.

Un singur releu, prevăzut cu un contact cu conexiune de tip bridging, are o carcasă subțire, de doar 6,2 mm lățime. Modulele se pot monta pe șină omega standard, de 35 mm, în conformitate cu standardul SR EN 60175. Opțiunea de a alege între conexiuni cu clemă sau cu șurub oferă flexibilitate la montare și la integrare în circuitul electric. Terminalele modulelor sunt astfel aranjate încât să permită accesul ușor, chiar și în cazul cablurilor care nu sunt maleabile.

Cuceriți spațiile restrânse cu PICCO

Când vine vorba de instalări în spații restrânse este nevoie de surse de alimentare în comutație compacte. Sursele de tensiune PICCO de la COMPEC reprezintă cea mai bună alegere pentru aceste aplicații: nu ocupă mult spațiu și sunt eficiente!

Sursele PICCO sunt ideale pentru instalațiile și tablourile electrice din clădiri, pentru tablourile mici de distribuție precum și pentru producătorii de mașini și utilaje din industrie.

În funcție de aplicație, se poate selecta dintre patru modele diferite. Fiecare tip este disponibil cu tensiune de ieșire de 12V și de 24V. Mai mult, puteți alege între terminale cu cleme cu arc sau terminale sudate, cu șurub. Cu ajutorul a 16 versiuni diferite de surse PICCO, există o soluție de alimentare și pentru dvs.! Gama tensiunilor de la intrare este variată și sursele pot fi foarte ușor montate pe șine DIN.

Ieșirile surselor PICCO sunt protejate la scurtcircuit și la suprasarcină. Chiar și în cazul tensiunilor electrice de valoare ridicată, specifice regimurilor de pornire, caracteristica de ieșire asigură alimentarea fiabilă a consumatorilor.

Sursele PICCO nu au emisii EMC semnificative. Această caracteristică le face perfecte pentru mediile industriale precum și pentru aplicațiile în zonele rezidențiale. Sursele sunt conforme cu specificațiile standardului SR EN 6100032 și pot fi utilizate în rețelele electrice publice.

Share