SISTEME DE PROTECTIE LA FOC

Cunoștințe compacte despre protecția la foc

În prezent protecția la foc îi face pe mulți proiectanți și instalatori de echipamente tehnice de construcții să se confrunte cu obstacole aparent insurmontabile. Instalațiile se prezintă sub formă de rețele prin structuri de construcție complexe. În acest sens, priceperea proiectantului constă în coordonarea diverselor secțiuni de asamblare precum alimentare, salubrizare, încălzire, aerisire și climă cu instalația electrică. Acest lucru în sine este deja destul de dificil.

În plus, de câțiva ani în prim plan se află siguranța clădirilor. Primează atragerea atenției pentru protecția la foc în clădiri. De îndată ce a fost încheiată prima etapă de protecție contra incendiilor, se trece la instalarea sistemelor și compontelor corespunzătoare. Și în cazul acesta, instalatorii se confruntă cu cerințe care nu pot fi puse prea ușor în practică.

După executare, trebuie să fie posibilă recepția echipamentului de protecție contra incendiilor a clădirii. Toate izolațiile trebuie să fi fost realizate într-un mod profesionist și trebuie să existe certificate corespunzătoare de protecție contra incendiilor.

De aceea, baza competenței noastre complexe în domeniul protecției împotriva incendiilor o reprezintă un spectru de produse unic, diversificat. Acesta ne face să fim unul dintre puținii furnizori cu un sortiment care acoperă toate cele trei obiective ale protecției structurale împotriva incendiilor.

Cele trei obiective de protecție sunt:  limitarea răspândirii incendiului, asigurarea căilor de evacuare și de salvare și menținerea funcționării instalațiilor electrice importante.

Proiectanții și operatorii au la dispoziție, prin intermediul sistemelor OBO, componente optime pentru protecția completă împotriva incendiilor și pentru menținerea funcționării clădirii lor.

În cele ce urmează dorim să vă prezentăm, pe scurt, câteva dintre produsele noastre care îndeplinesc cu succes cel puțin unul dintre cele trei obiective de protecție ce pot împiedica focul în cazul unui incediu sau răspândirea acestuia. Poate găsiți și câteva aspecte noi, care vă pot ajuta la proiectarea sau chiar și la execuția sistemelor de protecție contra incendiilor.

Primul obiectiv de protecție: limitarea răspândirii focului

Prin delimitarea focului la anumite secțiuni constructive, celelalte părți ale clădirii rămân protejate pe o anumită perioadă de timp definită. Acest lucru oferă un câștig semnificativ de timp pentru evacuarea persoanelor și inițierea măsurilor de stingere. Un asemenea produs nou, lansat la cunoscutul târg internațional de la Frankfurt „Light + Building 2016“ este sistemul PYROLIQ®.

Nou 2016: Sistemul de etanșare PYROLIQ®

În industrie, în domeniul construcțiilor navale și off-shore – pentru utilizarea în cele mai dure condiții de mediu – acest sistem reprezintă cea mai sigură metodă de etanșeitate la gaze, imperbeabilitate la apă și rezistență la foc.

Clasa de rezistență la foc deținută A 60 precum și certificarea DNV GL dovedesc înalta securitate oferită de PYROLIQ®.

Compartimentarea sistemului asigură rezistență la apă pentru opresiune de până la 2,5 bar și o etanșeitate la gaze de până la 30 mbar.

Prin comparație cu alte sisteme, sistemul PYROLIQ® este foarte ușor și sigur de utilizat, fiind aprobat pentru toate tipurile de cabluri exterioare, maritime, diverse țevi din plastic sau metal.

Al doilea obiectiv de protecție: asigurarea căilor de evacuare și de salvare

În caz de incendiu, fiecare minut contează. Căile de evacuare și de salvare sunt, în astfel de situații, căile vitale centrale ale unei clădiri. Cu cât mai mult timp pot fi folosite de către persoane, cu atât mai mari sunt șansele de a scăpa de incendiu și de fumul periculos.

OBO oferă o gamă complexă de sisteme testate de protecție împotriva incendiilor, pentru asigurarea căilor de evacuare și de salvare. Gama cuprinde suporturi multi-cablu și borne metalice pentru cabluri, jgheaburi pentru cabluri, canale de protecție împotriva incendiilor, bandaje de protecție împotriva incendiilor și multe altele. Instalația pentru căile de evacuare se face deasupra tavanelor false.

Al treilea obiectiv de protecție: menținerea funcționării electrice

Se realizează menținerea funcționării instalațiilor electrice atunci când fluxul de curent nu este întrerupt în timpul unui incendiu. Acest lucru înseamnă: căile de evacuare și de salvare rămân utilizabile. Echipamentele tehnice importante, cum sunt iluminările de urgență, sistemele de avertizare în caz de incendiu, instalațiile de evacuare a fumului și instalațiile de stingere a incendiilor funcționează în continuare. Cu cât mai mult funcționează aceste sisteme, cu atât mai mari sunt șansele de salvare.

Sistemele OBO Bettermann rezistă la căldura focului pe o anumită perioadă de timp, fără a limita funcționalitatea cablurilor. De la jgheabul pentru cabluri până la doza de derivație pentru cabluri, toate produsele sunt testate conform normelor naționale și internaționale.

Pastrarea functionalitatii cu FireBox

Pentru vizualizarea tuturor produselor destinate protecției la foc, vă rugăm să vizualizați catalogul nostru BSS – Sisteme de protecție la foc, pe care îl puteți descărca de pe site-ul www.obo.ro.

Share