SIEMENS ofera aparataj de comutatie hibrid SIRIUS

http://www.siemens.com/planning-efficiency

SIEMENS ofera aparataj de comutatie hibrid SIRIUS

Sistemul modular de aparataj SIRIUS ofera tot ce este necesar pentru a trata cerintele de comutatie, protectie si pornire a motoarelor electrice si a altor tipuri de sarcini. Sistemul modular SIRIUS cuprinde intreruptoare automate, contactori, relee de suprasarcina, softstartere si accesoriile acestora, disponibile in 7 marimi constructive, modulare. Componentele sistemului modular SIRIUS sunt caracterizate printr-o constructie economica din punct de vedere al spatiului, o texibilitate ridicata si o  intercoordonare optima; configurarea, instalarea, cablarea si intretinerea sunt extrem de simple si rapide. Cerinta de comutatie a unui motor asincron cu rotorul in scurcircuit, poate fi tratata utilizand:

  • aparatajul de comutatie electromagnetic (contactoare 3RT1, 3RT2,  3TK1,  3TF6);
  • aparatajul de comutatie static (contactoare statice 3RF24,  3RF34);
  • aparatajul de comutatie hibrida (demaroare compacte 3RM1, 3RK13).

In continuare va supunem atentiei un aparat, realizat in tehnologia de comutatie hibrida, cu gradul de protectie IP20 si dimensiunile de gabarit 100 x 22,5 x 141,6 mm.

Motor starter-ul 3RM1 cu tehnologie de comutatie hibrida

SIRIUS 3RM1 asigura atat comutatia cat si protectia la suprasarcina a motorului. Demaroarele compacte 3RM1 sunt disponibile pentru schema de pornire directa si pornire directa cu reversarea sensului. Acestea se preteaza la montaj de sine statator, in grup sau integrate alaturi de releul 3SK1, situatie in care 3RM1 este disponibil si in versiunea fail-safe. In oferta, aparatele de comutatie hibrida 3RM1 sunt disponibile in:

  • 3 domenii de reglaj al curentului (01,-0,5A; 0,4-2A; 1,6-7A);
  • 2 versiuni ale tensiunii auxiliare (24Vcc si 110-230ca/110cc);
  • 2 variante constructive ale tipului de conexiune laborne (surub si push-in).

Montajul grupat se poate realiza atat in cazul amplasarii aparatelor pe sina standard sau direct pe un repartitor in bare cu pas de 60 mm, acest tip pe montaj este facilitat de un adaptor special, ce contine si aparatele de protectie la scurtcircuit (fuzibili). Aparatul poate fi montat vertical sau orizontal fara derating. Instalarea si cablarea sunt extrem de simple, facile si rapide gratie barelor trifazate modulare si pieselor de conectare, astfel spatiul ocupat pe contrapanou si timpul alocat uzinarii se reduc semnificativ. Pornirea se realizeaza prin validarea intrarii dedicate IN1 (IN1 sau IN2 in cazul demaroarelor ce permit reversarea sensului de rotatie al motorului). Curentul motorului se regleaza manual din potentiometrul de reglaj al declansatorului de suprasarcina.

Consumatorul este alimentat pe durata pornirii si opririi prin semicoductoarele de putere, iar in functionare permanentaprin intermediul contactoarelor de by-pass.

Semnalizarea unui eveniment (suprasarcina motor sau aparat) se realizeaza atat optic (LED) cat si electric prin actionarea contactului basculant ,,ERROR”, iar pentru stergerea evenimentului se aplica momentan tensiunea auxiliara pe intrarea IN3 sau se apasa butonul frontal ,,RESET’’.

Parametrizarea este simpla, curentul nominal al motorului se regleaza cu o surubelnita, actionand potentiometrul declansatorului de suprarcina.

Demaroarele compacte 3RM1 sunt potrivite in aplicatiile cu frecventa mare de comutatie (benzi transportoare, selectoare de cale), pentru motoare sau sarcini rezistive cu puteri de pana la 3kW.

Selectia aparatului în 4 pasi

  • alegeti aparatul in concordanta cu schema de pornire (directa, reversarea sensului);
  • alegeti aparatul in functie de cerintele legale (standard sau fail-safe);
  • alegeti aparatul dupa puterea sau curentul nominal al motorului;
  • alegeti aparatul dupa tipul conexiunii la borne.

Pe internet la adresa:

https://mall.industry.siemens.com/mall/en/ww/catalog/products/10027588?tree=CatalogTree&activetab=configurator este disponibil un configurator dedicat, ce permite selectia individuala sau a unui grup de aparate cu accesorii si aparatele de protectie la scurtcircuit.

Informatii complete in sprijinul proiectantilor de tablouri sunt disponibile gratuit via CAx download manager(fise tehnice, instructiuni de utilizare, manuale, modele CAD 2D 3D, macro edz pentru EPLAN Electric P8.

Pentru mai multe informatii vizitati: www.siemens.com/planning-efficiency

 

Share