SIEMENS : SIRIUS 3RS2, Relee de monitorizare temperatură

Releele de monitorizare a temperaturii SIRIUS 3RS2  pot fi utilizate pentru măsurarea temperaturilor în medii solide, lichide și gazoase. Temperatura este detectată prin senzorul din mediu, evaluată de către aparat și se monitorizată pentru depășirea sau nu a pragurilor (inferior/superior) sau pentru menținerea in domeniul de operare (functie ferestră).

Oferta cuprinde 2 versiuni constructive, un aparat analogic multifuncțional care poate fi setat cu ajutorul comutatoarelor de DIP-switch și a potențiometrelor și  aparate digitale care pot fi parametrizate printr-un afișaj LCD intuitiv.

Releul digital SIRIUS 3RS2 este deasemenea disponibil si in versiunea cu IO-link.

Toate releele 3RS26, inclusiv vesiunea 3RS28 cu IO-link, au certificari  Safety in concordanta cu  IEC 61508/62061 sau ISO 13849 pina la SIL 1/PL c precum și  EN 14597  sistemele de producere a căldurii și  EN 50156 pentru arzătoare.

În plus, funcționalitatea aparatelor digitale 3RS26/3RS28 poate fi extinsă utilizând un modul de extensie al senzorului 3RS29 cu doi senzori rezistivi suplimentari, de exemplu pentru monitorizarea motoarelor sau transformatoarelor trifazate.
Modulul de extensie al senzorului 3RS29 este echipat, de asemenea, cu un releu suplimentar pentru a depăși starea senzorului, și o intrare analogică suplimentară 4-20 mA. Această intrare analogică permite implementarea aplicațiilor ATEX atunci când se utilizează un senzor de temperatură cu siguranță intrinsecă sau un alt tip de protecție adecvat. 3RS29 este conectat wireless printr-o interfață de comunicare infraroșu certificată SIL 1.
Precizări:
Releele de monitorizare a temperaturii SIRIUS 3RS2 înlocuiesc complet predecesorul 3RS1. Numărul mare de  coduri de produs analogice 3RS1 poate fi pur și simplu înlocuit cu noul dispozitiv multifuncțional 3RS25 analogic.

Varietatea redusă a codurilor de comandă permite selectarea rapidă și ușoară a succesorului.
Dispozitivele digitale 3RS2 înlocuiesc complet funcționalitatea predecesorului 3RS1 într-un singur tip de dispozitiv, capabil acum să utilizeze  termorezistență și termocupla, toate la jumătate din lățimea de 22,5 mm în loc de 45 mm.

Aparate multifuncționale analogice

Releul multifuncțional analogic SIRIUS 3RS25

Aparatul analogic multifuncțional este parametrizat cu ajutorul comutatoarelor și potențiometrelor DIP. Aparatul poate fi utilizat pentru a monitoriza un senzor cu o valoare limită pentru depășire sau scădere. În acest scop, se pot utiliza cele mai obișnuite game de temperatură cu senzori rezistivi Pt100 sau termocuple de tip J sau K. Prin urmare, acest aparat poate fi utilizat și ca regulator în două puncte compact, ușor de reglat.

Contactul basculant al releului permite comutarea directă a sarcinilor, iar contactul NÎ poate fi utilizat opțional ca contact de semnalizare.

Aparate multifuncționale digitale

Releul digital SIRIUS 3RS26  impreuna  cu modul de extensie 3RS29

Releul digital SIRIUS 3RS26 cu afișaj permite monitorizarea senzorilor cu două valori limită utilizând toate tipurile de senzori rezistivi  și termocuple.
Valoarea limită suplimentară înseamnă că, pe lângă depășire și aplicare insuficientă, poate fi generată o valoare de avertizare suplimentară .

Releele digitale pot fi de asemenea utilizate ca controlere compacte în două sau trei puncte, cu RESET manual sau la distanță.

Grație certificării SAFETY, acest dispozitiv poate fi utilizat într-o gamă largă de aplicații.

Funcționalitatea dispozitivelor digitale SIRUS 3RS26 și 3RS28 poate fi extinsă fără fir cu modulul de extindere a senzorului printr-o interfață de comunicare cu infraroșu certificată SIL 1. Această combinație are apoi trei senzori și este proiectată pentru monitorizarea motoarelor trifazate mari și a transformatoarelor. Este de la sine înțeles că senzorii suplimentari pot fi folosiți și pentru alte aplicații.

Avantaje

• terminale obișnuite cu șuruburi și arcuri pentru cabluri rapide și fiabile
• spațiu redus necesar în dulapul de comandă datorită unei lățimi uniforme de 22.5 mm
• parametrizare ușoară datorită noului afișaj și conceptului de operare intuitiv
• reduceri de costuri datorită funcționalității suplimentare scalabile cu interfață integrată cu infraroșu
• comunicare prin IO-Link pentru 3RS28
• aplicabilitate globală și posibilitatea de exportare datorită conformității cu standardele și certificările internaționale
• utilizare fără probleme într-o gamă largă de aplicații cu certificare conform SIL 1/PL c EX;
EN 14597 pentru sisteme generatoare de căldură și EN 50156 pentru arzătoare
• toate versiunile cu terminale debroșabile (inlocuire rapidă fără decablare și recablare)

 Aplicații

Releele de monitorizare a temperaturii SIRIUS 3RS2 pot fi utilizate în aproape orice aplicație în care se solicită monitorizarea limitelor de temperatură setate și a ieșirii mesajelor de alarmă pentru:
• control simplu și compact în două puncte
• protecție motor și sistem
• monitorizarea temperaturii dulapului de comandă
• monitorizarea limitei de ingheț
• limitele de temperatură pentru variabilele de proces, de exemplu în industria ambalajelor sau în acoperirea galvanica a metalelor
• echipamente de inspecție și mașini precum sistemele de încălzire, climatizare și ventilație, colectoarele solare, pompele de căldură sau sursele de apă caldă
• motor, monitorizarea rulmentului și a uleiului de transmisie
• monitorizarea turnurilor de răcire
Suplimentar pentru releele digitale
• control simplu și compact în două sau trei puncte
• arzător conform EN 50156
• monitoare de temperatură sau praguri în funcție de EN 14597
• protecția împotriva exploziilor ATEX în conformitate cu EN 50495

SIEMENS ofera informatii complete despre  sistemulul modular SIRIUS pe internet la adresa : https://new.siemens.com/global/en/products/automation/industrial-controls/sirius.html

Releele de monitorizare sunt prezentate in pagina:

https://new.siemens.com/global/en/products/automation/industrial-controls/sirius/sirius-monitor/monitoring-relays.html

Birourile locale Siemens vă oferă suport tehnic pentru a identifica și alege aparatul potrivit cerințelor din aplicația dvs.

 

Share