Seria METRALINE de la GOSSEN-METRAWATT (Germania) cu funcționalitate ridicată

Prin introducerea seriei METRALINE, producătorul german GOSSEN-METRAWATT oferă o nouă familie de echipamente profesionale de măsură și testare care asigură o funcționalitate ridicată și fiabilitate, la un raport prețperformanță optim. Noua linie de produse include trei multimetre digitale cu seturi de caracteristici diferite. Toate sunt echipate cu borne cu blocare automată, care împiedică conectarea incorectă a canalelor de măsură și astfel asigură o protecție completă pentru utilizator. Modelul DM 62 este proiectat ca un multimetru TRMS cu măsurare reală a valorii până la 2 kHz, pentru aplicații extrem de exigente, în instalații de curent alternativ și curent continuu.
Acesta acoperă un domeniu de tensiune de 100mV…1000V și un domeniu de curent de 10mA…10A și oferă, de asemenea, toate funcțiile necesare pentru măsurarea rezistenței, temperaturii, frecvenței, capacității și factorului de umplere, precum și a continuității și testare a diodelor. Un alt model, modelul DM 61, este un multimetru universal cu o intrare reglabilă pentru co nectarea unui clește de curent. De exemplu, cleștele de curent WZ1001 produs de GOSSEN-METRAWATT este adaptat optim la DM 61.
Multimetrele din seria METRALINE sunt sigure, conform CAT IV (300 V) sau CAT III (600 V). Acestea oferă o selecție automată și manuală a domeniului de măsură, precum și un afișaj digital dual cu o scală analogică. Cel de-al treilea model, DM 41, este un multimetru de uz general, cu o gamă variată de funcții pentru toate aplicațiile standard.

Seria METRALINE mai include:

METRALINE ISO CHECK , aparat pentru măsurarea rezistenței de izolație, cu tensiuni nominale până la 1000V.
METRALINE RCD CHECK, tester pentru RCD-uri (timp de deconectare RCD, curent de rupere RCD, impedanța sarcinii fără declanșarea RCD-ului, detecție fază, testare RCCB-uri, măsurarea tensiunii de atingere fără declanșare, test de declanșare utilizând curent rezidual nominal).
METRALINE Z-CHECK, aparat pentru măsurarea impedanței de buclă (măsoară curent de scurtcircuit (fără declanșare RCD), impedanța liniei, curent de scurtcircuit, tensiunea de linie.
METRALINE RLO CHECK, instrument pentru măsurarea rezistențelor de valoare mică și a conductorului de protecție PE (măsurarea rezistenței conductorului de protecție PE, măsurarea conductoarelor de echipotențializare, tambur de cablu de 30 m).

METRALINE PAT, dispozitiv de testare pentru verificare conform standardului DGUV 3 și DIN VDE 0701-0702 (verificarea parametrilor de electrosecuritate la echipamente electrice portabile), care funcționează cu noul software de testare IZYTRONIQ printr-o aplicație Android.

IZYTRONIQ este un software de baze de date recent dezvoltat pentru gestionarea echipamentelor, mașinilor electrice, sistemelor și dispozitivelor medicale în combinație cu locațiile de testare. IZYTRONIQ permite achiziționarea de date de măsurare de la mai multe tipuri de instrumente, precum și gestionarea dispozitivelor supuse testelor, precum și documentarea rezultatelor ce stau la baza rapoartelor de audit.

ing. Gabriel Ghioca Director Tehnic ARC BRAȘOV
gabriel.ghioca@arc.ro www.arc.ro

Share