Senzorii Tridonic smartSWITCH realizează detecția prezenței și a nivelului luminii ambientale

Comunicat de presă 21 noiembrie 2018

Senzorii  smartSWITCH HF 5DP f și HF 5DP Sf compact de la Tridonic au o arie largă de detecție și fiind încorporate în driverele (sursele) corpurilor de iluminat cu LED , necesită un spațiu redus în corpul de iluminat. Senzorii folosesc pentru comunicație tehnologia  microundelor și  reglează sau întrerup lumina folosind driverul corpului cu LED respectiv, atunci  când detectează prezența și lumina ambientală.

Cu noii senzori  smartSWITCH HF 5DP f și HF 5DP S f pentru corpurile de iluminat, Tridonic a extins distanța acoperită de senzor pentru detecția prezenței persoanelor ca și sensibilitatea pentru detecția nivelului de lumină ambientală, în comparație cu modelul anterior. Sensibilitatea senzorilor la lumina ambientală poate fi acum ajustată de la 100 la 10% după cum este necesar. Acest lucru împiedică pornirea inutilă a luminii în cazul în care pragurile de  detecție erau prea mari.

Există un prag reglabil al nivelului luminii ambientale pentru întreruperea driverului, iar timpul de întârziere înainte de oprire poate fi de reglat prin selectorul cu 9 comutatoare de tip dip. Funcția luminozitate previne aprinderea luminii dacă lumina zilei este suficientă. Lumina se aprinde numai dacă senzorul detectează prezența persoanelor și lumina ambientală este prea slabă. Pentru a preveni aprinderrile și opririle luminii prea dese , oprirea automată poate fi întârziată. Timpul de întârziere înainte de oprire începe după ultima mișcare din aria/zona de de detectare și poate avea  o valoare reglabilă, de la  5 secunde până la la 30 de minute.

Senzorii smartSWITCH HF 5DP f și HF 5DP Sf   pot fi montați la o înălțime maximă de 5 metri, dar cea mai extinsă arie/zonă  de detecție este atinsă atunci când senzorii sunt montați la o înălțime de 3 metri. Cu dimensiuni diferite ale carcasei (70 x 36,5 x 24,5 mm și 58 x 48,5 x 24,5 mm), ambele modele de senzori sunt potrivite pentru diferite corpuri de iluminat.  Senzorii pot fi montați direct în carcasa corpului de iluminat, având o ramă de fixare. Senzorii sunt deosebit de ușor de instalat în  modulele LED care sunt deja dotate cu locașuri corespunzătoare pentru montare, de exemplu modulul LED CLE G3 ADV. Datorită tehnologiei cu microunde, senzorii sunt potriviți și pentru corpurile de iluminat închise, deoarece undele de înaltă frecvență pătrund în sticlă și alte materiale subțiri (cu excepția metalului). Combinarea senzorilor cu driverele LED adecvate  care beneficiază de  funcții integrate, cum ar fi corridorr FUNCTION, creează o soluție de iluminare sofisticată și eficientă din punct de vedere al costurilor.

N.R. Senzorul cu 2 funcții oferit de Tridonic simplifică controlul inteligent al sistemelor de iluminat la nivelul cel mai de jos,  al corpului de iluminat pentru că acționează direct driverul LED. Pe de altă parte cumulul mai multor funcții de detecție într-un singur senzor (detecție prezență persoane și detecție nivel de iluminat) simplifică  execuția unor sisteme de iluminat prin reducerea  numărului de senzori.  Dacă mai adăugăm și faptul că alimentarea senzorului se face din driverului modulului LED avem în față seria completă a avantajelor acestui produs.

http://www.tridonic.com

Share