Schrack Seconet simplifică procesele prin servicii de la distanță în conformitate cu noul standard EN 50710
În ultimii ani progresul tehnologic a devenit un factor profund de schimbare. Era noastră digitală este definită de progresul și implementarea unor idei și procese noi, inovatoare, care ne modelează viața. În mod repetat, sectoare întregi de activitate se confruntă cu schimbări, declanșate de noile tehnologii, de funcționalități noi şi moderne, de o competiţie mult mai agilă. De mult timp informația nu mai este privită ca un simplu instrument ci ca un produs cu drepturi depline, făcând astfel parte din lanțul valoric. Sistemele de securitate, în general și sistemele pentru detecţia şi semnalizarea incendiilor, în special, au un potențial remarcabil de inovare. Acestea trebuie să fie analizate cu regularitate și modernizate în permanență pentru a răspunde cerințelor în schimbare.
Un nou cadru procedural și reguli standardizate pentru furnizarea de servicii securizate de la distanță: EN 50710
Protejarea unei clădiri comerciale sau a infrastructurii critice este o sarcină complicată. Trebuie luate în considerare creşterea cerințelor de siguranță, legislaţia și noile reglementări. Toate vin la pachet cu o complexitate în continuă creștere a rețelelor tehnice și posibilități de monitorizare.
Un set de reguli standardizate a devenit necesar pentru siguranță în furnizarea serviciilor de la distanță, oferind tuturor părților implicate nivelul necesar de securitate juridică.
Din acest motiv organizațiile europene de standardizare CEN și CENELEC au creat standardul EN 50710. Sub denumirea „ Cerinţe pentru furnizarea de servicii la distanţă securizate pentru sistemele de securitate la incendiu şi sistemele de securitate”, standard EN50710 a intrat în vigoare la 26 iulie 2022 și trebuie implementat de furnizorii unor astfel de servicii până la data de 26.07.2024. EN 50710 defineşte criterii ample şi descrie domeniului de aplicare, definiţii, referinţe, normative sau proceduri. Aceasta include, printre altele, crearea infrastructurii tehnice pentru accesul de la distanță ce trebuie realizat după o evaluare a riscurilor și după definirea etapelor din timpul activităţilor de mentenanţă de la distanță.
Un alt subiect este acordul contractual privind tipul și domeniul de aplicare al accesului de la distanță între instalator și operatorul sistemului. În baza unui acord corespunzător, este posibil, de exemplu, ca centrala de incendiu să trimită informaţii constante direct către întreținătorul sistemului.
Aplicaţia Integral Remote de la Schrack Seconet, întotdeauna pregătită de viitor
Când vine vorba de instalare, inspecție, mentenanţă sau actualizări de software chiar și cele mai inteligente sisteme pentru detecţia şi semnalizarea incendiilor, trebuie să fie verificate de personalul de service. Progresele tehnologice precum rețelele IP oferă din ce în ce mai multe posibilităţi de a accesa sistemele de la distanță iar deplasările personalului la fața locului nu mai sunt absolut obligatorii pentru verificări.
Tradiţia în inovaţii a ajutat Schrack Seconet să îndeplinească deja criteriile noului standard EN 50710 pentru sistemele de semnalizarea incendiilor.
De exemplu, în materie de infrastructură accesul de la distanță către sistemele noastre pentru semnalizarea incendiilor este posibil doar printr-un server certificat și un tunel VPN iar funcțiile de securitate, cum ar fi autentificarea, criptarea și trasabilitatea continuă sunt disponibile pentru serviciile Schrack Seconet prin intermediul Integral Remote.
“La Schrack Seconet, cunoaștem ghidurile, reglementările și standardele necesare în domeniul detecţiei incendiilor. Ne mândrim cu Integral EvoxX, sistemul nostru de semnalizare a incendiilor complet pregătit pentru viitor iar în combinaţie cu platforma Integral Remote creăm o soluţie perfect coordonată pentru protejarea oamenilor şi asigurarea valorilor. Îndeplinirea încă de la început a cerinţelor noului standard EN 50710 subliniază viziunea şi know-how-ul solid câştigat în de zeci de ani experienţă şi colaborare cu utilizatorii, instituţii calificate şi centre de cercetare. ” declară domnul Alexandru Mateiciuc directorul Schrack Seconet în România.
În contextul crizei de personal calificat, Schrack Seconet oferă prin intermediul sistemelor sale avantaje extraordinare în materie de siguranţă şi servicii. De exemplu prin aplicaţia Integral Remote, tehnicianul de service poate evalua în orice moment, direct de la biroul său, starea unei centrale de incendiu Schrack Seconet pentru a analiza acțiunile necesare iar în cazul unei defecțiuni angajații autorizați primesc notificări push direct pe dispozitivele mobile.
Astfel tehnicienii de service vor economisi timp în planificarea optimă a operațiunilor de la fața locului şi vor realiza economie de costuri evitând deplasările pentru verificarea stării sistemelor sau deplasările multiple.
Rapoartele de întreținere pot fi de asemenea descărcate și salvate automat iar documentația va fi completă și conformă cu legislaţia.
Integral Remote este conceput să îndeplinească cele mai înalte criterii de siguranță cuprinse inclusiv în noul standard. Dintre acestea amintim: oprirea accesul neautorizat, siguranţă completă a datelor și informațiilor sensibile, funcţionare fără întreruperi în cazul unor erori în operare. Avantajele Integral Remote sunt mai mult decât evidente atât pentru instalator cât şi pentru utilizatorul final totul devenind mai rapid, economic şi mai sigur.
Acest lucru duce la o fiabilitate și o disponibilitate mai mare a sistemelor Schrack Seconet.
Pentru mai multe informaţii despre Integral Remote vă rugăm accesaţi: schrack-seconet.com.