SCHNEIDER Acti9 iPF K- dispozitive de protecție la descărcări electrice

Dispozitivele  de tip SPD(Surge Protection Device)  din gama Acti9 iPF K de la Schneider Electric , sunt  descărcătoare de joasă tensiune de tip 2, monobloc, ce asigură protecția la lovitura indirectă de traznet și pot fi montate pe șina DIN. Ele fac parte din Seria 9 de aparataj de joasă tensiune de la Schneider Electric.

Dispozitivele de protecție la supratensiune de tip 2 se instalează pe partea de sarcină a dispozitivului de supracurent și se montează în panoul de subdistributie sau în tabloul electric, în cazul unor instalații de dimensiuni medii.

Descărcătoarele  Acti9 iPF K asigură protectia împotriva supratensiunilor de origine atmosferică, pentru protecția primară cât si secundară, pentru valori ale curentului maxim de descarcare de la 20 la 65 kA, au o construcție de tip monobloc și sunt conforme cu normativul SR EN 61643-11.

Gama Acti9 iPF K de descarcatoare de joasa tensiune monobloc este compatibilă cu următoarele sisteme de legare la împământare : TT, TN-S, TN-C.
Toate descărcătoarele de tip 2 sunt testate cu o unda de curent de 8/20 μs .

CARACTERISTICI TEHNICE

  • Curent maxim de descărcare: de la 20 până la 65 kA
  • Combinația Descarcător/Intreruptor automat, este certificată să reziste la curenți de scurtcircuit Isc de până la 6 kA (IEC 61643-11:2011)
  • Tensiunea maximă de funcționare continuă Uc = 340 VAC
  • Model cu construcție monobloc, montare pe șină DIN
  • Se găsesc atât în varianta monopolară cat și în cea multipolară(1P, 1P+N, 3P, 3P+N, 3P +N+N)
  • Contact auxiliar pentru transmiterea la distanță a informatiei „end-of-life”.

APLICAȚII

Descărcătoarele de joasă tensiune Acti9 iPF K, protejează împotriva supratensiunilor de origine atmosferică atât în instalațiile din sectorul industrial cât și în cele din clădirile comerciale. De asemenea, pot fi utilizate și în sectorul rezidential, alegând curentul maxim de descărcare potrivit (20 kA).

Fiecare descarcător de joasă tensiune din aceasta gamă, dedicat protecției primare, se potriveste unor aplicații specifice:

  • Acti9 iPF K 65 este recomandat pentru situatii cu risc extrem de ridicat (clădiri expuse la descărcări electrice)
  • Acti9 iPF K 40 este recomandat pentru situatii cu risc ridicat
  • Acti9 iPF K 20 este recomandat pentru cladirile cu risc mediu

Detalii aici

Share