RELEUL PAS CU PAS 13.91 CU FUNCŢIE DE TEMPORIZARE DE LA FINDER

Noul releu 13.91 cu funcţie dublă de la FINDER, funcţionează ca un releu pas cu pas, dar, atunci când este necesar, acesta poate să realizeze şi o temporizare la deconectare pe un interval fix de 10min. Acest model nou de releul pas cu pas este util în aplicaţii unde se cere funcţie de temporizare având la dispoziţie un spaţiu limitat.

Cracasa modelului 13.91 permite instalarea sa în interiorul cutiilor de conexiune, utilizate pe scară largă în instalaţiile electrice rezidenţiale, cum sunt cele de la: BTicino din gamele Matix, Living şi Magic; Gewiss cu gama GW24, Vimar cu gama Plana şi Idea, sau altele de acelaşi gen.

Fig.1. Noul releu pas cu pas 13.91 de la FINDER

Funcţiile releului electronic pas cu pas 13.91

(RI)  Releu pas cu pas

După fiecare impuls de comandă, starea releului se schimbă alternativ – de la declanşare la anclanşare şi invers.

(IT)  Releu pas cu pas temporizat

Impulsul de comandă iniţial anclanşează instantaneu contactul releului iar temporizarea (T) începe de la valoarea presetată (fix 10 min). La expirarea temporizării are loc declanşarea.În timpul procesului de temporizare, dacă se doreşte, se poate declanşa imediat contactul releului cu ajutorul unui nou impuls de comandă.

Setarea modului de funcţionare 

RI  → IT

IR  →  TI

a) Întrerupeţi tensiunea de alimentare;

b) Apăsaţi butonul de comandă;

c) Alimentaţi releul şi ţineţi apăsat butonul de comandă.

După 3 secunde, lumina va „clipii” de două ori indicând selectarea funcţiei IT, sau va „clipii” o dată pentru funcţia RI.

www.finder.ro

Share