O noua campanie de colectare a deseurilor din echipamente de iluminat dedicată electricienilor – marca Recolamp

În cei 12 ani de la înființare, Recolamp  a dezvoltat campanii de awareness și colectare, a participat la conferințe și dezbateri publice, a extins rețeaua națională de centre de reciclare Colț Verde, a dezvoltat parteneriate strategice, a schimbat mentalități, si a crescut încet și sigur cantitățile de deșeuri colectate. În toți acești ani, Recolamp a colectat peste 4.750 de tone de deșeuri – o cantitate semnificativă, dacă luăm în calcul faptul că, în România, deșeurile din echipamente electrice și electronice (DEEE) reprezintă 5% din totalul deșeurilor generate, iar deșeurile din echipamente de iluminat (becuri si corpuri) reprezintă doar 3% din DEEE-uri.

Un instrument important în atingerea tintelor de colectare îl reprezintă campaniile dedicate profesioniștilor,  scopul acestora fiind implicarea profesioniștilor în colectarea selectivă de deșeuri din echipamente de iluminat și transformarea reciclării într-un obicei!

Campania „Ori de câte ori se arde un bec, Reciclează-l si câștigă garantat premii!” – aflată anul acesta la a 6-a ediție,  este o acțiune de succes. Electricienii, care au acces la cantități mari de deșeuri din echipamente de iluminat, sunt alături de asociație, în colectarea deșeurilor periculoase de pe tot teritoriul României. Daca în campania din anul 2018 s-au colectat  20 de tone de deșeuri din becuri economice, becuri LED și tuburi de neon, anul acesta – din ianuarie până în mai –  profesioniștii au adus în cele peste 300 de magazine de electrice participante  mai mult de 16 tone de deseuri,  înregistrând o dublare a cantităților față de primele 5 luni ale campaniei de anul trecut.

Deși există voci sceptice care încă susțin că nu se face primăvară cu o floare, nici reciclare cu un bec ars, fiecare deșeu colectat corect și care ajunge la centrele de reciclare are un impact important asupra mediului. Asta pentru că, prin reciclare, sunt valorificate toate materiile prime dintr-un bec, fiind reintroduse în circuitul economic, iar substantele toxice, ca mercurul, sunt extrase și depozitate în condiții de maximă siguranță.

Mai este mult de lucru pe piață, iar noi continuăm să ne extindem rețeaua de colaboratori, să invităm companiile și institutiile să aleagă Recolamp ca și partener, mai ales că serviciile pe care le oferim sunt gratuite. Continuăm, de asemenea, să dezvoltăm și să implementăm noi campanii de constientizare, pentru a ajunge cât mai aproape de oameni și a-i determina să colecteze selectiv deșeurile din echipamentele de iluminat. Începând cu 15 iunie 2019 , vom fi prezenți cu campanii pentru publicul larg, în aproximativ 300 de locații noi din rețeaua de magazine LaDoiPAși și  de asemenea, în rețeua de magazine tip DIY Hornbach. Punctele de colectare Recolamp sunt disponibile pentru oricine își dorește să colecteze selectiv deșeurile din echipamente de iluminat, astfel contribuind activ la un mediu curat. Descoperă cel mai apropiat punct de colectare  Colț Verde, consultând harta de pe site-ulwww.recolamp.ro.

Pentru Recolamp si pentru mediu, fiecare bec conteaza!

Dacă s-a ars, reciclează-l!

www.recolamp.ro

Share