PRYSMIAN: Rețele inteligente de energie și telecomunicații – o soluție pentru viitor

Ca lider mondial în industria de cabluri, Prysmian Group crede în eficiența și furnizarea durabilă de energie și informații ca motor principal în dezvoltarea comunităților. La Prysmian Group România, oferim clienților din întreaga lume soluții de cablu bazate pe tehnologii de vârf, excelență consistentă în execuție și înțelegere aprofundată a nevoilor unei piețe în continuă evoluție.

În contextul actual, al schimbărilor ce se petrec cu rapiditate în toate domeniile, atenția noastră se concentrează pe dezvoltarea de rețele inteligente de energie. O astfel de rețea inteligentă poate fi definită ca o rețea de electricitate care integrează eficient comportamentul și acțiunile tuturor utilizatorilor conectați la acesta, pentru a asigura un sistem energetic eficient și durabil, cu pierderi mici și cu un nivel ridicat de calitate, siguranță a aprovizionării și securitate. Populația lumii și cererea de energie electrică vor continua să crească. Acest lucru va determina creșterea emisiilor globale de CO2, dacă nu schimbăm semnificativ modul în care transmisia de energie și rețelele de distribuție funcționează.

Cum gestionăm acest echilibru între un viitor durabil pentru planetă și satisfacerea cerințelor energetice viitoare? Aproape toate guvernele naționale din întreaga lume au definit o serie de obiective energetice care trebuie îndeplinite în următorii câțiva ani, susținute de inițiative majore și investiții în surse de energie regenerabile, eficiență energetică și reducerea amprentei de carbon.

Acestea, la rândul lor, vor necesita soluții diferite pentru generarea, furnizarea și consumul de energie. Atingerea acestor obiective energetice nu va fi posibilă fără o schimbare în modul în care funcționează sisteme întregi. Aceste considerații au dus la dezvoltarea conceptului Smart Grid.

Angajamentul Prysmian Group față de rețelele inteligente de energie

Era Smart Grid, care ridică noi provocări pentru întregul sector energetic, ne încurajează să depășim conceptul tradițional de cablu și să furnizăm soluții pe care nu le-a experimentat niciodată piața, care se potrivesc cu noile cerințe ale rețelei în ceea ce privește sursele regenerabile de energie, eficiență energetică și reducerea amprentei de carbon. Importanța cablurilor și a componentelor rețelei în arhitectura Smart Grid este absolut esențială. Acest lucru se datorează faptului că utilizarea cablurilor și a tehnologiilor adecvate pot îmbunătăți fiabilitatea și eficiența rețelei, pot garanta funcționarea corectă în toate circumstanțele și pot preveni întreruperile, defecțiunile și deteriorarea altor componente ale rețelei și, prin urmare, reducerea costurilor de întreținere și evitarea penalităților pentru proprietarul sau operatorul rețelei. Mai mult utilizarea de cabluri eco-friendly, cu o amprentă scăzută de carbon și care sunt pe deplin reciclabile, poate spori considerabil sustenabilitatea rețelei.

Avantajele rețelelor Smart Grid

Cabluri hibride pentru rețele inteligente

Pentru a contribui la consolidarea rețelei Smart Grid, Prysmian Group România vine cu cu o soluție inovatoare care oferă o sferă nouă de posibilități: un cablu hibrid ce permite transmiterea de energiei și a datelor.
Noul cablu hibrid CYY-F-FO care include două fibre optice BendBrightXS pe lângă conductoarele de energie, vă permite să faceți economii substanțiale de costuri și timp. Veți putea beneficia de electricitate și transmisie de date simultan iar instalarea va fi mai curată, mai simplă și mult mai rapidă. Cu capacitatea sa mare de transmisie a fibrelor optice, acest cablul este potrivit pentru utilizare în aplicații care necesită un nivel ridicat de transport de capacitate informațională.

Cablul hibrid CYY-F-FO:

  • poate reprezenta cea mai bună soluție de cablare pentru a casele inteligente cu aparatură electrocasnică conectată în mod inteligent ce permite gestionarea eficientă a fluxurilor de energie și de date în clădiri;
  • este soluția optimă oriunde este nevoie de transmisie combinată de date și energie electrică, permițând costuri reduse și economisire de timp.

Concentrați pe soluții optice

Prysmian Group este un producător integrat, capabil să controleze toate elementele care alcătuiesc o rețea inteligentă eficientă. Alături de cablurile de cupru care furnizează energie în toată rețeaua, Prysmian Group fabrică toate componentele necesare rețelei, de la fibră optică, la cabluri de telecomunicații cu fibră optică și produse de conectivitate necesare pentru gestionarea sistemului de control integrat.

 

Portofoliul vast de soluții Prysmian, variază de la cablurile hibride în care fibrele optice sunt încorporate fie în conductorul de cupru, fie înfășurate în jurul acestuia, până la sisteme complete de telecomunicații instalate lângă liniile de alimentare.

 Contactați-ne pentru detalii:
Prysmian Cabluri și Sisteme S.A.
Tel.: +40 316 306 695
E-mail: customercare.romania@prysmiangroup.com
www.prysmiangroup.ro

Share