Prevectron 3® – sistem de paratrăsnet sigur și fiabil

Prevectron 3® – sistem de paratrăsnet sigur și fiabil

Proenerg, cu o experiență de 18 ani, furnizor de soluții integrate în domeniul protecției la trăsnet, are cea mai mare și experimentată echipă de specialiști din domeniu. Pentru atingerea scopului – un sistem de paratrăsnet sigur și fiabil – Proenerg asigură soluții tehnice susținute de calcule exacte chiar și pentru situații extreme.

Paratrăsnetul Prevectron 3® înglobează rezultatele ultimelor cercetări din domeniul protecției la trăsnet. Înglobează o nouă tehnologie patentată, OptiMax®, datorită căruia este cu 40% mai precis decât predecesorul său.

Prevectron 3® funcționează în patru trepte:

1. Încărcarea sistemului de ionizare și a modulului OptiMax®

Dispozitivul se încarcă cu ajutorul electrozilor inferiori, obținând energia necesară din câmpul electric atmosferic (câțiva zeci kV/m în timpul furtunilor). Înseamnă că PREVECTRON 3® este total autonom, nu necesită alimentare exterioară cu energie electrică.

2. Activarea noii tehnologii OptiMax®

În timp ce PREVECTRON 3® evaluează dinamic câmpul electric, acesta detectează apariția liderilor descendenți. Sistemul inovativ și patentat OptiMax® se activează în acest moment pentru neutralizarea sarcinilor spațiale ce apar în mod natural în jurul captatorului.

3. Controlul procesului de ionizare

Câmpul electric crește rapid când descărcarea este iminentă, respectiv apare un lider descendent dinspre nor spre pământ. Acest fenomen va amorsa procesul de ionizare, prin generare de scântei între electrozii superiori și tija centrală. PREVECTRON 3® reacționează în momentul critic, când descărcarea este iminentă.

4. Amorsarea anticipată a liderului ascendent

Procesul de ionizare controlat și noua tehnologie OptiMax® garantează amorsarea unui lider ascendent înaintea oricărui alt punct proeminent din zona protejată. PREVECTRON 3® este punctul de impact preferențial pentru descărcarea de trăsnet și oferă protecție maximă structurii.

40% mai performant – tehnologia OptiMax®

În completarea specificațiilor tehnice ridicate ale modelelor Prevectron 2: tijă centrală continuă, calcul  dinamic al câmpului electric înconjurător, sistem autonom, etc. Prevectron 3® include – pentru prima oară – tehnologia patentată OptiMax®.

Sistemul OptiMax® a fost dezvoltat de către inginerii LIRi (Lightning Innovation and Research institute). Neutralizează încărcările spațiale din jurul tijei centrale, înainte de declanșarea liderului ascendent. Astfel acesta din urmă progresează într-un mediu electric perfect controlat.

Acest sistem inovativ duce la o reducere cu până la 40% a deviației standard (s) măsurată în Laboratorul de Înaltă Tensiune (HVL). Variații mai mici măsurate în HVL înseamnă un proces al liderului ascendent mai sigur în condiții reale de trăsnet. Așadar, acesta îmbunătățește semnificativ performanța și fiabilitatea sistemului de paratrăsnet.

Costuri reduse de mentenanță – Unicul paratrăsnet modular

Prevectron 3® reprezintă un pas important în mentenanța unui sistem de paratrăsnet. Fiecare circuit este creat și asamblat separat. Acest sistem modular, unic în industria PDA, oferă posibilitatea schimbării modulului defect.

Starea paratrăsnetului Prevectron 3® poate fi testată periodic cu testerul High Voltage Tester. Testerul permite clientului să verifice capacitatea de funcționare a sistemului de paratrăsnet pe tot parcursul perioadei de funcționare.

5 Ani garanție

Producătorul acordă un termen standard de garanție de 5 ani pentru Prevectron 3®. Mulțumită unicului design modular, Prevectron 3® are o perioadă de viață extra lungă.

www.proenerg.ro

Share