Philips și Optogan au semnat un acord de cooperare în domeniul soluțiilor de iluminat rutier cu LED-uri în Rusia

Royal Philips Electronics, lider mondial în soluții de iluminat inovatoare, și Optogan, producător de LED-uri rus au anuntat semnarea unui acord de joint venture pentru crearea unui jucător puternic pe piața într-o rapidă creștere a LED-urilor pentru iluminat rutier din Rusia.

gama optogan

Noua companie va fi deținută de Philips în procent de 51% și de Optogan, în procent de 49%. Detaliile financiare ale joint venture-ului au fost dezvăluite.

Joint-venture-ul va combina cele mai recente soluții de iluminat cu LED pentru iluminatul drumurilor conform standardelor internaționale de calitate cu cunoștințele Optogan, soluțiile inovatoare și cu înțelegerea cerințelor pieței locale în acest domeniu. Produsele dezvoltate și fabricate de către societatea comună vor fi vândute în Federația Rusă și în cadrul uniunii sale vamale cu Kazahstan și Belarus.

Parteneriatul Philips-Optogan se va concentra pe dezvoltarea unei industrii locale cu LED-uri, susținerea eficienței energetice (EE), inițiative ale guvernului rus.

Trecerea la iluminatul stradal cu LED-uri poate reduce consumul de energie cu până la 80% și să conducă la economii semnificative în costurile de service și mentenanță. Vizibilitate mai mare creată de lumina strălucitoare poate contribui, de asemenea, la un sentiment sporit de securitate și poate contribui la îmbunătățirea siguranței rutiere.

„Anunțul de astăzi de venture nostru comun cu Optogan reprezintă începutul unui drum nou, ambițios de a deveni un jucător cheie pe piața rusă de iluminat exterior”, a declarat Arjan de Jongste, CEO al Philips Rusia. „Noi credem că va debloca un nou potențial pentru ne de a aduce soluții inovatoare de iluminat pentru Rusia, care economisesc energie, reducerea costurilor de întreținere și creșterea siguranței rutiere, făcând astfel o diferență în viața oamenilor.”

„Optogan este unul dintre liderii în tehnologie de fabricație de diode emițătoare de lumină (LED-uri). Dovedite ca soluții inovatoare, eficiente energetic și de cost-eficiente în domeniile de chips-uri cu luminozitate ridicată, componente LED, lămpi cu LED-uri și corpuri de iluminat cu LED-uri. Optogan are o înțelegere foarte profundă a pieței locale din Rusia”, a declarat Alexei Kovsh, vicepreședinte Optogan. „Prin unirea forțelor cu Philips, vom fi capabili de a servi clienții din Rusia și mai bine.”

Iluminatul stradal în Rusia este un segment de piață atractiv, deoarece este de așteptat să devină unul dintre segmentele de creștere de conducere pentru LED-uri. Piața de iluminat rutier din Rusia este de așteptat să se dubleze în următorii patru ani la 100 de milioane EUR. Aceasta este în principal determinată de programele de eficiență energetică de stat pentru modernizarea iluminatului rutier. Este de așteptat ca urmare a acestei inițiative să se ajungă la o cotă a iluminatului cu LED-uri la 50% până cel târziu în 2015.

Share