O firmă italiană vrea să construiască parcuri fotovoltaice de 310 mil. euro în România

Firma italiană Energiaprima, care a investit, alături de parteneri, 105 milioane de euro în construcția unui parc fotovoltaic de 57 MW în județul Satu Mare, vrea să se implice în realizarea altor proiecte solare de încă 200 MW, investiție de peste 300 milioane de euro.

parc-fotovoltaic

“Am investit 105 milioane de euro în total, în finanțare și equity, în proiectul Solaris. În toate cele trei parcuri fotovoltaice de 90 MW construite în România s-au investit aproximativ 170 de milioane de euro. Vom continua investițiile, în prezent intenționăm să construim încă 200 de MW în patru sau cinci proiecte din România”, a declarat directorul de dezvoltare al Energiaprima, Antonello Amoroso.

Având în vedere că pentru instalarea unui MW în panouri fotovoltaice costurile se ridică la 1,55 milioane euro, construcția celor 200 MW ar presupune o investiție de 310 milioane de euro.

Parcul fotovoltaic Solaris din localitatea Livada, județul Satu Mare, a fost realizat de firmele Bester Generacion, Energiaprima și Stargreen Consulting. Unitatea se întinde pe 135 de hectare de teren și produce 67.000 MWh pe an, conform Mediafax.

Producția de energie regenerabilă a ajuns la un nivel-record la finele anului trecut, când capacitatea totală a proiectelor existente în sistem a depășit 3.757 de MW, cu 60% mai mult decât la sfârșitul anului 2012.

Sursa: Daily Business

Share