Noile unități tip ”plug-in”, pentru întrerupătoarele automate NZM3

Disponibilitate mărită a sistemului și o siguranță sporită pentru lucrările de întreținere

Producătorul industrial diversificat Eaton Corporation oferă acum o unitate nouă de tip plug-in pentru întrerupătorul NZM3. Unitatea plug-in NZM3 permite clienților schimbarea întrerupătorului într-un tablou, simplu și rapid, oferind în plus avantaje în timpul lucrărilor de întreținere, secțiunea respectivă a sistemului putând fi decuplată simplu și sigur.

NZM3_plug_in_unit
Unitatea plug-in NZM3 permite clientilor schimbarea rapida a întrerupatorului, asigurând astfel o disponibilitate marita a sistemului

Modelul bazei a fost adaptat după cel al întrerupătorului NZM3, astfel încât toate posibilitățile de conectare disponibile pe aparatul de bază pot fi folosite și pe bază. Pentru Eaton, siguranța reprezintă prioritatea numărul 1, astfel componentele sub tensiune din bază sunt protejate automat de contactul direct, la scoaterea întrerupătorului din bază. Întrerupătorul decuplează automat când șuruburile de montare sunt slăbite și întrerupătorul se află pe poziția On (pornit) sau când întrerupătorul este împins în interior. De asemnea, întrerupătorul poate fi anclanșat doar dacă șuruburile de montare dintre întrerupător și bază au fost strânse corespunzător.

Chiar dacă dispune de o gamă largă de caracteristici și capacități oferite prin produsele sale, funcționarea simplă și flexibilitatea sunt prioritățile de top pentru Eaton: fixați pur și simplu unitatea modificată NZM3 cu bolțurile terminalelor din spate în ghidaj, strângeți șuruburile și sistemul este gata de funcționare. Este disponibil opțional și un conector auxiliar tip plug-in. Acesta permite testarea bobinelor de declanșare și minimă tensiune, contactelor auxiliare și a motorului de armare de la distanță, fără a fi necesară fixarea întrerupătorului în tablou. Astfel, funcționarea corectă poate fi testată înainte de punerea în funcțiune. Utilizatorii nu trebuie să modifice cablarea atunci când schimbă un întrerupător: conectorul auxiliar poate fi scos din bază, fixat pe noile cabluri și funcționarea este astfel reluată.

Specificațiile tehnice au fost stabilite în vederea respectării unei game largi de cerințe din domeniul industrial, fiind impresionante din toate punctele de vedere: noua unitate plug-in pentru NZM3, de la 250A la 500A, poate fi folosită fără declanșare până la o temperatură a mediului înconjurător de 40°C, incluzând și gama largă de accesorii. Pentru aplicații mai complexe, poate fi folosit NZM3 cu capacitate de rupere de până la 150kA, la 415VCA. Întrerupătorul poate fi fixat în mai multe poziții, vertical sau rotit în sens orar / invers orar cu 90°.

Sectorul Electric al Eaton este un lider global cu expertiză în protecția și distribuția energiei electrice; alimentare de rezervă și de siguranță; control și automatizări industriale; sisteme de iluminat și securitate; soluții de cablare structurată; soluții pentru medii de lucru severe și periculoase și servicii de inginerie. Datorită soluțiilor sale globale, Eaton răspunde cu succes celor mai importante provocări actuale privind managementul energiei electrice.

Eaton este o companie specializată în managementul energiei, cu mai bine de un secol de experiență în oferirea de soluții eficiente care îi ajută pe clienții noștri să gestioneze efectiv energia electrică, hidraulică și mecanică. Lider global pe piața tehnologiei, Eaton a achiziționat Cooper Industries plc în luna noiembrie a anului 2012. Venitul pe anul 2012 al celor două companii a fost de 21,8 miliarde dolari pe bază proformă. Eaton are circa 103.000 de angajați și vinde produse în peste 175 de țări.

Pentru mai multe informații, accesați www.eaton.eu.

Share