Noile coloane de semnalizare de la Eaton

Atrag interesul tuturor – Noile coloane de semnalizare, pentru o mai mare siguranță și eficiență a mașinilor și sistemelor

Producătorul industrial diversificat Eaton oferă noi coloane de semnalizare cu funcționalitate îmbunătățită și un aspect remarcabil, având un model modern de fabricație. Versiunea standard SL7 și varianta sa mai mică SL4, cu diametrul de 40 mm, se diferențiază în ceea ce privește vizibilitatea lor excepțională. Acestea permit operatorilor de echipamente să identifice mai rapid starea sistemului și să prevină la timp erorile, mărind astfel fiabilitatea mașinii și a sistemului. Nu sunt necesare scule pentru instalarea și dezinstalarea acestora în timpul transportului echipamentelor, deoarece sistemul cu asamblare rapidă cu montant de tip baionetă reduce la minim timpii de montare.

coloane eaton_SL7_SL4
Noile coloane de semnalizare SL7 și SL4 de la Eaton - mai luminoase, mai sonore și mult mai atractive

Coloanele de semnalizare sunt furnizate într-un ansamblu logic modular, realizat dintr-un element de bază și module de lumină și sunet. Pot fi combinate individual și monitorizate până la cinci module într-o singură coloană. Eaton a mărit luminozitatea și volumul acestor produse și a integrat câteva variante de tonuri sonore, pentru un efect mai puternic al semnalizării.

Acestea indică acum caracteristici importante ale mașinii, de tipul lipsei de material, erorilor și a pericolelor, într-un mod mai clar și mai eficient. Noile coloane de semnalizare asigură un control și monitorizare îmbunătățite pentru personalul de întreținere, astfel că operatorii pot mări siguranța de lucru, productivitatea și disponibilitatea mașinilor și echipamentelor lor. Tipul și importanța indicatorului de semnal de la coloana de semnalizare trebuie să fie întotdeauna clar și să poată fi remarcat imediat, chiar de la o distanță considerabil de mare. Din acest motiv, Eaton a îmbunătățit și mai mult intensitatea indicatorului coloanelor de semnalizare. Utilizarea LED-urilor și a LED-urilor de fiabilitate înaltă (doar pentru SL7) le fac mai luminoase – disponibile în versiuni de 24 V, 120 V și 230 V și LED-uri de înaltă fiabilitate de 24 V. Pentru utilizator, este disponibilă o gamă largă de semnale, pentru asigurarea unei indicații optime: în total, șase culori, cu moduri diferite de lumină (lumină continuă, lumină întreruptă, de tip orgă de lumini și multi-orgă) precum și module acustice cu până la opt tonuri de semnalizare selectabile pentru diferite semnale de eroare și un volum reglabil al sunetului de până la 100 dB. Acesta permite și utilizarea în medii deosebit de zgomotoase. Modulele individuale de lumină sunt disponibile cu luminozitate uniformă în toate culorile de bază – roșu, galben, verde, albastru, alb-clar și de curând, portocaliu (chihlimbar) – pentru piața internațională. Acest lucru permite coloanelor de semnalizare să fie compatibile pentru utilizarea la nivel global. Instalarea și dezinstalarea coloanelor de semnalizare, în special în timpul transportului mașinilor, implicau în trecut un efort deosebit. Noul sistem de asamblare rapidă, cu montant de tip baionetă, simplifică și accelerează procesul cu până la 50 %, reducând astfel considerabil costurile de montare. Adaptorul de asamblare rapidă cu secțiunea mai mică este conectat electric doar o dată și este înșurubat strâns permanent în mașină. După transport, coloana de semnalizare poate fi instalată într-un singur pas – și gata. În afara adaptorului de asamblare rapidă, mai este disponibilă o gamă variată de console și colțare de fixare.

Deoarece spațiul de instalare de pe majoritatea mașinilor este limitat, ar fi devastator să micșorați numărul componentelor de siguranță în astfel de cazuri. Din acest motiv, Eaton oferă un spațiu important, salvând 40 mm în lățime, în cazul coloanei de semnalizare SL4, precum și pentru cel standard SL7. Indiferent dacă montantul necesită sau nu o distanță până la tavan sau un montant orizontal cu bază dublă, SL4, având până la 10 module de semnalizare, el permite utilizarea flexibilă chiar și în zone restricționate dimensional.

Toate coloanele de semnalizare sunt foarte robuste și sunt protejate IP66 împotriva apei pulverizate. Eaton a ținut cont și de impactul vizual general al mașinilor și echipamentelor: forma rotunjită a coloanelor de semnalizare, împreună cu dispozitivele circuitelor de control din gama RMQ-Titan, asigură un aspect uniform.

Eficiența coloanelor de semnalizare poate fi și mai mult îmbunătățită prin conectarea lor cu SmartWire-DT pentru transmisia inteligentă de date, prin strategia Lean Solution. Funcțiunea de pre-avertizare a acestor coloane de semnalizare reprezintă un element important al acestui concept integrat, deoarece ea asigură o informație în avans, permițând operatorului să prevină erorile mașinii, îmbunătățind astfel fiabilitatea echipamentelor.

Pentru mai multe informații: www.eaton.eu

Share