Megger prezintă: Noul sistem de localizare cabluri și trasee subterane CARLOC

Sistemul de localizare cabluri și trasee îngropate CARLOC (Cable And Route Locator) vă arată traseul corect rapid și în siguranță. Combinația dintre procesarea inteligentă a semnalului și modurile de operare flexibile vă economisește timp și bani. Mulțumită tehnologiei AIM, vă este sugerată de către instrument cea mai bună frecvență posibilă dintre cele 100 de frecvențe disponibile.

Afișajul are un contrast ridicat pentru o vizibilitate bună a display-ului, în timpul zilei, în lumină puternică, dar și noaptea. Afișarea direcției curentului pentru identificarea clară a liniei urmărite, generatorul cu două semnale de ieșire pentru a distinge între liniile adiacente, gradul de protecție IP 65 care asigură o performanță excelentă în condiții de praf, murdărie sau umiditate, ca și cele 100 de frecvențe configurabile de către utilizator (de la 50 Hz la 200 kHz) sunt doar câteva dintre  avantajele oferite de CARLOC.

Versiunea PRO a echipamentului oferă în plus: conexiune Bluetooth® pentru a conecta un receptor GPS și pentru a facilita transferul de date, funcția de măsurare a adâncimii, inclusiv în laterala traseului, atunci când nu putem trece pe deasupra liniei țintă, măsurarea interferenței ambientale (AIM), tehnologie care permite alegerea celei mai bune frecvențe. De asemenea, oferă posibilitatea de a schimba frecvența și modifica nivelul de putere furnizate de generator prin funcția de control de la distanță (telecomandă) a generatorului de către receptor.

Generatoarele CARLOC, cu putere de ieşire de 5 W, respectiv de 12 W, oferă frecvențe pentru cuplajul galvanic și inductiv, selectabile de la 50 Hz la 200 kHz, modul de identificare al sensului curentului de ieşire și funcția de localizare a defectelor de izolație/ manta. Pentru modelul PRO este disponibilă și funcția de telecomandă, așa cum s-a menționat.

Configurarea receptorului prin activarea sau dezactivarea funcțiilor, respectiv selectarea frecvențelor la care are acces utilizatorul, se poate realiza și cu ajutorul unui calculator PC. Opțional, sunt disponibile sonda de pas pentru localizarea defectelor de manta, sonda stetoscop cu tijă flexibilă pentru identificarea cablurilor în mănunchi și adaptorul tip talpă EML pentru localizarea markerilor electromagnetici utilizați pentru marcarea rețelelor de utilități publice ca și a punctelor specifice de pe acestea.

Megger Germany GmbH
Reprezentanță în România:
ro.megger.com, info.ro@megger.com

Share