MEGGER PD Scan – Scanner online portabil pentru evitarea întreruperilor neplanificate în rețelele de MT și IT

Defectele sistemelor de medie și înaltă tensiune nu necesită doar reparații costisitoare, ci pot duce și la defecțiuni ale unor secțiuni mari de rețea, cu consecințele corespunzătoare. Prin urmare, este în interesul tuturor operatorilor de rețea să recunoască semnele de defectare iminentă cât mai curând posibil și să poată lua la timp contra măsurile adecvate.

Cu PD Scan, Megger oferă un scaner PD ușor, robust și portabil, care poate inspecta rapid diferite tipuri de echipamente privind semnalele de descărcare parțială.
Fețele smiley vă vor oferi un feedback despre starea activelor cercetate.
Datorită varietății de senzori, scanarea PD poate fi utilizată pentru o gamă largă de aplicații. În primul rând, dispozitivul a fost dezvoltat pentru a determina starea întreruptoarelor MT, pentru care sunt disponibili senzorii interni și externi. Dacă, de exemplu, ați încapsulat aparatul de comutație, cea mai bună alegere este senzorul sondă de contact acustic. Pentru comutatoarele izolate cu aer, senzorii acustici sunt opțiunea cea mai bună.


În al doilea rând, scanarea PD poate fi folosită și pentru detectarea PD în cablurile de medie tensiune. Acest lucru vă permite să obțineți o prezentare generală rapidă a stării cablurilor, iar mai apoi puteți programa măsurătorii PD offline. În acest scop, senzorul detașabil HFCT trebuie conectat pur și simplu în jurul ecranului de împământare al cablului și conectat la dispozitiv.
Chiar și în aer liber, PD Scan este un instrument util.
Componentele de MT și IT pot fi verificate cu precizie cu ajutorul receptorului acustic parabolic cu pointer laser integrat privind descărcările de suprafață și corona. În plus, căștile Bluetooth® vă ușurează considerabil munca. Unul dintre scopurile dezvoltării acestui dispozitiv portabil a fost să minimizeze numărul de conexiuni. Una peste alta, pe dispozitiv există numai două interfețe care sunt responsabile pentru operare. Acest lucru a fost posibil datorită recunoașterii inteligente automate a senzorilor conectați, măsurătorile defectuoase datorate erorilor de operare fiind deja istorie.
Avantajele deosebite oferite de PD Scan sunt:
• Domeniu universal de lucru grație senzorilor universali;
• Pentru estimarea rapidă a stării întreruptoarelor și cablurilor;
• Crește siguranța operațională în stații întrucât riscul potențial poate fi detectectat înainte de începerea lucrului;
• Documentare totală grație camerei integrate, a scannerului QR și a senzorului de temperatură/umiditate.

SebaKMT – Seba Dynatronic GmbH
Reprezentanța în România
Str. Av. Ștefan Protopopescu nr.1, Bl.C6, Ap.25,
sector 1, 011725 București
tel: +40 (0)21 2309138; fax: +40 (0)21 2039381
www.megger.com; www.sebakmt.com;
seba.ro@sebakmt.com; www.cabletestvan.com

Share