Luminale-Bienala pentru arta iluminatului și design urban nu se va desfășura în 2022

Din 2002, festivalul Luminale ce se desfășura în orașele germane Frankfurt pe Main și Offenbach a însoțit Light + Building, cel mai important târg mondial pentru tehnica  iluminatului și a serviciilor de construcții, care se desfășura la fiecare doi ani în Frankfurt pe Main. Inițiat de Messe Frankfurt ca „pod de la expoziție până la oraș „, evenimentul public s-a dezvoltat de atunci devenind un festival de lumină și cultură recunoscut internațional, cu peste 250.000 de vizitatori la fiecare ediție.

Messe Frankfurt în calitate de organizator, deține toate mărcile comerciale și finanțează  proiectul  și promovarea Luminale.  Datorită situației economice a  Messe Frankfurt, această susținere nu este viabilă pentru 2022. Prin urmare, Luminale nu va avea loc în 2022. Wolfgang Marzin, președinte și director executiv (CEO) al Messe Frankfurt,regretă decizia, dar nu vede altă opțiune: „De-a lungul anilor, Messe Frankfurt a continuat să construiască și să extindă marca Luminale împreună și în cea mai apropiată coordonare conceptuală cu partenerii săi din industria iluminatului din Gemania și mai presus de toate, cu orașul Frankfurt. Anul trecut, la scurt timp înainte de începerea celui de-al zecelea ediții a Luminale, trebuia luată decizia dureroasă de anulare  a evenimentul din cauza pandemiei, la fel ca Light + Building. Din păcate, după un an și jumătate de pandemie, Messe Frankfurt nu se află în poziția financiară de a gestiona acest proiect. Forțăm reduceri și un management maxim al eficienței în domeniile financiare pentru a asigura lichiditatea companiei. În 2022, trebuie să ne concentram asupra activității noastre de bază : necesitățile expozanților din industria  iluminatului….Proiectul biroulukui  Studio Rekkab a dezvoltat un concept durabil cu o nouă abordare pentru Luminale 2020 – și anume, departe de festivalul clasic al luminii,  spre o bienală pentru arta iluminatului și designul urban, cu standarde artistice ridicate și subiecte relevante precum lumina, arhitectura, tehnologia, ecologia și interacțiunea socială in oras. În acest fel, Luminale diferă semnificativ de alte festivaluri de lumină în termeni de calitate și și-a consolidat reputația pe scena internațională. Artiști din întreaga lume solicită să participe la Luminale. Vom rezista,  chiar dacă din păcate Luminale trebuie să se oprească anul viitor. ”

Luminale se potrivește unui oraș plin de culoare și diversificat precum Frankfurt. Cu calitatea sa artistică , cu un program și un discurs intelectual, Luminale este atractiv pentru oamenii din Frankfurt și aduce o contribuție culturală importantă oamenilor și societății. Aceasta prosperă grație cooperării  multora – nu în ultimul rând a artiștilor care modelează acest festival cu proiecte grozave, creații de iluminat inovatoare și fascinante, cu un pasionant program în centrul festivalului și mult angajament. „Cu toate acestea, pentru a face față realității „, spune Marzin,” respectăm dorința expozanților de a concentra toată energia la reluarea evenimentului și  pentru afaceri corecte. În aceeași măsură, suntem conștienți că Luminale are o semnificație imensă pentru orașele Frankfurt și Offenbach. Așteptăm cu nerăbdare Luminale 2024. ”

Comunicat de presă, Frankfurt pe Main, 20 septembrie 2021.

www.messefrankfurt.com

Informații generale despre Luminale

Luminale a avut loc la Frankfurt la fiecare doi ani din 2002. Inițiat inițial de Messe Frankfurt în cooperare cu industria expozantă la Light + Building, festivalul luminii Luminale este acum unul dintre cele mai mari evenimente culturale din Frankfurt și regiunea Rhin-Main. Din 2018, orientarea conținutului Luminale ca o bienală pentru arta iluminatului  și designul urban a urmărit obiectivul de a crea un program popular și în același timp de înaltă calitate în termeni de artă și conținut, precum și o contribuție durabilă la designul urban. Orașul devine astfel nu numai o scenă, ci tot subiectul festivalului. Proiecte care se ocupă de viziunile urbane ale viitorului în domeniul relațiilor dintre lumină, arhitectură, tehnologie, ecologie și interacțiune socială în oraș și un dialog transdisciplinar însoțitor pe probleme conexe,  fac din aceasta o experiență tangibilă.  Luminale 2018 a arătat 150 de instalații de iluminat în Frankfurt și Offenbach și a atras aproape 250.000 de vizitatori. Luminale e.V. a fost fondată în iunie 2017 ca organizație non-profit organizație care să permită artiștilor să participe la Luminale și să organizeze proiecte individuale în cadrul Luminale.

www.luminale-frankfurt.de

Informații generale despre Messe Frankfurt

Grupul Messe Frankfurt este cel mai mare organizator de târguri, congrese și evenimente din lume, cu propriul complex expozițional. Grupul are aproximativ 2.450 de angajați la sediul său din Frankfurt pe Main și în întreaga lume.

Share