Light + Building Autumn edition 2022: Afacerile se fac între oameni

Comunicat de presă-Frankfurt pe Main, 06 10 2022.

O ofertă consistentă de produse pentru și digitalizare, un potențial de economisire de  aproximativ 40% din energie în sectorul clădirilor, iată elementul central al soluțiilor prezentate de cei 1.531 de expozanți din 46 de țări la Light + Building Autumn edition 2022 la Frankfurt pe Main, între 2 și 6 octombrie a.c.

Ediția specială a venit la momentul potrivit pentru a prezenta soluții potrivite pentru provocările actuale. Cel mai important târg mondial pentru iluminat și  tehnologii pentru clădiri, și-a dovedit relevanța ca loc de întâlnire internațional pentru sector.

Repornirea Light + Building după doi ani și jumătate de pandemie a fost mai mult decât de succes. „Suntem încântați de nivelul extrem de ridicat de interes manifestat de vizitatorii care au venit la Light + Building Autumn Edition. Oferta de teme ale evenimentului a oferit răspunsuri la provocările actuale ale timpului nostru. În plus – și asta trece prin toate discuțiile pe care le avem – întâlnirile personale sunt și rămân elementul central al unui târg. Afacerile se fac între oameni. Următoarele idei se aplică tuturor participanților.

În vremuri de criză, este nevoie de curaj și dorința de a-și asuma riscuri pentru a fi pozitiv și orientat spre soluțiile viitorului. Firmele expozante au impresionat și au demonstrat acest lucru la ediția de toamnă a  Light + Building„, așa cum afirma Wolfgang Marzin, Președintele Consiliului de Administrație al Messe Frankfurt, care a rezumat ultimele cinci zile.

 

Vizitatorii mulțumiți au exprimat intenția de a reveni la Light + Building 2024. Sursa: Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Pietro Sutera

 Pietre de temelie pentru viitor

Ediția de toamnă 2022 a Light + Building, a acoperit domeniile de iluminat și servicii tehnologice pentru cladiri. În zona ingineriei electrice, automatizării locuințelor și a clădirilor, accentul a fost în primul rând  pus pe inovațiile tehnice care contribuie la creșterea eficienței energetice în locuinte si cladiri. Zonele de creștere includ și surse de energie regenerativă, cum ar fi precum panouri solare sau fotovoltaice, sisteme de management al încărcării vehiculelor  electrice și  controlul iluminatului. Eficiența și sustenabilitatea joacă, de asemenea, un rol important în sectorul iluminatului. Calitatea superioară, sistemele de iluminat modulare, în combinație cu controlul digital, oferă lumină când ea este de fapt necesară. Zona de iluminat pentru proiecte noi de clădiri a fost foarte bine primită de expozanți și vizitatori. Cu aproape  60 la sută din total, această zonă a iluminatului încă reprezintă cea mai mare parte din cel mai important târg comercial de profil din lume.

Tehnologia de securitate conectată

În imediata apropiere a ofertei expozanților pentru tehnologie de securitate, Intersec Building, a fost și Forumul Intersec, conferință de specialitate pentru tehnologia de securitate conectată. În patru zile de conferință și într-un total de 30 de prelegeri și paneluri, participanții au aflat noutăți despre tendințele viitoare, cele mai recente linii directoare și strategii tangibile pentru interconectarea de success și sigură  a sistemelor de transfer de date, bazată pe inteligență artificială a serviciilor de clădire.

Secțiunea Intersec Building a înregistrat un nivel ridicat de satisfacție cu 89 la sută. Pentru prima dată, noi perspective s-au deschis și pentru toți participanții în spațiul digital: la Light + Building Digital Extension, expozanții și vizitatorii au luat contact unul cu celălalt și și-au extins contactele pe baza unei potriviri inteligente.

Light + Building Digital Extension va fi accesibil până pe 14 octombrie 2022. Prelegeri, runde de discuții și prezentările sunt disponibile și la cerere pe platformă, astfel încât transferul de cunoștințe să fie încă posibil prin programul divers de sprijin al târgului internațional de top.

 

Fapte și cifre despre Light + Building Autumn Edition 2022 I Sursa: Messe Frankfurt Exhibition GmbH

 

Pentru ediția specială a târgului internațional de top pentru tehnologie de iluminat și servicii de cladiri, 92.838 de vizitatori din 147 de țări au călătorit la Frankfurt pe Main. Pe lângă Germania, majoritatea au venit din Italia, Olanda, Franța, Elveția, Belgia, Spania, Austria, Marea Britanie și Polonia. Participarea internațională a fost de 55 la sută. Nivelul ridicat de satisfacție a vizitatorilor arată că vizita la Light + Building a fost utilă pentru ei. 95% dintre vizitatorii comerciali sunt mulțumiți de atingerea obiectivelor lor pentru vizită și de gama de exponate, iar peste 83% plănuiesc deja să viziteze Light + Building 2024.

Light + Building, care are loc o dată la doi ani, a fost amânat de mai multe ori din cauza pandemiei, dar acum a fost organizat ca o ediție specială unică în toamnă, la cererea industriei. În 2024, târgul își va ocupa din nou slotul de primăvară, ca de obicei. Următorul Light + Building va avea loc la Frankfurt pe Main în perioada 3 – 8 martie 2024.

 

Voci din industrie

Ingolf Jakobi, Director General al Asociației Centrale a Comercianților Germani din Electricitate și Tehnologia Informației (ZVEH): „Light + Building 2022 a fost un semnal important pentru industrie. De aceea suntem încântați că meseriile din electricitate au fost reprezentate la ediția de toamnă a Light + Building,  cu forța lor obișnuită. Fiind un loc de expunere unic, târgul a oferit din nou posibilitatea companiilor noastre să se informeze despre tendințele actuale, precum fotovoltaice, pompe de căldură sau chiar autosuficiența energetică. Impresia noastră este așadar: cu Light + Building Autumn Edition , e-business-ul a revenit la forma sa încercată și testată. Schimbul de informații, întotdeauna o parte esențială a târgului, a fost și mai important în acest an. La urma urmei, nu a fost doar o chestiune de sărbătorire a unui reîntâlnire cu vechi cunoștințe, dar și de stabilire a contactelor dincolo de granițele comerciale clasice pentru a ne pregăti împreună și pentru provocările revoluției energetice.”

Wolfgang Weber, director general al Asociației Germane a Industriei Electrice și Digitale (ZVEI): „Această ediție a Light + Building trimite un semnal puternic: există soluții pentru problemele stringente legate de energie și climă și acestea constau în electrificare și digitalizare consecventă. Sectorul clădirilor este încă un emițător major de CO2. Acest lucru poate și trebuie să se schimbe. Vom observa progrese semnificative încă de la următoarea ediție a Light + Building, din primăvara anului 2024. Politica va trebui să ofere cadrul potrivit pentru a stimula investițiile în conectivitate și eficiență energetică. Acesta este singurul mod în care putem menține obiectivele climatice la vedere”.

www.light-building.com

 

Social Media:

www.light-building.com/facebook

www.ight-building.com/twitter

www.light-building.com/youtube

www.light-building.com/linkedin

www.instagram.com/lightbuildingfrankfurt (NOU!)

 

Share