Întâlnirea în domeniul energie solare din România RENEXPO South-East Europe® 2010 24 – 26 noiembrie 2010, Sala Palatului Bucureşti

 

România, mulţumită aşezării sale într-o locaţie cu un ridicat potenţial solar de 210 zile însorite pe an şi cu un flux anual de energie între 1.000 kWh/m²/an şi 1.300 kWh/m²/an, reprezintă o importanţă oportunitate de piaţă pentru investitorii internaţionali. Pentru a suţine dezvoltarea energiei regenerabile în România, grupul german, organizator de târguri şi conferinţe pe tema energiei regenerabile şi eficienţei energetice– REECO organizează cea de a treia ediţie a târgului RENEXPO® South-East Europe, la Sala Palatului Cultural din Bucureşti, 24 – 26 noiembrie 2010, realizând astfel un punct de întâlnire pentru experţii în energie solară.

Promovarea energiei produsă prin surse regenerabile are o prioritate ridicată în prezent pentru România din motive de protecţie a mediului înconjurator, pentru a creşte independenţa energetică faţă de energia importată prin crearea unor vaste surse de energie, precum şi din cauza unor varii motive legate de mediul economic şi social (Potrivit www.minind.ro)

Legislaţia ce sprijină dezvoltarea în acest domeniu a fost creată. Introducerea de „Certificate Verzi” încurajează dezvoltarea industrială a energiei solare şi oferă o nouă oportunitate pentru firme naţionale şi internaţionale ce produc şi construiesc utilaje şi fabrici. Şase „Certificate Verzi”, mai multe decât pentru oricare alt proiect de energie, sunt oferite pentru fiecare MWh instalat. Un prim investitor străin a început recent producţia de module fotovoltaice în România.

De asemenea, gospodăriile particulare sunt încurajate să utilizeze energie solară pentru a-şi acoperi consumul de energie. Programul „Casa Verde” care include energia solară, biomasa şi energia geotermală, este un mare succes în România. „Subvenţiile acordate persoanelor fizice sunt până în 80% pentru proiectele depuse şi aprobate” a menţionat László Borbély, ministrul Mediului şi Pădurilor din România.

Pentru a sprijini dezvoltarea şi transferul de informaţii în domeniul energiei solare din România, REECO – organizator internaţional de târguri şi conferinţe în domeniul energiei regenerabile şi eficienţei energetice în toată Europa, organizează a II-a Conferinţă Internaţională – Tehnologia Solară în România. În cadrul evenimentului vor fi discutate teme precum: politici, reglementări şi standarde române legate de energia solară, clustere fotovoltaice din Ungaria, noi norme Europene şi conceptul „Casei Active”. Vor fi prezentate proiecte interesante, cum ar fi prima autoritate locală „verde” din România şi BIPV – Construirea de Sisteme Fotovoltaice Integrate în România.

Energia solară este, de altfel, o temă importantă pentru târgul RENEXPO® South-East Europe 2010, 24 – 26 noiembrie la Sala Palatului din Bucureşti. Pe lângă expozanţi naţionale, se regăsesc şi firme internaţionale din Italia, Germania şi Ungaria care s-au înregistrat din acest domeniu.

Mai multe informaţii puteţi găsi pe

www.renexpo-bucharest.com

Share