Imprimanta CABURJET – soluție Plug & Print

Alexandru CAZACU – Sales Manager CABUR România

CABUR Italia, producător cu o vechime de 60 ani în sectorul electric, specialist în zona elementelor de conectică, și-a diversificat de la an la an atât aria produselor și a domeniilor abordate, fiind în măsură, în momentul de astăzi, să ofere atât pieței domestice (unde este leader pe segmentul conecticii) cât și piețelor internaționale, următoarele produse și soluții:

  • sisteme de conectică pentru tablouri electrice;
  • produse electronice pentru tablouri electrice;
  • sisteme și produse pentru sistemele fotovoltaice;
  • sisteme de marcaj industrial;
  • produse pentru instalații electrice.

Unitatea de business tratând sistemele de marcaj industrial a apărut ca o evoluție firească, venind în întâmpinarea  sistemelor de conectică și conține: imprimante și plotere,  etichete pentru diverse tipuri de echipamente electrice, tile de dimensiuni multiple, sisteme de identificare manuală, etichete de avertizare, diverse tipuri de terminale pentru conductori, elemente de susținere a fascicolelor de cablu și diverse accesorii.

Vârful de lance al sistemelor de marcaj industrial îl reprezintă imprimanta CABURJET.

cabur

Inovativa imprimantă CaburJet, bazată pe tehnologia exclusivă Plung & Print, este realizată pentru obținerea la nivel de maximă eficiență a procesului de identificare. Datorită vitezei de imprimare – 24 000 etichete pe oră, consumului redus de energie electrică – sub 300 W, consumului redus de cerneală – 100 000 etichete cu 80 ml, rezoluției – 360 dpi pentru versatilitatea imprimării și simplitatea utilizării, CaburJet este alegerea ideală pentru optimizarea proceselor de imprimare continuă si automată pentru marcajul necesar instalațiilor electrice și tablourilor de orice dimensiune.

Întregul sistem CaburJet, compus din imprimanta propriu zisă (sistemele mecanic, hidraulic și electric) împreună cu aplicația software Marking Pro, ce permite comanda și întreținerea imprimantei, este realizat integral în Italia de către departamentele cercetare-dezvoltare și marketing ale liniei de produs marcaj industrial de la Altare (SV) – regiunea Liguria – sediul central al companiei.

CaburJet este o soluție polivalentă și “inteligentă” care nu necesită configurare în momentul instalării și care gestionează automat impunerile software pentru a imprima pe diverse tipuri de etichete.

Mecanica încărcătorului universal automatic integrat (loader-ul) permite imprimarea chiar și pe o singură etichetă sau pe un singur șir de etichete, optimizând astfel procesul de printare.

Comenzile de punere în funcțiune, in stand by, de printare sau de închidere a imprimantei se fac exclusiv din soft, fapt ce elimină orice fel de implicare a utilizatorului în sistemul mecanic al acestuia. Întotdeauna curățarea capului de imprimare se face automat, atât la punerea în funcțiune a imprimantei cât și la închiderea acesteia.

Prezența în interiorul imprimantei  a unui mini UPS face ca în momentul întreruperii bruște a alimentării acesteia să fie asigurată continuitatea serviciului de curățare a capului de imprimare.

Designul modern și compact (numai  33 x 37 x 22 cm) este studiat pentru a oferi un efect estetic ridicat, minimizând în același timp dimensiunile gabaritice (aproximativ 10 kg).

CaburJet este distribuită împreună cu software-ul Marking Pro, un instrument versatil cu o interfață user-friendly, permițând realizarea rapidă a fișierelor de imprimat cu un înalt grad de personalizare; de asemenea fiind permisă importarea fișierelor în formatele comune tip CAD electric.

Software-ul permite utilizatorului parametrizarea imprimării monocrome a etichetelor în funcție de dorința acestuia, fiind posibilă alegerea dintr-o generoasă bază de date (inserată în program) a fontului înscrisului și a caracterelor (numerice, alfanumerice, simboluri electrice, caractere speciale etc.)

Utilizarea software-ul Marking Pro nu necesită nici un fel de competentă informatică particulară, putând fi exploatat în principalele limbi de circulație internațională (lucrându-se în prezent la versiunea în limba română) fiind posibilă și o previzualizare la scală variabilă a tag-urilor ce se doresc tipărite.

Marking Pro poate gestiona atât imprimanta CABURJET cât și ploterul CABURPLOT simultan. Dacă se utilizează software-ul împreună doar cu CABRJET, numărul de periferice care pot fi gestionate depinde doar de numărul de porturi USB disponibile ale PC-ului.

S.C.CABUR ROMÂNIA S.R.L.
Strada Calea Plevnei nr.139
Corp B Camera 25, 26, sector 6
Bucureøti
Tel./Fax.: 004021-3117140
E-mail:alexandru.cazacu@cabur.eu
GSM: 0040728379100
www.cabur.eu;
www.cabur.it

Articolul integral il puteti citi in editia tiparita a revistei Electricianul nr. 5/2012.

Share