HONEYWELL LANSEAZĂ PRIMA SOLUȚIE BAZATĂ PE CLOUD CARE OFERĂ VIZIBILITATE ȘI CONECTIVITATE END-TO-END SISTEMELOR DE DETECTARE ȘI ALARMARE LA INCENDIU

  • Noua platformă Connected Life Safety Services oferă clienților posibilitatea de a vizualiza și de a se conecta de la distanță la sistemele de protecție împotriva incendiilor – de pe orice dispozitiv mobil, de oriunde și în orice moment.
  • Instrumentele construite pe platforma Honeywell Forge pot îmbunătăți siguranța, eficiența operațională și conformitatea prin optimizarea punerii în funcțiune și a mentenanței.
  • Disponibilă pe piață la nivel global prin intermediul mai multor mărci comerciale Honeywell Fire

Honeywell, lider global în domeniul protecției împotriva incendiilor și a siguranței vieții, a lansat recent primele instrumente din noua sa suită Connected Life Safety Services (CLSS – Servicii Conectate pentru Siguranța Vieții), prima sa platformă multifuncțională bazată pe cloud pentru sisteme de detectare și alarmare la incendiu.

Suita de instrumente CLSS de la Honeywell, construită pe platforma Honeywell Forge, permite tehnicienilor din domeniul protecției împotriva incendiilor să minimizeze întreruperile funcționării, să facă dovada conformității și să reducă timpul necesar proiectării, instalării, punerii în funcțiune, inspectării și mentenanței sistemelor pentru siguranța vieții, precum și timpul necesar raportărilor privind aceste sisteme.

„Mediul global de astăzi necesită ca industria de protecție împotriva incendiilor și de siguranță a vieții să vină cu soluții inovatoare care să le permită administratorilor de clădiri și integratorilor de sisteme să monitorizeze sistemele și să evalueze problemele oricând și de oriunde”, a declarat Sameer Agrawal, director general la Global Fire Software and Services, Honeywell. „În multe clădiri se lucrează la crearea unui mediu mai sănătos și chiar la limitarea densității ocupanților pentru a respecta normele privind distanțarea socială. Prin intermediul platformei CLSS, ajutăm integratorii de sisteme să le ofere clienților lor cel mai înalt nivel de siguranță și servicii de top și să lucreze mai eficient, oferindu-le o perspectivă asupra problemei sistemului chiar înainte de a ajunge la fața locului.”

În special în mediul actual, organizațiile din întregul lanț valoric al protecției împotriva incendiilor se confruntă cu o serie întreagă de provocări:

  • Realizări mai mari cu resurse mai puține – multe echipe de întreținere a clădirilor lucrează cu personal redus;
  • Gestionarea provocărilor legate de accesul limitat la instalații din cauza decuplărilor;
  • Gestionarea eficientă a incidentelor de siguranță, care prezintă același nivel de risc indiferent de gradul de ocupare.

Platforma CLSS de la Honeywell vine în întâmpinarea acestor provocări, oferindu-le integratorilor de sisteme și firmelor de gestionare a clădirilor acces la datele din interiorul sistemului de detectare și alarmare la incendiu fără a fi nevoie să fie prezenți fizic la centrala de control.

Firetron, cea mai mare companie de sisteme de siguranță a vieții deținută individual, din Texas, utilizează platforma Honeywell CLSS pentru a sprijini dezvoltarea înregistrărilor privind conformitatea ale clienților săi.

„Suntem în permanență în căutarea celor mai avansate instrumente de raportare din punct de vedere tehnologic pentru a putea reduce timpul și efortul depus de clienți în cadrul auditurilor”, a declarat David Maloy, președintele companiei Firetron. „De exemplu, clienții noștri din domeniul unităților de îngrijire a sănătății sunt supuși unor presiuni tot mai mari de a furniza înregistrări precise privind conformitatea potrivit cerințelor de raportare prevăzute de The Joint Commission (Comisia Mixtă). Cu peste 600.000 de dispozitive aflate în gestiunea noastră, CLSS ne pune la dispoziție un instrument flexibil pentru a ne realiza obiectivele privind serviciile pentru clienți.”

Platforma CLSS de la Honeywell este utilizată și de EDSB Group of Companies, un furnizor britanic de servicii de protecție împotriva incendiilor, servicii de securitate, servicii electrice, mecanice și de gestionare a clădirilor, într-un centru logistic de 50.000 de metri pătrați pentru un transportator de mărfuri de la aeroportul East Midlands.

„CLSS furnizează un nivel de conectivitate care oferă o asigurare neprețuită că sistemul a fost pus în funcțiune în mod eficient și este întreținut în condiții de siguranță”, a declarat Jonathan Parker, director administrativ la EDSB Group of Companies. „De asemenea, putem vedea cât este de vechi fiecare detector și când trebuie înlocuit conform reglementărilor aplicabile. Cu ajutorul platformei CLSS putem personaliza setările în funcție de cerințele clientului și ne putem asigura că sunt efectuate testări săptămânale conform specificațiilor acestuia, înregistrând, în același timp, defecțiunile și activările sistemelor de detectare și alarmare la incendiu.”

Îmbunătățește punerea în funcțiune și întreținerea sistemelor de detectare și alarmare la incendiu

Aplicând principiile digitalizării și tehnologiei Industrial Internet of Things, instrumentele CLSS de la Honeywell facilitează proiectarea, instalarea, testarea și punerea în funcțiune a sistemelor de detectare și alarmare la incendiu, contribuind, în același timp, la eliminarea erorilor și a introducerii manuale de date pe tot parcursul proceselor de proiectare, punere în funcțiune și mentenanță. De asemenea, aceste instrumente pot îmbunătăți capacitatea de finalizare la timp și preluarea unui sistem conform care dispune de rapoartele relevante, economisind astfel timpul și banii partenerilor de distribuție și utilizatorilor finali. Pe parcursul operațiilor de mentenanță planificate, CLSS simplifică verificarea testărilor de conformitate a sistemelor de detectare și alarmare la incendiu, generând și arhivând automat rapoartele de conformitate pentru audituri.

Indiferent dacă utilizează aplicația mobilă CLSS sau pe cea pentru PC, administratorii de clădiri pot monitoriza sistemele și pot accesa cu ușurință rapoartele de conformitate. În plus, această vizualizare în timp real le permite tehnicienilor să depaneze un sistem de la distanță, astfel încât să poată ajunge la fața locului cu instrumentele potrivite pentru a repara sistemul de la prima intervenție, maximizând cu adevărat eficiența și minimizând întreruperile. Acest aspect este cu atât mai important cu cât există un deficit de tehnicieni calificați în domeniul protecției împotriva incendiilor.

Cu ajutorul instrumentelor CLSS, partenerii companiei Honeywell își pot asigura utilizatorii finali că sunt în deplină conformitate cu cerințele obligatorii privind inspecția și mentenanța. CLSS înregistrează automat activitatea de testare, eliminând astfel orice îndoială privind dispozitivul care a fost testat, momentul testării și persoana care a efectuat testarea. De asemenea, generează automat sugestii de acțiuni corective și recomandări de operațiuni planificate de mentenanță pe baza reglementărilor locale.

CLSS este protejat de măsuri ample de securitate cibernetică integrate. Honeywell și-a luat angajamentul de a monitoriza în mod proactiv lumea securității cibernetice, asigurând stocarea în siguranță a datelor și accesibilitatea acestora în condiții de securitate de către utilizatorii acreditați ai sistemului.

Oferind compatibilitate deplină cu sistemele anterioare, CLSS protejează investițiile în sistemele preexistente, pregătind, în același timp, partenerii și utilizatorii finali ai companiei Honeywell pentru o transformare digitală continuă. Platforma CLSS de la Honeywell va continua să integreze cele mai noi soluții inteligente, susținute de conectivitatea în cloud, pentru asigurarea siguranței maxime posibile a clădirilor și a ocupanților acestora. Instrumentele CLSS pot fi accesate cu ajutorul unei aplicații mobile sau a unui browser.

Click aici pentru a afla mai multe detalii sau pentru a solicita o demonstrație.

www.hls-romania.com 

hls-romania@honeywell.com

 

Honeywell Life Safety Romania SRL

 

 

Share